Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 15:33

Ο απολογισμός του τμήματος βόλεϊ του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον
Ο απολογισμός του τμήματος βόλεϊ του Μεσσηνιακού

Επιτυχημένη χαρακτηρίζουν στο Μεσσηνιακό την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό.


Η υπεύθυνος του τμήματος βόλεϊ Χρήστος Ζερίτης, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε κάνοντας αναφορά σε όλες τις αμάδες που λειτούργησαν στη διάρκεια της σεζόν, στους προπονητές και στις αθλήτριες που συμμετείχαν στα τμήματα από την γυναικεία ομάδα μέχρι και το μικρότερο αγωνιστικά τμήμα, καθώς και την ακαδημία.
Αναλυτικά ο απολογισμός είναι ο ακόλουθος:

Επιτυχημένη θεωρείται η αγωνιστική-εκπαιδευτική χρονιά 2023-2024 που πριν λίγες ημέρες
ολοκληρώθηκε. Ώρα πλέον να κάνομε τον απολογισμό μας:

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Φέτος προσέφεραν υπηρεσίες η Γεωργία Σουρή και ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος στην ομάδα Γυναικών, ο Τάκης Θεοδωρόπουλος και η Κατερίνα Φωτεινάκη στις ομάδες Νεανίδων και Κορασίδων, ο Παναγιώτης Μητρόπουλος στην ομάδα Παγκορασίδων και στις Ακαδημίες, η Μαρία Χρονοπούλου και η Βασιλική Θάνου στις Ακαδημίες

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μετά την «περιπέτεια» της Τοπικής κατηγορίας την περίοδο 2022-2023, η ομάδα μας επέστρεψε στην Β΄ Εθνική του περιφερειακού πρωταθλήματος της Ένωσης Πελοποννήσου. Περισσότερο «μυαλωμένη» και με τη νοοτροπία μιας ομάδας που στηρίχτηκε αποκλειστικά σε ντόπιες αθλήτριες δίνοντας την ευκαιρία σε ταλαντούχες μικρές και να προπονηθούν με τις μεγάλες αλλά και να πάρουν εμπειρίες αγωνιζόμενες. Η ομάδα μας τερμάτισε 4η στο κανονικό πρωτάθλημα έχοντας ικανοποιητικά στατιστικά: σε 22 αγώνες νίκησε 17 φορές και έχασε 5. Προχώρησε στην φάση των play off και αντιμετώπισε την 1 η ομάδα, αυτή της Παναχαϊκής, από την οποία ηττήθηκε και ολοκλήρωσε την φετινή της πορεία.
Προπονήτρια ήταν η Γεωργία Σουρή. Βοηθός της ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος και Φροντιστής ο Νίκος Ζεργιώτης.
Την ομάδα απετέλεσαν οι αθλήτριες: Κατερίνα Φωτεινάκη, Μιράντα Κουτσουροπούλου, Σοφιτίνα
Μπαξιβανάκη, Όλγα Τσάτουμα, Παναγιώτα Τσαπέκη, Νεφέλη Τζουάννου, Χρύσα Καράμπελα, Κυριακή Βασιλειάδη, Ιουλία Ζερδεβά, Ασημίνα Τσάτουμα, Εύη Ρομπάκη και οι μικρές Νικολέτα Διακουμέα, Χρυσούλα Τσούμπανου, Ξένια Χρονοπούλου, Μαρία Χανδρινού και Λυδία Νακούση.
Η ομάδα φέτος δεν είχε Χορηγούς αλλά προσέφερε Χορηγία στους Φορείς «Φλόγα», Σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, και τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας «Βιώνω».
Την εμφάνιση της ομάδος επιμελήθηκε η εταιρία CAAN του συμπατριώτη μας και παλαιού αθλητή του Μεσσηνιακού Δημήτρη Μπαχράμη.

ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Η ομάδα των Νεανίδων στην Α΄ φάση βρέθηκε σε ένα όμιλο με τις ομάδες του Απόλλωνα Καλαμάτας, Ακρίτα Καλαμάτας και Σπαρτιατικό. Τερμάτισε 2η και στην Β΄ Φάση κληρώθηκε με την ισχυρότατη ομάδα του Απόλλωνα Πάτρας, από την οποίαν, μετά από δύο ενδιαφέροντες αγώνες, αποκλείστηκε από την συνέχεια.
Την ομάδα συγκρότησαν οι: Νικολέτα Διακουμέα, Χρυσούλα Τσούμπανου, Μαρίσια Θεοδωροπούλου, Λυδία Νακούση, Αριστέα Παναγοπούλου, Λιάνα Νίκα, Μιχαέλα-Μίλβα Παπαδοπούλου, Όλγα Σπυροπούλου, Αντωνία Σταυροπούλου, Ευδοκία Σώκου, Αναστασία Τσοπανάκη, Ιωάννα Τσουμπρή, Μαρία Χρονοπούλου, Σταυριάνα Μητροπούλου και Ξένια Χρονοπούλου.
Προπονητές της ομάδος ήταν ο Τάκης Θεοδωρόπουλος και η Κατερίνα Φωτεινάκη.

ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Η ομάδα Κορασίδων τερμάτισε στην 1η θέση της Α’ Φάσης και συνέχισε να αγωνίζεται αφού κληρώθηκε με την ομάδα του Σπαρτιατικού. Νίκησε και στους δύο αγώνες και στην Γ΄ φάση κληρώθηκε με την ομάδα Αλκυών Ναυπλίου (έχασε 3-0 στο αγώνα του Ναυπλίου, νίκησε 3-1 στην Καλαμάτα) αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια.
Την ομάδα συγκρότησαν οι: Νικολέτα Διακουμέα, Χρυσούλα Τσούμπανου, Μαρίσια Θεοδωροπούλου, Λυδία Νακούση, Αριστέα Παναγοπούλου, Λιάνα Νίκα, Μιχαέλα-Μίλβα Παπαδοπούλου, Όλγα Σπυροπούλου, Αντωνία Σταυροπούλου, Ευδοκία Σώκου, Αναστασία Τσοπανάκη, Ιωάννα Τσουμπρή, Μαρία Χρονοπούλου, Σταυριάνα Μητροπούλου και Ξένια Χρονοπούλου.
Προπονητές της ομάδος ήταν οι Τάκης Θεοδωρόπουλος και Κατερίνα Φωτεινάκη.

ΟΜΑΔΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Η ομάδα Παγκορασίδων πέρυσι είχε βγει 3η στην Πελοπόννησο. Φέτος ανανεώθηκε σε ποσοστό 50%. Στην Α΄ Φάση τερμάτισε στην 1η θέση. Στην Β΄ Φάση αντιμετώπισε την ομάδα του Σπαρτιατικού και με δύο νίκες προχώρησε στη Γ΄ Φάση που βρήκε αντίπαλο τον Ακρίτα Καλαμάτας. Με δύο νίκες βρέθηκε στην Δ΄ Φάση και στις 8 ομάδες της Πελοποννήσου. Κληρώθηκε με τον Ερυθρό Αστέρα Πάτρας και αποκλείστηκε με ήττες 3-0 και 2-3 αντίστοιχα. Ως γνωστόν η ομάδα του Απόλλωνα Καλαμάτας κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία
Παγκορασίδων.
Την ομάδα συμπλήρωσαν οι αθλήτριες: Λυδία Νακούση, Μαρία Χανδρινού, Αριστέα Παναγοπούλου, Λιάνα Νίκα, Λυδία Βεργετοπούλου, Ευδοκία Σώκου, Ντορίτα Μπαζάνη, Κωνσταντίνα Φειδά, Νεφέλη Νικητέα, Ζωή Τσούμπανου, Ζωή Αναστασοπούλου, Δήμητρα Βρεττάκου, Βάσια Καμαρινάκη, Βανέσα Τσάνι, Χριστιάνα Μενούνου, Ουρανία Κατσαρέα και Μαρία Κορογώνα.
Προπονητής της ομάδος ήταν ο Παναγιώτης Μητρόπουλος.

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Στην εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024 μας είχε διατεθεί η ώρα 11.15-12.30 κάθε Σαββατοκύριακο και δοκίμασαν πάνω από 100 παιδιά. Από αυτά τα 80 περίπου παρέμειναν και εκπαιδεύτηκαν με σύστημα από τον προπονητή Παναγιώτη Μητρόπουλο και τις προπονήτριες Μαρία Χρονοπούλου και Βασιλική Θάνου. Από τα παιδιά αυτά επελέγησαν αρκετά για να εκπαιδευτούν και να στελεχώσουν την επόμενη ομάδα Παγκορασίδων.
Στη νέα περίοδο 2024-2025 οι Ακαδημίες του Μεσσηνιακού θα λειτουργήσουν κάθε Σαββατοκύριακο τις ώρες 12.30-13.40 με τους ίδιους προπονητές.
Οφείλονται θερμές ευχαριστίες, για την άψογη συνεργασία, στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο κ. Τάκη Βασιλόπουλο, τον διάδοχό του κ. Γεώργιο Λαζαρίδη και τον Υπεύθυνο υπάλληλο Διονύσιο Πουλή, και για την δωρεάν παραχώρηση των Δημοτικών εγκαταστάσεων. Ευχαριστίες πολλές και προς τις αθλήτριες και στους κηδεμόνες των μικρών αθλητριών που επέλεξαν τις ομάδες του Μεσσηνιακού για να συνεχίσουν την καριέρα τους.
Τις ίδιες ευχαριστίες απευθύνουμε προς όλα τα ΜΜΕ για την προβολή των δραστηριοτήτων του Τμήματος.