Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 17:48

BEACH VOLLEY: Τουρνουά αφιερωμένο στον Κουτουλέα έγινε στην Κεφαλλονιά

Γράφτηκε από τον
BEACH VOLLEY: Τουρνουά αφιερωμένο στον Κουτουλέα έγινε στην Κεφαλλονιά

Η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volleyball Juniors U-22 με την ονομασία “Vaggelis Koutouleas” πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Κεφαλονιά.


Εκεί όπου οι Καρύκας, Βένιος στα αγόρια και Σακκά, Γεωργαντά στα κορίτσια στέφθηκαν πρωταθλητές.
Στους παραπάνω αγώνες για την τελική φάση δόθηκε το όνομα του Καλαματιανού αθλητή Βαγγέλη Κουτουλέα, όπου οι διοργανωτές θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη ενός ανθρώπου, ο οποίος άφησε τεράστια κληρονομιά στο ελληνικό βόλεϊ.
Την εξαιρετική πορεία που είχαν στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ σφράγισαν στην Κεφαλονιά, όπως αναφέραμε παραπάνω ο Αντώνης Καρύκας με τον Κώστα Βένιο, οι οποίοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές στα τελικά του Κ22. Τον τίτλο στα κορίτσια πήρε η Κατερίνα Σακκά που και αυτή ήταν από τις αθλήτριες που εντυπωσίασαν στο φετινό σιρκουί και μαζί με την Λαμπρινή Γεωργαντά ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην παραλία του Άι Χέλη στο Αργοστόλι.
Με τις απονομές και τις βραβεύσεις, που έγιαναν την Κυριακή, έπεσε η αυλαία του Kefalonia Juniors Finals U22 Vaggelis Koutouleas, διοργάνωση στην οποία παρευρέθηκε και τιμήθηκε ο πρωταθλητής Ελλάδας Βαγγέλης Σιδέρης, ο οποίος έχει καταγωγή από την Κεφαλονιά.
Στα αγόρια, ο Αντώνης Καρύκας με τον Κώστα Βένιο που κατέλαβαν την 7η θέση στην Ελλάδα στην πλατεία Συντάγματος πριν μία εβδομάδα, επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί που είχαν και πήραν την πρώτη θέση χωρίς να χάσουν σετ. Στον τελικό, χρειάστηκαν 35 λεπτά για να ξεπεράσουν το τελευταίο τους εμπόδιο πριν το χρυσό μετάλλιο, επικρατώντας του Κώστα Μπάμπαλη και του Νίκου Πετρόπουλου με 2-0 (21-16, 21-19) σετ.
Στα κορίτσια, η Κατερίνα Σακκά που για ένα παιχνίδι δεν κατάφερε να προκριθεί στην οκτάδα του Athens Finals πριν μία εβδομάδα, πήρε τον τίτλο στην κατηγορία Κ22 μαζί με την Λαμπρινή Γεωργαντά. Στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησαν της Κυριακής Κουκουδίτσκα και της Ελπίδας Πιτσιγκώνη με 2-0 (21-17, 21-17) σετ.
Στο τρίτο σκαλί και το χάλκινο μετάλλιο στα αγόρια κατέκτησαν ο Νίκος Μάντζιος με τον Κυριάκο Φωλιά και στα κορίτσια η Αγάπη Μπρουκς με την Κατερίνα Βογιατζόγλου.
Στις απονομές συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. και Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Αντωνόπουλος, η Αντιπεριφερειαρχης Ιονίων Νήσων σε θέματα Επιχειρηματικότητας και Αποδήμων κ. Ελένη Παπαναστασάτου, η Αντιδήμαρχος Λειβαθούς Κρυσταλία Μιχαλάτου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Διονύσης Κωνσταντάτος, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Π. Θοδωρής Κανελλόπουλος και ο Πρόεδρος του συλλόγου Beach Volley "Ammos" Φώτης Αυγουστάτος.