Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024 17:58

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Η Πολωνή Λεντιόσεκ το 4ο απόκτημα

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Η Πολωνή Λεντιόσεκ το 4ο απόκτημα

Η Γκαμπριέλα Λεντιόσεκ από την Πολωνία αποτελεί το 4ο μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλωνα Καλαμάτας τη θερινή περίοδο.


Η Πολωνέζα αθλήτρια που θα παίξει για πρώτη φορά μακριά από τη χώρα της είναι 22 ετών και    αγωνίζεται στη θέση της λίμπερο. Είναι μια αθλήτρια με διακρίσεις στη χώρα της, στα σωματεία που αγωνίστηκε, αλλά και με την εθνική της ομάδα της Πολωνίας.
Αυτά επισημαίνονται και στη ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Απόλλωνα λίγη ώρα μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Η διοίκηση μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία της με τη αθλήτρια    Γκαμπριέλα Λεντιόσεκ. Η Γκαμπριέλα, ήταν βασική στην U18 Εθνική ομάδα της χώρας της, είναι γεννημένη στις 22 Ιανουαρίου 2002, ύψος 1.85 μ., και παίζει στη θέση της διαγώνιου.
Η Λεντιόσεκ έχει σημαντικές διακρίσεις στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και όχι μόνο:
2016: 2η θέση στην ΕΕΒΖΑ (πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας Πολωνίας)
2017: 3η θέση στους Εθνικούς Ολυμπιακούς Αγώνες U20
2018: χρυσό μετάλλιο στο Πολωνικό Πρωτάθλημα U18, 2η θέση στους Εθνικούς Ολυμπιακούς Αγώνες U20
2019: χάλκινο μετάλλιο στο Πολωνικό Πρωτάθλημα U18, χρυσό μετάλλιο στο Πολωνικό Πρωτάθλημα U20
2020: ασημένιο μετάλλιο στο Πολωνικό Πρωτάθλημα U18
Kαλύτερη επιθετικός στο πρωτάθλημα U20 Πολωνίας την περίοδο 2019-2020.
Έχει αγωνισθεί στην Λεγιονόβια τη 2ετία 2017-2019, ακολούθησε η GKS Wieżyca Stężyca 2020-2022 και η Γκντανία Γκντάσκ τη σεζόν 2023-2024”.

Στην πρώτη ομάδα ανέβηκε
η Σμαραγδινή Τσουμελέα

Μια ακόμη αθλήτρια, η Σμαραγδινή Τσουμελέα, θα πάρει το βάπτισμα του “πυρός”, καθώς την Τρίτη το βράδυ η διοίκηση ανακοίνωση την προώθηση της στην πρώτη ομάδα.
Είναι η 3η κατά σειρά αθλήτρια που ανεβαίνει από τα αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου στην πρώτη ομάδα μετά τη Φωτεινή Λαδά και τη Ναυσικά Κοτσαρίνη. Η Τσουμελέα, είναι 14 ετών, αγωνίζεται στη θέση της ακραίας και στη διάρκεια της χρονιάς αγωνίστηκε σε νεάνιδες, κορασίδες, παγκορασίδες, ενώ κλήθηκε δύο φορές μέσα στην αγωνιστική σεζόν που πέρασε στις προπονήσεις των κλιμακίων της Πελοποννήσου.
Μετά τη γνωστοποίηση της προώθησης της στο γυναικείο τμήμα, η διοίκηση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: “Προέρχεται από μια αθλητική οικογένεια! Η Σμαραγδινή μας μετά την επιλογή της στα κλιμάκια Πελοποννήσου και μέσα από τη συνεχόμενη εξέλιξη της κέρδισε επάξια την προώθηση της στη γυναικεία ομάδα! Της ευχόμαστε να λάμπει έτσι το πρόσωπο της με το χαμόγελο της που αντανακλά το χαρακτήρα της! Καλή σεζόν Σμαραγδινή μας!”.

Και άλλες μεταγραφές

Η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού του Απόλλωνα θα συνεχιστεί, καθώς είναι σε καλό δρόμο οι επαφές για την απόκτηση 2-3 αθλητριών, ενώ θα συνεχιστεί και η προώθηση στη γυναικεία ομάδα αθλητριών από τα τμήματα υποδομής. Εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η προώθηση της λίμπερο Μαρίας Χριστοπούλου.

Το ίδιο επιτελείο

Ο νέος προπονητής της ομάδας Χρήστος Δημητρακόπουλος θα συνεργαστεί τη νέα χρονιά με τους ανθρώπους που ήταν και πέρσι στο γυναικείο τμήμα, δίπλα στον προηγούμενο τεχνικό Μπάμπη Μυτσκίδη. Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Χανδρινός συνεχίζει στις θέσεις του τιμ μάνατζερ και    βοηθού προπονητή, ο Κώστας Κουτράκης θα είναι ο γυμναστής, αλλά και συνεργάτης του προπονητή και η Αλκηστις Δεμπεγιώτη θα παραμείνει στατιστικολόγος τη ομάδας.
Η ομάδα τη νέα αγωνιστική σεζόν θα συμμετάσχει σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΠ, εκτός από το γυναικείο τμήμα, που θα λάβει μέρος στην Pre League. Συγκεκριμένα θα λάβει μέρος στο τοπικό γυναικών, στο νεανίδων και με δύο ομάδες στα πρωταθλήματα κορασίδων, παγκορασίδων.
Σε αυτά τα τμήματα θα είναι προπονητές οι Παναγιώτης Χανδρινός, Αρης Μακρόπουλος και η Νίκη Σκορπιδέα, η οποία έχει περισσότερο ρόλο στο κομμάτι της ακαδημίας και τις μικρές ηλικιακά αθλήτριες. Ο όγκος των αθλητριών σε κάθε τμήμα και η δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο τμήμα βόλεϊ είναι ένας από τους λόγους για να γίνουν κάποιες προσθήκες προπονητών.

Τα εντός έδρας φιλικά

Αν και το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων δεν έχει ολοκληρωθεί, ήδη έχουν γίνει γνωστά τα παιχνίδια προετοιμασίας που θα δώσει ο Απόλλωνας. Συγκεκριμένα θα αντιμετωπίσει την Πρέβεζα εκτός έδρας, χωρίς για την ώρα να έχει ξεκαθαρίσει η ακριβής ημερομηνία, ενώ το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου η ομάδα της Ηπείρου θα έρθει στην Καλαμάτα να λάβει μέρος σε τουρνουά. Από εκεί και πέρα στο τέλος Σεπτεμβρίου θα παίξει με τη Δραπετσώνα. Μάλιστα οι δύο ομάδες θα δώσουν φιλικά με όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, μιας και η Δραπετσώνα θα έρθει στην πόλη μας με όλα τα αγωνιστικά της τμήματα κορασίδων, νεανίδων και θα δώσουν φιλικά. Επίσης ο Απόλλωνας θα δώσει φιλικό με την Κόρινθο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Συνεχίζει για 4η χρονιά ο Χριστόφας