Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024 18:09

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΕΚΑΣ: Αποχώρησε από την ενεργό δράση, ανέλαβε βοηθός του Χατζηαντωνίου

Γράφτηκε από τον
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΕΚΑΣ: Αποχώρησε από την ενεργό δράση, ανέλαβε βοηθός του Χατζηαντωνίου

Η Καλαμάτα ‘80 έμελλε να είναι η τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε ο Γιάννης Μαντέκας, καθώς αποφάσισε να κλείσει την καριέρα του ως αθλητής.


Ο 39χρονος πατρινός βολεϊμπολίστας, μετά από 20 χρόνια σχεδόν, θεώρησε πως έφτασε η ώρα να πει αντίο σε μια σπουδαία καριέρα. Την έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, ως παίκτης της Volley League με τη φανέλα της Καλαμάτας ‘80. Μάλιστα ήταν από τους πρώτους παίκτες που συμφώνησαν με τους “Λύκους” ώστε να βοηθήσει με την εμπειρία του την ομάδα στην πρώτη της παρουσία στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ. Ηταν από τους παίκτες που την προηγούμενη χρονιά είχε προσθέσει και το δικό του λιθαράκι για να κερδίσει η Καλαμάτα ‘80 την άνοδο.
Ο Γιάννης Μαντέκας μίλησε στην «Πελοπόννησο» της Πάτρας και αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε να «αποχαιρετήσει» την ενεργό δράση.
«Αποφάσισα να σταματήσω γιατί μου έγινε πρόταση να αναλάβω καθήκοντα προπονητή και έτσι εκτίμησα ότι τώρα ήταν η κατάλληλη ευκαιρία, οπότε δεν σταμάτησα λόγω ηλικίας» είπε ο Γιάννης Μαντέκας.

Στους “Λύκους” από άλλη θέση

Ο Γιάννης Μαντέκας θα βρίσκεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Καλαμάτα ‘80, καθώς θα είναι βοηθός του νέου προπονητή της ομάδας Ακη Χατζηαντωνίου.
Να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό ο έμπειρος αθλητής, συμφώνησε να αναλάβει για δεύτερη φορά την τεχνική καθοδήγηση της γυναικείας ομάδας του Α.Ο. Ακρίτα, που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Β’ εθνικής της ΕΣΠΕΠ. Θυμίζουμε ότι στην Καλαματιανή ομάδα είχε διατελέσει προπονητής πριν από δύο χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Ανανέωσε και ο Νίκος Μπιρμπίλης