Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 18:12

ΒΟΛΕΪ: Στον Ολυμπιακό ο διεθνής Σέρβος Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ: Στον Ολυμπιακό ο διεθνής Σέρβος Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς

Με την απόφαση του Τόνσεκ Στερν να αποχωρήσει για την τουρκική Ζιράτ να είναι γνωστή εδώ και λίγο καιρό, ο Ολυμπιακός κινήθηκε γρήγορα, προκειμένου να βρει τον αντικαταστάτη του Σλοβένου διαγώνιου.

Μία ημέρα μετά την αποδέσμευση του τελευταίου, οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του διεθνή Σέρβου Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς, ο οποίος στα 33 του θεωρείται ένας από τους καλύτερους στον κόσμο στη θέση του.
Ο ύψους 2,02μ. Ατανασίεβιτς ξεκίνησε την καριέρα του από την Παρτιζάν, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Σερβίας το 2011. Το ίδιο καλοκαίρι έφυγε για την Πολωνία και τη Σκρα, όπου πήρε ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ και έπαιξε στον τελικό του Champions League το 2012, ενώ από το 2013 ως το 2021 αγωνίστηκε στην Περούτζια. Με την ιταλική ομάδα πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα και τρία σούπερ καπ Ιταλίας, ενώ έφτασε ως τον τελικό του Champions League, την αγωνιστική περίοδο 2016-17. Επέστρεψε για δύο χρόνια (2021-23) στη Σκρα και η περσινή χρονιά τον βρήκε στην Κίνα, για λογαριασμό της Σανγκάη Μπράιτ, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής.
Με την εθνική Σερβίας, ο Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς έδωσε το «παρών» στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ στο φετινό VNL είχε 51,3% αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου το 2016 και δύο φορές (2011, 2019) πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ τη συλλογή του συμπληρώνουν ένα ασημένιο και ένα χάλκινο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και δύο χάλκινα σε Ευρωπαϊκά. Στο παλμαρέ του κατέχει... αμέτρητα ατομικά βραβεία, καθώς έχει αναδειχθεί, μεταξύ άλλων, κορυφαίος σκόρερ και κορυφαίος διαγώνιος σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, αλλά και στην Ιταλία, τη Σερβία, την Κίνα και στο CEV Champions League.
«Αισθάνομαι καταπληκτικά! Επιτέλους ξεκουράστηκα, μετά από μακρά σεζόν, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινώ ξανά τις προπονήσεις και ακόμα πιο χαρούμενος, που έρχομαι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, τον Ολυμπιακό, τον μεγαλύτερο στην Ελλάδα, από τους κορυφαίους στην Ευρώπη σε όλα τα αθλήματα!» αναφέρει σε δήλωσή του ο Ατανασίεβιτς και συνεχίζει: «Οι προσωπικοί μου στόχοι σχετίζονται απόλυτα με τους στόχους του συλλόγου. Θέλω και θα δώσω το μέγιστο σε κάθε αγώνα, ώστε να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να κερδίσει νέα τρόπαια στο βόλεϊ. Είναι ένας σύλλογος με πολλά τρόπαια. Καθώς είμαι Σέρβος, καταλαβαίνω και ξέρω την ιστορία και τη νοοτροπία του συλλόγου και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ήρθα στον Ολυμπιακό! Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού και να νιώσω αυτό το πνεύμα του συλλόγου».