Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 18:32

ΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ: “Στόχος η επάνοδος στη Volley League”

Γράφτηκε από τον
ΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ:  “Στόχος η επάνοδος στη Volley League”

Η επιστροφή της Καλαμάτας ‘80 στη Volley League είναι ο στόχος τον οποίο θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2024-2025.


Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ο προπονητής της ομάδας Ακης Χατζηαντωνίου στην πρώτη του συνέντευξη, την οποία παραχώρησε στην “Ελευθερία”.
Ο έμπειρος προπονητής υποστήριξε ότι αξίζει η Καλαμάτα να βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ και θα γίνει προσπάθεια απ’ όλα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. Βέβαια πρόσθεσε ότι φέτος το πρωτάθλημα θα είναι από τα πιο ανταγωνιστικά. Σε αυτό συνηγορούν και οι κινήσεις που έχουν γίνει από τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα και ιδιαίτερα 6 από αυτές που έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Πιστεύει ότι οι παίκτες που διαθέτει η Καλαμάτα ‘80 μπορούν να σηκώσουν το βάρος και να οδηγήσουν την ομάδα να υλοποιήσει το στόχο της ανόδου. Οσον για τη απόφαση να συνεργαστεί με την Καλαμάτα, διαπίστωσε από τις συζητήσεις του με τους ανθρώπους της διοίκησης, ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση ώστε η ομάδα να επιστρέψει στην Volley League.

-. Πως προέκυψε η συνεργασία με την Καλαμάτα ‘80 και τι έπαιξε ρόλο στην απόφαση σας;

“Από την πρώτη στιγμή της επικοινωνίας και της συζήτησης που κάναμε με τους παράγοντες της ομάδας είδα ότι υπήρχε μια σοβαρή διοικητική κατάσταση. Τα παιδιά κάνουν μια προσπάθεια ώστε η ομάδα να διεκδικήσει την άνοδο, ενώ υπήρχε το ενδεχόμενο να συνεχίσουμε στη Volley League, κάτι που κράτησε για μεγάλο διάστημα μέχρι η διοργανώτρια να κλείσει οριστικά το θέμα. Επίσης γνωρίζω ότι ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα και τη στηρίζει. Είναι κόσμημα η όλη κατάσταση που επικρατεί στην Καλαμάτα και αυτό θα πρέπει να φανεί αγωνιστικά μέσα στο γήπεδο”.

-. Τι γνωρίζατε για την Καλαμάτα ‘80, πριν προχωρήσετε στη συμφωνία συνεργασίας;

“Είναι ένας χώρος για τα δικά μου κριτήρια, ιδανικός για να δουλεύεις”

-. Στόχος της ομάδας, τη φετινή αγωνιστική περίοδο είναι η άνοδος;

“Στόχος είναι η επάνοδος στη Volley League κάτι που θέλουμε όλοι”.

-. Η ομάδα έχει διατηρήσει τους περισσότερους παίκτες από το έμψυχο δυναμικό της περασμένης χρονιάς. Μαζί με τις τρεις μεταγραφές που έχουν γίνει θεωρείται ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της τη φετινή σεζόν;

“Θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πετύχουμε το στόχο της ανόδου. Αλλωστε τα παιδιά το έχουν ξανακάνει, όμως όλα είναι σχετικά. Μπορεί κάποια άλλη ομάδα να κάνει καλύτερες προσθήκες και να πάρει την άνοδο, αλλά όπως είπα πιο πριν όλα είναι σχετικά”.

-. Οσον αφορά τις άλλες ομάδες της κατηγορίας έχετε εικόνα; Πως θα είναι το φετινό πρωτάθλημα;

“Στα χαρτιά και βάση ρόστερ έχουν δημιουργηθεί τρομερές ομάδες και με καλές προσθήκες. Εξι ομάδες που θεωρώ ότι θα πρωταγωνιστήσουν είναι ο Ηρακλής, ο Αρης, ο Πανιώνιος, η Φλώρινα και η Κερατέα, που ανέβηκε στην κατηγορία μέσω wild card. Είναι οι ομάδες που ενισχύθηκαν σημαντικά και θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Οσο για το πρωτάθλημα, θα είναι δύσκολο και ανταγωνιστικό ίσως να είναι το πιο ανταγωνιστικό από κάθε άλλη χρονιά”.

Η φετινή Pre League

Με τη συμμετοχή 10 ομάδων θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Pre League τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2024-2025.
Οι ομάδες είναι Καλαμάτα ‘80, Α.Ο. Αιγιαλέων, Αρμενική, Πανερυθραϊκός, Πανιώνιος, Αρης, Ηρακλής, ΧΑΝΘ, Φλώρινα και η Κερατέα, η οποία μέσω wild card πήρε την άνοδο στην Pre League.

Η προετοιμασία

Προπονήσεις με μπάλα στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας περιελάμβανε η πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας για τους παίκτες της Καλαμάτας ‘80.
Αυτή ήταν εβδομάδα προσαρμογής για να ενεργοποιηθεί το σώμα των αθλητών και το πρόγραμμα των προπονήσεων ήταν πιο χαλαρό.
Από σήμερα ξεκίνησε η δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασία με διπλές προπονήσεις πρωί και απόγευμα.

Τουρνουά και φιλικά

Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί φέτος το τουρνουά της Καλαμάτας ‘80 που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιάννη Μπουσούνη.
Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν 3 ομάδες της Volley League, ο Παναθηναϊκός, ο ΑΟΝΣ Μίλων και ο Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου. Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στη δεύτερη θέση και ο Μίλωνας στην 3η θέση στο περσινό πρωτάθλημα, ενώ ο Φλοίσβος ανέβηκε από την Pre League στην πρώτη κατηγορία.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα φιλικά, για την ώρα δεν έχει γνωστοποιηθεί το ακριβές πρόγραμμα και οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει η Καλαμάτα ‘80, όμως το πρώτο φιλικό έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου και θα είναι με αντίπαλο μια ομάδα από την Α2 κατηγορία.