Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 21:18

Ξεκίνησε ο Απόλλωνας για την Pre League με νεανικό ρόστερ και ενθουσιασμό

Γράφτηκε από τον
Ξεκίνησε ο Απόλλωνας για την Pre League με νεανικό ρόστερ και ενθουσιασμό

Με νέο προπονητή τον Χρήστο Δημητρακόπουλο, ανανεωμένο κατά τα 11/14 το ρόστερ και ενθουσιασμό, ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα ο Απόλλωνας στο κλειστό του Δημοτικού Σταδίου τη δουλειά για τη Pre League γυναικών, όπου θα αγωνιστεί για τέταρτη σερί χρονιά.

Η καλαματιανή ομάδα βρίσκεται μια πενταετία στη δεύτερη ιεραρχικά κατηγορία του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ, αλλά λόγω κορονοϊού το πρωτάθλημα του 2020 είχε ματαιωθεί.
Ο Απόλλωνας στις τρεις προηγούμενες χρονιές διεκδίκησε την άνοδο, χωρίς να τα καταφέρει και φέτος επιχειρεί restart, μιας και από πέρυσι συνεχίζουν μόνο η Αννα Μαυροειδή (πασαδόρος), η Δώρα Ευθυμιοπούλου (λίμπερο) και η Σεμπρεβίβα Κάκκα (ακραία).


Επίσης αποχώρησε μετά από μια εφταετία στον πάγκο ο Μπάμπης Μυτσκίδης και τα ηνία ανέλαβε ο Χρήστος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα ως αθλητής και τα δύο τελευταία χρόνια ήταν συνεργάτης του κ. Μυτσκίδη στον Απόλλωνα. Ο νέος τεχνικός θα στηριχθεί σε ένα άκρως νεανικό ρόστερ, με τον Απόλλωνα να προωθεί από τις ομάδες της ακαδημίας τις Φωτεινή Λαδά (κεντρική), Ναυσικά Κοτσαρίνη (διαγώνια), Σμαραγδινή Τσουμελέα (ακραία), και Μαρία Χριστοπούλου (λίμπερο).


Μεταγραφικά, αποκτήθηκαν η Κατερίνα Ρεντούμη (19 ετών, διαγώνια), η Ελισάβετ Τσαμπάι (27 ετών, ακραία), η Φωτεινή Βουλγαράκη (21 ετών, λίμπερο) και η Γκαμπριέλα Λεντιόσεκ (22 ετών, λίμπερο) και αναμένονται και άλλες προσθήκες, αφού το ρόστερ δεν έχει κλείσει σύμφωνα με τον Χρήστο Δημητρακόπουλο.


Ο προπονητής του Απόλλωνα στη χθεσινή επίσημη “πρώτη”, μιας και οι προπονήσεις άρχισαν τη Δευτέρα έκανε λόγο για νέο ξεκίνημα.
“Η ομάδα έχει κάνει ανανέωση, το ρόστερ έχει αλλάξει κατά 11/14 και χρειαζόμαστε χρόνο για να προσαρμοστούμε. Είναι μεγάλο το κίνητρο και είμαι χαρούμενος που ανέλαβα. Δεν μπορούμε να ορίσουμε ακόμα στόχους, γιατί το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί. Εχουμε μία εβδομάδα ακόμα και ίσως κάνουμε 1-2 προσθήκες και ίσως κάνουν και οι άλλες ομάδες. Επειδή όμως με ρωτάτε, θέλουμε να φύγει αρχικά γρήγορα το άγχος της παραμονής. Θέλω να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου και να βοηθήσω τα κορίτσια σε τακτικό επίπεδο. Αυτό θα γίνει με αρκετή δουλειά και με επικοινωνία και με τους προπονητές της ακαδημίας, ώστε να γιγαντωθεί αυτό το πράγμα”, δήλωσε ο Χρ. Δημητρακόπουλος.


Η Βίκυ Καραμπάτσου, υπεύθυνη του γυναικείου τμήματος βόλεϊ του Απόλλωνα τόνισε ότι: "Θέλουμε να κάνουμε αξιοπρεπή χρονιά. Το ρόστερ έχει ανανεωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και έχουν προωθηθεί παιδιά, μετά την περσινή επιτυχία που αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Κ16. Οι προπονητές πιστεύουν στα νέα παιδιά. Βάζουμε ένα νέο τριετές πλάνο και ξεφεύγουμε από τα υποτιθέμενα στενά επαγγελματικά πλαίσια. Με πάθος, ένταση και με μεγαλύτερη σύνεση. Κάνουμε ένα restart. Η κατηγορία είναι δυνατή. Υπάρχουν 2-3 καλές ομάδες και οι υπόλοιπες είναι στο ίδιο επίπεδο”.
Ετοιμες για δουλειά ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι δήλωσαν οι νέες Ελισάβετ Τσαμπάι, Γκαμπριέλα Λεντιόσεκ, Φωτεινή Βουλγαράκη, Κατερίνα Ρεντούμη και η παλιά Αννα Μαυροειδή.
Να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη της προπόνησης, όπου παρευρέθηκαν και αθλήτριες από τα τμήματα υποδομής, έγινε αγιασμός ώστε να κυλήσει η σεζόν δίχως προβλήματα τραυματισμών.

Η νέα Pre League

Στη νέα Pre League βόλεϊ γυναικών, που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο θα λάβουν μέρος 12 ομάδες, εκ των οποίων δύο θα πάρουν την άνοδο στο φινάλε της σεζόν και δύο θα υποβιβαστούν. Οι αντίπαλοι του Απόλλωνα είναι: Ηλυσιακός, Απολλώνιος, ΖΑΟΝ, Πορφύρας, Ηρακλής Κηφισιάς, Πρέβεζα, Νέα Γενεά, Περσέας, Ελπίδα Αμπελοκήπων, Κόρινθος και Βριλήσσια.