Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 11:21

ΒΟΛΕΪ: Αξιολόγηση αθλητριών για την εθνική παγκορασίδων

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ: Αξιολόγηση αθλητριών για την εθνική παγκορασίδων

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας ανίχνευση-καταγραφή και αξιολόγηση νεαρών αθλητριών για τη στελέχωση της εθνικής ομάδας παγκορασίδων.


Οι περιφερειακοί ομοσπονδιακοί προπονητές βόλεϊ Πελοποννήσου, Γιάννης Ρηγάκος και Σταύρος Γεράνιος, είχαν στη διάθεση τους 15 αθλήτριες, γεννημένες τα έτη 2012-2013, από σωματεία της Καλαμάτας, ενώ ήταν και μία αθλήτρια από το Ν.Ο. Πύλου. Οι δύο προπονητές κατέγραψαν αρκετά στοιχεία των αθλητριών, έκαναν σωματομετρικές μετρήσεις και μετρήσεις φυσικών ικανοτήτων, δύναμη, ταχύτητα και αντοχή.


Γενικά έμειναν ικανοποιημένοι από την προσέλευση των αθλητριών και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν και αναμένεται να πραγματοποιηθεί και άλλη συγκέντρωση στο μέλλον έτσι ώστε σιγά-σιγά να γίνει και η προεπιλογή για τη στελέχωση της εθνικής ομάδας παγκορασίδων.
Οι αθλήτριες που έδωσαν το παρών στην αξιολόγηση ήταν οι Δημήλια Τσουμελέα, Βασιλική Δρούγα, Νεφέλη Κοτταρίδη, Σταυρούλα Τριγκιλίδα, Ηλέκτρα Κατσά, Παναγιώτα Νίκα-Κανελλίδη, Αθηνά Ξυγκώρου, Μελίνα Μπαχράμη, Παναγιώτα Αυρηλιώνη (Απόλλων Καλαμάτας), Βασιλική Τζακώστα, Ευαγγελία Βαλσαμάκη (Α.Ο. Ακρίτας), Κατερίνα Αρβανίτη (Ν.Ο. Πύλου), Ζωή Αναστασοπούλου, Ζωή Τσούμπανου και Δήμητρα Βρεττάκου (Μεσσηνιακός).


Οι δύο Περιφερειακοί Ομοσπονδιακοί Προπονητές Πελοποννήσου Γιάννης Ρηγάκος και Σταύρος Γεράνιος θα πραγματοποιήσουν ανάλογες δράσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ε.Ο.ΠΕ. Συγκεκριμένα, χθες Πέμπτη, ο κ. Ρηγάκος έκανε ανίχνευση - καταγραφή - αξιολόγηση με τεστ, στο κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης (από τις 3 μ.μ. έως και τις 4.30 μ.μ.), σε αθλήτριες και αθλητές των σωματείων της Λακωνίας.


Την ίδια δράση θα πραγματοποιήσει την προσεχή Δευτέρα ο κ. Γεράνιος, σε αθλήτριες και αθλητές των σωματείων Αχαΐας, Ηλείας και Ναυπακτίας στο κλειστό γυμναστήριο «Κ. Πετρόπουλος» στο Κουκούλι, από τις 4.15 μ.μ. έως και τις 5.30 μ.μ.