Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024 13:58

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Φ.Γ.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ 0-3: Ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Φ.Γ.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ 0-3: Ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα

 

Με εντός έδρας ήττα ξεκίνησε ο Απόλλων Καλαμάτας τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο φετινό πρωτάθλημα της Pre League.


Η Καλαματιανή ομάδα με διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα 3 χρόνια, όπου έφτασε να διεκδικεί την άνοδο στη Volley League, φέτος έχει θέσει ως βασικό στόχο την άνετη παραμονή στην κατηγορία. Η προσπάθεια δεν θα είναι εύκολη, αφού το έμψυχο δυναμικό της ομάδας δεν είναι το ίδιο με τις περιόδους που διεκδίκησε το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ. Φέτος έγιναν μόλις τέσσερις μεταγραφές, ενώ μία από τις αθλήτριες, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αποτελεί παρελθόν, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Χρήστου Δημητρακόπουλου. Ο λόγος για την Πολωνή διαγώνιο Γκαμπριέλα Λεντιόσεκ, η οποία βρέθηκε για πρώτη φορά μακριά από τη χώρα της, όμως δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί και αποχώρησε. Ο προπονητής του Απόλλωνα είχε δουλέψει αρκετά μαζί της ώστε να βοηθήσει την ομάδα και αναγκάστηκε να αλλάξει τα σχέδια του σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Μάλιστα στις αλλαγές αυτές αποφάσισε η Κατερίνα Ρεντούμη από ακραία να αγωνιστεί ως διαγώνια ώστε να καλύψει το κενό που προέκυψε με την Πολωνή αθλήτρια. Το κενό που άφησε η Λεντιοσέκ, ως τέταρτη μεταγραφή καλύφθηκε με την απόκτηση της 18χρονης ακραίας Ιριδας Μιχαηλίδου, η οποία θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί και να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα. Από εκεί και πέρα το βάρος πέφτει στις 3 αθλήτριες που ανανέωσαν τη συνεργασία τους, την πασαδόρο Αννα Μαυροειδή, την ακραία Σεμπρεβίβα Κάκκα και την λίμπερο Δώρα Ευθυμιοπούλου, αλλά και στις 7 νεαρές αθλήτριες που προωθήθηκαν από τις ομάδες υποδομής.
Δύο από αυτές η Φωτεινή Λαδά και η Βασιλική Δρούγα, έπαιξαν στη βασική εξάδα, ενώ στη διάρκεια του παιχνιδιού πήραν χρόνο συμμετοχής, οι Σμαραγδινή Τσουμελέα, Ναυσικά Κοτσαρίνη, ενώ από το δεύτερο σετ με το σκορ στο 5-18, αγωνίστηκε η πασαδόρος Εβελίνα Μπεκιάρη, στη θέση της Αννας Μαυροειδή, που εξαιτίας προβλήματος στο γόνατο δεν συνέχισε στο υπόλοιπο παιχνίδι, για να προστατευθεί και να μην πάθει μεγαλύτερη ζημιά.
Σε ότι αφορά το παιχνίδι ο Απόλλωνας προσπάθησε να ξεπεράσει τα παραπάνω προβλήματα και με το νεανικό σύνολο που διαθέτει να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, κάτι που δεν μπόρεσε να πετύχει. Η ομάδα της Πρέβεζα με έμπειρη και με καλύτερο υλικό κατάφερε να επικρατήσει.
Τα σετ: 21-25, 7-25, 16-25
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Θεοδόσης Καραγιαννόπουλος, Δημήτρης Σπίνας και σημειωτής ήταν η Κατερίνα Πανδή.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Χρήστος Δημητρακόπουλος): Τσαμπάι, Μαυροειδή, Λαδά, Ρεντούμη, Κάκκα, Δρούγα / Ευθυμιοπούλου (λ), Βουλγαράκη (λ), Μπεκιάρη, Τσουμελέα, Κοτσαρίνη.
Φ.Γ.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ (Πέτρος Παπαδόπουλος): Σκουλούδη, Κοντονάσιου, Κάσιντι, Παπακωνσταντίνου, Ντα Σίλβα, Μπαχλάβα / Κοσμίδου (λ).