Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024 21:07

ΕΣΠΕΠ: Σουρή και Μαντέκας μιλούν για το πρωτάθλημα της Β' εθνικής

Γράφτηκε από τον
ΕΣΠΕΠ: Σουρή και Μαντέκας μιλούν για το πρωτάθλημα της Β' εθνικής

Την προσεχή Κυριακή αρχίζει το πρωτάθλημα Β’ εθνικής γυναικών της ΕΣΠΕΠ, για την φετινή αγωνιστική περίοδο 2024-2025.


Οπως είναι γνωστό μέσα από την προκήρυξη το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί φέτος σε δύο ομίλους των 6 ομάδων και όχι σε έναν που είχε γίνει την περσινή χρονιά. Η διοίκηση της ΕΣΠΕΠ περίπου δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος ξεκίνησε ένα αφιέρωμα με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτό.
Τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στην επίσημη σελίδα της ΕΣΠΕΠ φιλοξενήθηκαν οι δηλώσεις της Γεωργίας Σουρή προπονήτριας του Μεσσηνιακού και την Πέμπτη είχε σειρά ο Γιάννης Μαντέκας προπονητής του ΑΟ Ακρίτα.
Αναλυτικά, οι απαντήσεις που έδωσαν ο Γωγώ Σουρή και ο Γιάννης Μαντέκας στις ερωτήσεις που δέχτηκαν από τους ανθρώπους της ΕΣΠΕΠ, είναι:

Γεωργία Σουρή (Μεσσηνιακός)

1. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής γυναικών ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ποιοι είναι οι φετινοί σας στόχοι;

"Βασικός στόχος της ομάδας φέτος είναι να πρωταγωνιστήσει και αν μπορέσει να φτάσει στα τελικά μπαράζ ανόδου στην Α2".

2. Θεωρείτε θα είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές;

"Δεν έχω πλήρη εικόνα των αντιπάλων μας αλλά λόγω ότι έχουν επανέλθει κλασικές ομάδες της Β΄ Εθνικής, πιστεύω πως θα είναι ανταγωνιστικό. Παρόλα αυτά ο διαχωρισμός των ομίλων βάση γεωγραφικών περιοχών το υποβιβάζει αμέσως. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι μια κατηγορία, χωρίς ομίλους. Θα έπρεπε να γίνει ενιαίο πρωτάθλημα. Ότι χωρίζεται υποβαθμίζεται. Και είναι κακό για το άθλημα και την ποιότητα του".

3. Μια ευχή για την επίσημη έναρξη της αγωνιστικής περιόδου;

"Εύχομαι να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα για όλες τις ομάδες και για τις αθλήτριες και για το κόσμο που θα βρεθεί στα γήπεδα. Να είμαστε όλοι υγιείς και να βγει πρωταθλητής ο καλύτερος. Καλή αγωνιστική περίοδος".

Γιάννης Μαντέκας (Α.Ο. Ακρίτας)

1) Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής γυναικών ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ποιοι είναι οι φετινοί σας στόχοι;

"Οι φετινοί μας στόχοι είναι μια γρήγορη παραμονή στην κατηγορία και η συμμετοχή μας στα play offs. Επίσης η ομάδα στελεχώνεται από έμπειρες αθλήτριες αλλά και νεαρές αθλήτριες που έχουν ανεβεί στη γυναικεία ομάδα από τα τμήματα υποδομής. Έτσι λοιπόν δουλεύουμε ούτως ώστε να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα από παλιές και νέες αθλήτριες που θα παίζουν ποιοτικό βόλεϊ, με απώτερο στόχο οι μικρές να πάρουν εμπειρίες μέσα από την προπόνηση αλλά και τους αγώνες και να δημιουργήσουν, έναν κορμό που τα επόμενα χρόνια θα στελεχώνει επάξια τη γυναικεία ομάδα".

2) Θεωρείτε θα είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές;

"Όλες οι ομάδες κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Όλες έχουν σχεδόν τους ίδιους στόχους και αυτό κάνει το πρωτάθλημα αρκετά ανταγωνιστικό. Είναι ένα πρωτάθλημα με αρκετά παιχνίδια που σημαίνει πως οι ομάδες που θα εμφανιστούν από την αρχή πιο έτοιμες και που θα αντέξουν κατά τη διάρκεια, θα έχουν και πιο εύκολο έργο σε σχέση με τις υπόλοιπες".

3) Μια ευχή για την επίσημη έναρξη της αγωνιστικής περιόδου;

"Εύχομαι μια σεζόν με υγεία για όλες τις αθλήτριες χωρίς τραυματισμούς, μια σεζόν με όμορφο και ανταγωνιστικό βόλεϊ".