Τετάρτη, 14 Ιανουάριος 2015 08:15

ΒΟΛΕΪ ΛΥΚΕΙΩΝ: Το σήκωσαν 3ο και 4ο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ ΛΥΚΕΙΩΝ: Το σήκωσαν 3ο και 4ο Καλαμάτας

Με τη διεξαγωγή των τελικών έπεσε χθες η "αυλαία" στα πρωταθλήματα βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών των Λυκείων του Νομού Μεσσηνίας. Το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας πήρε τον τίτλο στα αγόρια και το 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας στα κορίτσια, καθώς επικράτησαν των ΓΕΛ Πεταλιδίου και 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας, αντίστοιχα. Συγκεκριμένα τα αγόρια νίκησαν με 2-0 σετ (25-19, 25-10) και τα κορίτσια στο τάι μπρέικ (10-25, 25-12, 15-11).


Οι δύο τελικοί φιλοξενήθηκαν στο Κλειστό της Καλαμάτας, με τους μαθητές των σχολείων να δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα στην κερκίδα. Οι πρωταθλητές θα εκπροσωπήσουν πλέον τη Μεσσηνία στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσουν είτε τις πρωταθλήτριες ομάδες της Λακωνίας, είτε της Αρκαδίας.
Διαιτητές των τελικών ήταν οι Γιώργος Μαυρέας και Γιάννα Κοστρίβα. Στη γραμματεία οι Καλλιρρόη Μπότη και Γιάννης Δημητρόπουλος και γιατρός η Ειρήνη Ρουσσάκη. Τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εκπροσώπησε ο Χρήστος Φούλιας που έκανε και τις απονομές.

ΑΓΟΡΙΑ

3ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΤΑΛΙΔΟΥ 2-0 σετ (25- 19, 25-10).

Τα αγόρια ρίχτηκαν πρώτα στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου με τους Καλαματιανούς να παίρνουν το πρώτο σετ με 25-19 και μαζί ψυχολογικό προβάδισμα. Στο δεύτερο σετ νίκησαν μάλιστα πιο εύκολα με 25-10 και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Μεσσηνίας κόντρα στο αξιόμαχο Λύκειο Πεταλιδίου.
3ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ι. Τριανταφυλλόπουλος, Κ. Τριανταφυλλόπουλος, Φραγκογιάννης, Βλάσσης, Κωτσάκης, Ντυμένος, Σκιάς, Γεωργόπουλος, Φρούντζας.
ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ: Πανταζόπουλος, Τσερίκου, Χαραλαμπάκης, Ταφάνι, Γαλιάτσος, Ζατάι, Ζέρβας, Καπετανάκης, Σαμπαζιώτης, Δημητρουλόπουλος, Πετρόπουλος, Λούλο.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

4ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - 3ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-1 σετ (10-25, 25-12, 15-11)

Ο τελικός των κοριτσιών εξελίχθηκε σε ντέρμπι με την αγωνία για τη νικήτρια ομάδα να κρατά μέχρι το φινάλε. Οι δύο ομάδες άλλωστε ήταν ισοδύναμες και είχαν πάθος για τη νίκη. Το 3ο ΓΕΛ ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και εκμεταλλευόμενα τα λάθη του 4ου πήρε το πρώτο σετ με μεγάλη διαφορά (10-25). Στο δεύτερο σετ όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν και το 4ο Καλαμάτας ήταν αυτό που επέβαλε το ρυθμό του, με το 3ο να κάνει αρκετά λάθη και βρίσκεται από το ξεκίνημα πίσω στο σκορ. Ετσι έχασε με 25-12 και τα πάντα θα κρίνονταν στο τάι μπρέικ.
Στο 3ο σετ το 4ο προηγήθηκε με 7-1, όμως το 3ο δεν παράτησε το ματς, μείωσε στον πόντο 8-7 και στη συνέχεια έγινε μεγάλη μάχη, με τα κορίτσια του 4ου να πανηγυρίζουν στο φινάλε τη νίκη με 15-11 και την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Μεσσηνία.
4ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Καρακύκλα, Κοκκίνη, Καλογεροπούλου, Κόλλια - Λίλη, Καρολεμέα, Πελεκούδα, Μποντιώτη, Παυλέα, Λ. Κουτίβα, Μ. Κουτίβα, Αντωνοπούλου.
3ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ρομπάκη, Γεωργουλάκου, Παπουτσή, Βέλμαχου, Μαργέλη, Μπούνα, Σταθουλοπούλου, Καράμπελα, Φιλιπποπούλου, Κουτσουροπούλου, Βαβαρούτσου, Κυβέλου.