Κυριακή, 28 Απρίλιος 2013 00:30

Μπορούμε να σταθούμε ψηλά, λέει ο Μάνος Ξενάκης μετά την άνοδο της Καλαμάτα '80 στην Α2

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα ’80 πανηγυρίζει από το περασμένο Σαββατοκύριακο την άνοδο στην Α2 κατηγορία του βόλεϊ για πρώτη φορά στην ιστορία της και σημαντικό μερίδιο γι’ αυτήν την επιτυχία ανήκει στο Μάνο Ξενάκη.
Ο έμπειρος βολεϊμπολίστας έχει κερδίσει στο παρελθόν αρκετούς τίτλους με τον Ολυμπιακό, στον οποίο αγωνίστηκε από την παιδική του ηλικία φθάνοντας μέχρι την πρώτη ομάδα, ενώ ακόμα πιο επιτυχημένη είναι η παρουσία του στο μπιτς βόλεϊ, όπου μετρά 7 πανελλήνια πρωταθλήματα με πέντε διαφορετικούς συμπαίκτες.
Τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα την επισκέπτεται από το 2000 λόγω της στενής φιλίας του με τον Γιώργο Κουλιέρη, όμως από το Σεπτέμβριο θα γίνει μόνιμος κάτοικος Μεσσηνίας. Γι’ αυτό και ήθελε όσο τίποτα την άνοδο ώστε αυτή η μεγάλη αλλαγή στη ζωή του να συνδυαστεί με το βόλεϊ, με το οποίο ασχολείται από πιτσιρικάς.
Ο Μάνος Ξενάκης θεωρεί ότι από την Καλαμάτα λείπουν αυτή τη στιγμή οι εγκαταστάσεις μπιτς βόλεϊ υψηλού επιπέδου που θα προσελκύσουν τους νέους και θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν το ταλέντο τους, ενώ για την Καλαμάτα ’80 πιστεύει πως ακόμα και με το φετινό υλικό μπορεί να σταθεί άνετα του χρόνου στην Α2.


- Η άνοδος ήρθε τόσο εύκολα όσο φάνηκε για την Καλαμάτα ’80 φέτος;

"Ήταν από το ξεκίνημα ο βασικός μας στόχος και δύσκολα θα μας ξέφευγε γιατί βρισκόμασταν σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Για να έρθει μία επιτυχία, όμως, θα πρέπει να υπάρχει και καλό κλίμα στα αποδυτήρια κάτι που είχαμε".

- Το ερώτημα τώρα είναι αν μπορεί να σταθεί στην Α2...

"Ο αθλητισμός αλλάζει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, καθώς η κρίση είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει αρκετά το επίπεδο, ειδικά από την Α2 και κάτω. Είναι τυχερές οι ομάδες που καταφέρνουν μέσα σε αυτήν την κρίση να ανέβουν κατηγορία, γιατί ο βαθμός δυσκολίας που θα αντιμετώπιζαν υπό άλλες συνθήκες, τώρα μοιάζει μικρότερος.
Ηθελα πολύ να ανέβει η Καλαμάτα ’80 γιατί του χρόνου θα είμαι μόνιμος κάτοικος Καλαμάτας και θα συνεχίζω να παίζω σε ένα αρκετά καλό επίπεδο.
Η ομάδα μου μπορεί ήδη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας κατηγορίας, διαθέτει αρκετούς νεαρούς αθλητές που βελτιώνονται διαρκώς και μένει να δούμε ποια θα είναι η δυναμικότητα των αντιπάλων".

- Στις μελλοντικές σου σκέψεις υπάρχει το μπιτς βόλεϊ;

"Ασφαλώς, γιατί το μπιτς βόλεϊ είναι κάτι που με συναρπάζει ακόμα περισσότερο και τα προηγούμενα χρόνια έδωσα εκεί ακόμα και την ψυχή μου. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για το συγκεκριμένο άθλημα μέσα στην πόλη, κάτι που ελπίζω πως θα λυθεί σύντομα. Είμαι, άλλωστε, αποφασισμένος να ασχοληθώ κι εγώ με αυτό το κομμάτι, γιατί πιστεύω πως μπορώ να μεταδώσω σε πιο νέα παιδιά τις εμπειρίες που έχω πάρει όλα αυτά τα χρόνια".

- Υπάρχει ανταπόκριση της νεολαίας στο βόλεϊ;

"Αυτό που είδα και μου έκανε ευχάριστη εντύπωση είναι ότι αριθμητικά τα παιδιά που ασχολούνται με το βόλεϊ στην Καλαμάτα είναι αρκετά. Τόσο εμείς, όσο και οι άλλοι δύο σύλλογοι της πόλης, ο Μεσσηνιακός και ο Ακρίτας μπορούν να προσφέρουν στα νέα παιδιά ικανοποιητικές συνθήκες ώστε να αναδείξουν το ταλέντο τους όμως το πιο βασικό είναι να γνωρίσουν τον αθλητισμό".

- Πόσο δύσκολο είναι σήμερα για έναν επαρχιακό σύλλογο να σταθεί σε υψηλό επίπεδο;

"Η κρίση δυστυχώς δεν επιτρέπει στις επιχειρήσεις να στηρίξουν με χορηγίες τα σωματεία στο βαθμό που το έκαναν παλαιότερα, όμως ακόμα και τώρα κάτι κινείται. Από ‘κει και πέρα έγκειται σε κάθε ομάδα να οργανωθεί καλύτερα ώστε να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις. Η Καλαμάτα είναι μία πόλη με μεγάλη παράδοση στο άθλημα και η δική μας άνοδος στην Α2 σίγουρα θα φέρει περισσότερο κόσμο κοντά στο βόλεϊ".

- Εχοντας κατακτήσει όλους αυτούς τους τίτλους τι θα έλεγες στα σημερινά παιδιά που είναι σε ηλικία για να κάνουν αθλητισμό;

"Να μην το σκεφτούν καθόλου γιατί από τον αθλητισμό έχουν μόνο να κερδίσουν. Δεν έχει σημασία αν θα καταφέρουν να γίνουν πρωταθλητές. Η προσπάθεια είναι εκείνη που μετράει και φυσικά η λογική ότι όπως στον αθλητισμό, έτσι και στη ζωή μας οι χαρές και οι λύπες εναλλάσσονται".

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ