Σάββατο, 21 Μάρτιος 2015 22:14

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-3: «Αλωσε» το Ρέντη, ξορκίζοντας την… κατάρα!

Γράφτηκε από τον

Ένας απίστευτος Παναθηναϊκός επικράτησε μέσα στο Ρέντη του Ολυμπιακού με 3-1 και ξόρκισε την... κατάρα των 14 συνεχόμενων ηττών. Άλμα τετράδας οι «πράσινοι», μόνο με θαύμα την πρωτιά οι «ερυθρόλευκοι».



Με τον Ολυμπιακό να μετράει ένα σερί 14-0 επί του Παναθηναϊκού και τους Πειραιώτες να είναι από τα φαβορί για το πρωτάθλημα, το ντέρμπι... αιωνίων στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό του Ρέντη, είχε φαβορί και αυτό ήταν οι γηπεδούχοι.
Αυτό όμως έπρεπε να φανεί στο τάραφλέξ και εκεί αυτό που φάνηκε ήταν πως στο γήπεδο υπήρξε μόνο μία ομάδα. Ο λόγος φυσικά για τον Παναθηναϊκό με τους παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου παίζοντας εξαιρετικό βόλεϊ να επικρατούν με 3-1 (18-25, 25-21, 23-25, 17-25) και να σπάνε μια... κατάρα που όπως αναφέραμε κρατούσε για τα 14 τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα και 18 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.
Με το τρίποντο αυτό οι «πράσινοι» έκαναν άλμα τετράδας, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» μόνο με... θαύμα θα μπορούν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια και να έχουν το πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος του... μαραθωνίου.

Ο κουρασμένος Ολυμπιακός και ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός
Πριν ασχοληθούμε με τα του αγώνα ξεχωριστά, αξίζει να αναφέρουμε δύο λόγια για τις δύο ομάδες και το πως εμφανίστηκαν στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό του Ρέντη. Από την μία υπήρχε ο κουρασμένος Ολυμπιακός. Κουρασμένος τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά μετά και την απώλεια του Κυπέλλου στην Σύρο. Από την άλλη υπήρχε ένας ψυχωμένος και διψασμένος για μια μεγάλη νίκη Παναθηναϊκός, με τους «πράσινους» να μπαίνουν όχι για να σπάσουν το κακό σερί, αλλά για να πάρουν μια μεγάλη νίκη που θα τους βοηθήσει απίστευτα για την συνέχεια. Και κατάφεραν να την πάρουν, παίζοντας εξαιρετικά και χωρίς να κάνουν το παραμικρό λάθος. Μια εμφάνιση που είναι δεδομένο πως τους ανοίγει την όρεξη για την συνέχεια, καθώς έδειξαν πως μπορούν να κερδίσουν οποιοδήποτε αντίπαλο.
Τώρα θα κοιτάζουν την... βλακεία τους
Όπως αναφέραμε το ντέρμπι διεξήχθη στο άδειο κλειστό του Ρέντη. Φυσικά κανείς δεν ξέρεις αν είχε κόσμο ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα οι φίλοι του Ολυμπιακού μόνο ευχαριστημένοι δεν μπορούν να νιώθουν με τα σοβαρά επεισόδια στο ματς με τον ΠΑΟΚ που στοίχισε την τιμωρία με δύο αγωνιστικές στην ομάδα τους. Μια τιμωρία που ενδεχομένως να στοιχίσει την πρώτη θέση και ίσως ακόμα και το πρωτάθλημα, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως αν είχε κόσμο δεν θα κέρδιζε ο Παναθηναϊκός με την σημερινή του εμφάνιση.
Για πλάκα το πρώτο με Πρωτοψάλτη οδηγό
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα σετ που ανήκε εξολοκλήρου στον Παναθηναϊκό με τους «πράσινους» να μπαίνουν εντυπωσιακά και να φτάνουν άνετα στο 0-1. Για να το καταφέρουν χρειάστηκε να κάνει μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του ο Πρωτοψάλτης με τον Κύπριο ακραίο να είναι ασταμάτητος, ενώ βοήθησε σημαντικά και στο σερβίς.
Με Κοκκινάκη έγινε το 1-1
Στο δεύτερο τον ρόλο του Πρωτοψάλτη έπαιξε ο Κοκκινάκης με τον ακραίο του Ολυμπιακού να είναι πολύ καλός στο σερβίς αλλά και στην επίθεση και τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται τα λάθη του «τριφυλλιού» και να φέρνει το ντέρμπι στα ίσια. Εκεί φάνηκε πως οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν ακόμα και τη νίκη, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική.
Με Μπέλο και εξαιρετική άμυνα, οι «πράσινοι» την μεγάλη νίκη
Έτσι τα πάντα κρίθηκαν στο τρίτο σετ, το οποίο κατέκτησαν στις λεπτομέρειες οι φιλοξενούμενοι. Με τον Μπέλο να είναι εξαιρετικός έχοντας φοβερά στατιστικά στην επίθεση, τους Κουκ και Πρωτοψάλτη ασταμάτητους, τον Στιβαχτή να είναι ο ιδανικός μαέστρος και την άμυνα να μην αφήνει να πέσει τίποτα κάτω η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έκανε το 1-2. Προηγήθηκε με 22-24 και με επίθεση του Κουκ,εξασφάλισε τον έναν πόντο και πήγε για περισσότερα.
Άνετα το τέταρτο και τελευταίο
Και αυτά τα περισσότερα ήρθαν με χαρακτηριστική άνεση καθώς στο τέταρτο σετ μόνο ο Παναθηναϊκός υπήρξε στον αγωνιστικό χώρο. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά και προηγήθηκαν με 1-8, ανέβασαν ακόμα περισσότερο την διαφορά (4-12) και έφτασαν χωρίς άγχος σε μία σπουδαία νίκη. Σπουδαία και βαθμολογικά, καθώς όπως αναφέραμε πλέον έχουν βάσιμες ελπίδες για τετράδα, αλλά και ψυχολογικά μιας και έσπασαν ένα αρνητικό σερί 14 ηττών στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που σε ένα ακόμα ματς προβλημάτισε, με τον Κλαρκ να είναι σε άλλο γήπεδο και τον Ντιάτσκοφ να μην βοηθάει όσο θα μπορούσε. Το χειρότερο για τους Πειραιώτες είναι πως μετά τον τελικό Κυπέλλου, αλλά και την ήττα από τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, έδειξαν πως δεν είναι ανίκητοι και αυτό είναι εξαιρετικά πιθανό να τους στοιχίσει στην συνέχεια...
Πηγή: gazzetta.gr