Τρίτη, 07 Απρίλιος 2015 13:17

Βόλεϊ: Ξεκινούν σήμερα οι μάχες των πλέι οφ με ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΠΑΟ

Γράφτηκε από τον

Με τον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό ανοίγει το απόγευμα της Μ. Τρίτης (19.30) στο PAOK Sports Arena η αυλαία των πλέι οφ.


Τρεις ημέρες μετά τη μονομαχία τους για την 22η αγωνιστική της κανονικής περιόδου ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός δίνουν και πάλι ραντεβού στο PAOK Sports Arena για την μακρά και επίπονη διαδικασία των ημιτελικών των πλέι οφ (1ος ημιτελικός, 7/4, 19.30, Novasports-3, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Γεωργιάδης).
Για τρίτη φορά στην ιστορία της Volleyleague ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός θα βρεθούν αντίπαλοι σε ημιτελική φάση των πλέι οφ αλλά για πρώτη φορά η σειρά ξεκινάει με τον δικέφαλο να έχει πλεονέκτημα έδρας.
Το πρώτο ραντεβού έχει οριστεί για τη Μεγάλη Τρίτη στο PAOK Sports Arena στην Πυλαία, το δεύτερο ματς θα γίνει τη Μ.Πέμπτη και η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις 3 νίκες. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει προκριθεί ποτέ σε τελικό πλέι οφ.
Ο δικέφαλος προσπαθεί να ανασυνταχθεί μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό το Σάββατο στο φινάλε της κανονικής περιόδου και να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της έδρας για το οποίο πάσχιζε όλη την κανονική περίοδο. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο πρόεδρος του ΤΑΑ Γιώργος Ανδρέου έκανε κάλεσμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ να στηρίξει την ομάδα του δικεφάλου: «Μετά από επτά μήνες μεγάλης προσπάθειας τώρα είναι η ώρα που πρέπει να αποδείξουμε τη δύναμη του ΠΑΟΚ εντός και εκτός παρκέ στην προσπάθεια που κάνουμε για την κατάκτηση του νταμπλ. Όλος  ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να βρίσκεται στο γήπεδο την Μεγ.Τρίτη και την Μεγ.Πέμπτη για πρέπει να στηρίξει την ομάδα σε αυτά τα δύο δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια».

«Αρχίζουν τα δύσκολα»

O προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης είπε: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και είναι η ώρα που πρέπει να πιάσουμε τα στάνταρ μας και την απόδοση που θέλουμε. Θα προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε ότι κάναμε μέχρι τώρα και να ξεκινήσουμε από την αρχή στα πλέι οφ για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ότι καλύτερο. Θα δώσουμε τελείως διαφορετικό παιχνίδι εξαιτίας και της κρισιμότητας του. Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατό καλύτερα και κάθε βοήθεια που μπορούμε να έχουμε από τον κόσμο είναι πολύ σημαντική».
Ο αρχηγός και πασαδόρος του ΠΑΟΚ Βασίλης Κουρνέτας είπε: «Για εμάς το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει. Αφήνουμε πίσω μας την κατάληψη της πρώτης θέσης και την κατάκτηση του κυπέλλου και επικεντρωνόμαστε στα πλέι οφ γιατί τώρα ξεκινάνε οι μεγάλες μάχες. Ο Παναθηναϊκός είναι  μια πολύ καλή ομάδα που βρίσκεται σε ανοδική πορεία στο δεύτερο γύρο και έχει βαριά φανέλα. Σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινάμε τώρα χρειαζόμαστε όλη τη στήριξη του κόσμου έτσι ώστε παιχνίδι με παιχνίδι να προχωράμε για να πετύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στον μεγάλο τελικό».

Επιστροφή στους τελικούς

Ο Παναθηναϊκός θέλει να επιστρέψει σε τελικούς για πρώτη φορά μετά το 2010. Η ψυχολογία των «πρασίνων» είναι στα ύψη μετά τη νίκη με 3-2 το Σάββατο για την 22η αγωνιστική που άνοιξε την πόρτα για στην 4αδα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και η ομάδα του τριφυλλιού έμεινε στη Θεσσαλονίκη όπου κάνει προετοιμασία.
Ο ακραίος του Παναθηναϊκού Θανάσης Πρωτοψάλτης είπε: «Είναι ένα ξεχωριστό ματς από αυτό του Σαββάτου. Το ότι νικήσαμε για την 22η αγωνιστική δεν λέει τίποτα αλλά έδειξε πως μπορούμε να νικήσουμε. Στόχος μας είναι να νικήσουμε και να πάρουμε πλεονέκτημα. Είναι ημιτελικός αλλά εμείς τον αντιμετωπίζουμε πάλι σαν τελικό όπως και τα ματς που μας έβαλαν στην 4αδα. Και οι τέσσερις ομάδες των ημιτελικών ξεκινούν με πιθανότητες 25% για να φτάσουν στον τελικό. Ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου και κυπελλούχος αλλά κι εμείς αποδείξαμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ξέρουμε πως μας περιμένει δύσκολος αγώνας. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις τον ΠΑΟΚ στην έδρα του δύο φορές αλλά θα το παλέψουμε. Είναι θετικό ότι μείναμε στη Θεσσαλονίκη και δεν χάσαμε χρόνο σε μετακινήσεις».
Ο 23χρονος κεντρικός Θανάσης Σαμαντάς δήλωσε: «Είναι σημαντικό που βρισκόμαστε στην τετράδα. Η ομάδα μετά από το πρώτο γύρο είχε βάλει στόχο την τετράδα και τα καταφέραμε. Η σειρά των παιχνιδιών αυτών θα είναι δύσκολη και ελπίζουμε να πάρουμε το ένα ματς και να μεταφερθεί το υπόλοιπο της σειράς στην Κυψέλη όπου εκεί με τη βοήθεια του κόσμου θα είμαστε πιο δυνατοί».

Τρίτη φορά σε ημιτελικούς

Από το 1998 έχουν γίνει 47 αναμετρήσεις στη Volleyleague και ο Παναθηναϊκός προηγείται στις 32-15. Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ γίνει 23 αγώνες με τον Παναθηναϊκό να έχει 15 νίκες και ο ΠΑΟΚ 8 νίκες. Σε ημιτελικούς πλέι οφ έχουν γίνει 7 αγώνες και ο Παναθηναϊκός προηγείται στις νίκες με 6-1
Πηγή: sport24.gr