Σάββατο, 23 Μάιος 2015 11:39

Ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας ξαναμπήκε στο ιστορικό του γήπεδο

Γράφτηκε από τον
Ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας ξαναμπήκε στο ιστορικό του γήπεδο

Μετά από μια πολυετή καθοδική πορεία, τον τελευταίο χρόνο το τμήμα βόλεϊ του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας έχει ξαναμπεί σε τροχιά ανάκαμψης και πλέον οι άνθρωποι του έχουν ένα επιπλέον όπλο στα χέρια τους:

Το ιστορικό γήπεδο του ΝΟΚ στην Παραλία λειτουργεί και πάλι μετά από περίπου 25 χρόνια και φιλοξενεί τα τμήματα υποδομής του ομίλου ξυπνώντας μνήμες αλλά και προσφέροντας νέες δυνατότητες για το μέλλον.
Το γήπεδο αυτό φιλοξένησε τις μεγάλες ομάδες που είχε στο παρελθόν ο Ναυτικός Όμιλος σε άνδρες και γυναίκες ενώ έχουν περάσει από αυτό σχεδόν όλοι οι μεγάλοι παίκτες και προπονητές της Μεσσηνίας των προηγούμενων δεκαετιών.
Για περίπου 25 χρόνια το γήπεδο δεν λειτουργούσε, ωστόσο πριν ένα χρόνο δημιουργήθηκε διοικούσα επιτροπή του τμήματος βόλεϊ του ΝΟΚ, αποτελούμενη από τους Γιώργο Καράμπελα, Κώστα Παπουτσή, Μιχάλη Μαγκουρίλο, Ελένη Κοντογώνη και Δημήτρη Μαργέρλη.
Μια από τις πρώτες επιδιώξεις της ήταν να ξαναφτιάξει το γήπεδο. Η ιδέα προέκυψε από την ανάγκη αξιοποίησης όλων των αθλητικών χώρων, λόγω του συνωστισμού των σωματείων αλλά και τον κορεσμό των γηπέδων της Τέντας και του Κλειστού.
Έτσι με μεγάλη προσπάθεια και συμβολή γονέων των αθλητών και φίλων, ο ΝΟΚ κατάφερε να λειτουργήσει ξανά το γήπεδο του βόλεϊ, στο οποίο μάλιστα θα διεξαχθεί και καμπ το καλοκαίρι.

Ο στόχος της επιβίωσης
και οι πρώτες κινήσεις

Μιλήσαμε για την προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα βόλεϊ του ΝΟΚ με το μέλος της διοικούσας επιτροπής Γιώργο Καράμπελα ο οποίος ξεκαθάρισε πως αρχικά ο στόχος ήταν η επιβίωση του τμήματος:
«Το γήπεδο του ΝΟΚ ήταν κλειστό περίπου 25 χρόνια. Όταν έκλεισε άρχισε και η καθοδική πορεία των ομάδων βόλει του ΝΟΚ, οι άνδρες του οποίου είχαν φτάσει μέχρι την Β' εθνική, ενώ οι γυναίκες είχαν παίξει και στην Α' εθνική.
Το τμήμα πήγαινε για διάλυση. Πριν 1,5 χρόνο η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου όρισε μια διοικούσα επιτροπή για το τμήμα βόλεϊ. Στόχος ήταν η επιβίωση του τμήματος. Αρχικά προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την παροχή υπηρεσιών στις προπονήσεις ξεκινώντας συνεργασία με ένα εξαιρετικό προπονητή τον Γιάννη Σκαρτσίλη. Πρόκειται για άριστο παιδαγωγό με εξαιρετική πορεία ως παίκτης και ως προπονητής. Στους στόχους μας ήταν ακόμη η αναβάθμιση των ομάδων παγκορασίδων και κορασίδων ενώ δημιουργήσαμε για πρώτη φορά μετά από χρόνια ομάδα γυναικών. Επιπλέον, βάλαμε στόχο την επαναλειτουργία του γηπέδου του ΝΟΚ».

Ο απολογισμός της χρονιάς
και ο στόχος για τη νέα σεζόν


Μετά από ένα χρόνο προσπαθειών ο Γιώργος Καράμπελας κάνει τον απολογισμό: «Ο απολογισμός μετά από ένα χρόνο είναι θετικός. Το τμήμα βόλεϊ από το σημείο διάλυσης που ήταν έχει παρουσιάσει ανοδική πορεία και έχει αυξηθεί η συμμετοχή των παιδιών στην ακαδημία. Επιπλέον, όλες οι ομάδες, παγκορασίδων, κορασίδων και γυναικών πήραν την πρώτη θέση στους ομίλους τους. Σε ένα χρόνο καταφέραμε να έχουμε ενεργό συμμετοχή από τους γονείς. Να έχουμε φροντιστές και φωτογράφο που φωτογραφίζει και βιντεοσκοπεί τους αγώνες και τους ανεβάζει στο youtube. Επίσης έχουμε συντηρήσει και καταστήσει λειτουργικό τόσο τον αγωνιστικό χώρο όσο και τα αποδυτήρια του γηπέδου.
Το κόστος ήταν υψηλό και δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα αν δεν είχαμε την συμπαράσταση από κάποιους γονείς που πρέπει να ευχαριστήσουμε και δημόσια. Τον Γιώργο Μυλωνά που διέθεσε τα χρώματα για τον αγωνιστικό χώρο, τον Τάκη Πάσχο που με το συνεργείο του συντέλεσε στις εργασίες βαφής, τον Κώστα Παπουτσή που ως μηχανικός επέβλεψε το έργο αναβάθμισης, τον Γιάννη Θεοδωρόπουλο για τις σκαπτικές εργασίες, τον Βασίλη Αλεξόπουλο που έκανε δωρεά τον φιλέ και την εταιρία Επίκουρος - βιολογικά προϊόντα (Μ. Μαγκουρίλος) για την μακροχρόνια στήριξη του τμήματος βόλεϊ».

Η νεανική γυναικεία ομάδα
και ο στόχος που δεν αλλάζει

Η γυναικεία ομάδα του Ναυτικού Ομίλου είχε φέτος πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας καθώς απαρτιζόταν αποκλειστικά από μαθήτριες. Ωστόσο έφτασε να διεκδικεί την άνοδο στην Β' εθνική και ίσως τα κατάφερνε στα μπαράζ αν δεν αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμών και απουσιών.
Ο στόχος για την επόμενη σεζόν πάντως δεν αλλάζει σύμφωνα με τον Γ. Καράμπελα: «Ο στόχος παραμένει ο ίδιος και είναι η συμμετοχή μαθητών στα τμήματα. Προς το παρών δεν μας ενδιαφέρει η άνοδος αλλά καλύπτουμε το κομμάτι της ακαδημίας με μαθητές και μαθήτριες. Άλλωστε η πόλη έχει ομάδες που παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες...».

Διοργανώνει καμπ
στο ανοικτό γήπεδο

Από τις 2 Ιουνίου μέχρι τις 17 Ιουλίου ο ΝΟΚ θα διοργανώσει "volley camp" στο ανοικτό ανακαινισμένο γήπεδο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του στην παραλία. Υπεύθυνοι του καμπ θα είναι οι προπονητές Γιάννης Σκαρτσίλης (τηλ. 6945 977893) και Δημήτρης Καθάρειος (τηλ. 6944 304650) ενώ εγγραφές θα γίνονται και στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας (τηλ. 27210 22367), καθημερινά από τις 4 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.
Ο Γιώργος Καράμπελας περιμένει την ανταπόκριση του κόσμου και το στέλνει το μήνυμα του: «Καλούμε τους μικρούς να επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας τα μυστικά του πιο ωραίου ίσως ομαδικού αθλήματος αλλά και τους μεγάλους να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια».