Κυριακή, 14 Ιούνιος 2015 23:24

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λαμπρή γιορτή για τα 28 χρόνια ζωής

Γράφτηκε από τον

Με μια λαμπρή εκδήλωση που έγινε σήμερα Κυριακή το βράδυ στo "Elite" ο Ακρίτας Καλαμάτας γιόρτασε τα 28 χρόνια ζωής. 

Το "παρών" έδωσαν μεγάλα ονόματα του ελληνικού βόλεϊ όπως οι μεγάλες αθλήτριες της εθνικής ομάδας  που μεγαλούργησαν την δεκαετία του '90 Μαρία Κωστοπούλου και Λία Μήτση, τις οποίες ο σύλλογος βράβευσε για την προσφορά τους στο άθλημα. Από το χώρο του βόλεϊ παρευρέθηκαν και τιμήθηκαν ο προπονητής Γιάννης Νικολάκης και η αθλήτρια Εύα Χάνταβα, οι οποίες επίσης βραβεύθηκαν όπως και ο διεθνής διαιτητής Γιώργος Γεωργουλέας. Πλακέτα απονεμήθηκε επίσης στη μνήμη του γιατρού της ομάδας Χρήστου Καπερνόπουλου, την οποία παρέλαβε ο γιος του Χάρης. Ο Ακρίτας δεν ξέχασε και την πρώτη γυναικεία ομάδα βόλεϊ που δημιούργησε το 1987 και τίμησε τις τότε αθλήτριες της.
Βραβεύθηκαν ακόμη παίκτριες που διακρίθηκαν, οι Ουρανία Γκούζου, Μαρία Χάσκου, Νάνσυ Πανταζοπούλου, Ξένια Σαρρή, Νίκη Βυθούλκα, Νατάσα Ραμούνδου, Γωγώ Δεδούση, Ελενα Δεδούση, Μάγια Νιάρχου, Πιέρρα Δέδε, Δήμητρα Δημητρακοπούλου, Μαρία Λιανού.
Επίσης τιμήθηκαν ως ΜVP της χρονιάς οι Χάσκου και Πανταζοπούλου, η Σοφία Καρακύκλα ως αθλήτρια και μαθήτρια, οι Κώστας Κουτράκης, Παναγιώτης Κακούρος για την ίδρυση του ανδρικού τμήματος βόλεϊ του συλλόγου, οι χορηγοί του Ακρίτα, ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ Κώστας Βλάσσης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ντίνα Νικολάκου, καθώς και η αγωνιστική ομάδα των παγκορασίδων που μάλιστα πήρε τον τίτλο του Οσκαρ.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης και η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αντωνία Μπούζα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ανακοινώθηκε από το Εργαστήριο Ολυμπισμού της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας πως ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας θα γίνει φέτος στην Καλαμάτα, στις 23 Ιουνίου.
Επίσης η σπουδαία αθλήτρια και Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη έδωσε το "παρών" στη γιορτή και ανακοίνωσε επίσημα την δημιουργία του τμήματος στίβου του Α.Ο. Ακρίτα που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τη νέα αθλητική σεζόν.
Αναφορά έγινε και στο καλοκαιρινό camp του Ακρίτα στο "Elite City Resort" από την Τρίτη 16/6 έως και την Κυριακή 23/8. 
Tην παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Μεσσήνιος δημοσιογράφος Νίκος Τσώνης.