Κυριακή, 21 Ιούνιος 2015 08:55

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μαθαίνουν στο καμπ τα μυστικά του βόλεϊ

Γράφτηκε από τον

Το ιστορικό γήπεδο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στην Παραλία ανακαινίστηκε και λειτουργεί και πάλι μετά από περίπου 25 χρόνια, ξυπνώντας μνήμες στους παλιούς, αλλά και τη δυνατότητα  στα νέα παιδιά για να αθληθούν και να μάθουν παράλληλα τα μυστικά του βόλεϊ μέσα από το καλοκαιρινό καμπ  του ΝΟΚ.


Ενα καμπ που ξεκίνησε στις 2 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στην Παραλία.
Προπονητές είναι οι Γιάννης Σκαρτσίλης και Δημήτρης Καθάρειος, ενώ οι προπονήσεις γίνονται Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.
Η "Ε" βρέθηκε προχθές στο γήπεδο για να δει από κοντά τη δουλειά που γίνεται.
"Είναι η πρώτη φορά που κάνουμε το καμπ στο ανοιχτό γήπεδο και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι", μας λέει ο προπονητής Γιάννης Σκαρτσίλης, ο οποίος σημειώνει ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα 56 αγόρια και κορίτσια από δευτέρα δημοτικού έως τρίτη γυμνασίου.
"Ο στόχος ήταν να έχουμε 60 παιδιά και ουσιαστικά τον πετύχαμε. Μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη χρονιά και ο κόσμος δεν γνωρίζει ακόμα ότι έχει ανοίξει το γήπεδο και ακόμα συνεχίζονται οι εγγραφές. Η επιθυμία μας είναι να φέρνουμε τα παιδιά στο γήπεδο. Σε αυτό το καμπ έχουν χωριστεί σε ηλικιακές κατηγορίες και μαθαίνουν όλα τα βασικά του αθλήματος. Το Σεπτέμβριο θα είναι έτσι έτοιμα".
Για τον κ. Σκαρτσίλη που ανέλαβε να μας μιλήσει, μιας και ο κ. Καθάρειος βρισκόταν επί τω έργω, το σημαντικό είναι "να στηρίζεται ο ΝΟΚ στα δικά του παιδιά και θα προσπαθήσουμε να δημιουργηθεί και πάλι ανδρικό τμήμα. Ηδη έχουμε τμήμα παγκορασίδων, κορασίδων και γυναικών".  Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναικεία ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, παρότι είχε μικρό μέσο όρο ηλικίας, καθώς απαρτιζόταν αποκλειστικά από μαθήτριες, έφτασε να διεκδικεί την άνοδο στην Β' εθνική.  Στα μπαράζ όμως στοίχησαν οι απουσίες και τα προβλήματα τραυματισμών.  Η φετινή πορεία όμως δείχνει τη δουλειά που γίνεται στιο τμήμα βόλεϊ του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, που έχει μπει ξανά σε τροχιά ανάκαμψης. Και το γήπεδο είναι ένας από τους λόγους της αναγέννησης.