Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 19:39

Τέταρτος ο Κουμανάκος στο 1ο «Kefalonia backyard ultra»

Γράφτηκε από τον

 

Έντονο μεσσηνιακό… χρώμα είχε το «Kefalonia backyard ultra», το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη χρονιά τηρώντας όλους τους κανονισμούς των αγώνων αυτού του τύπου, οι οποίοι κλέβουν τις εντυπώσεις, όχι μόνο λόγω της διαφορετικότητάς τους, αλλά κυρίως, για τον τρόπο με τον οποίο καλούν τους συμμετέχοντες να ξεπεράσουν τα όριά τους.

Στην πρώτη αυτή διοργάνωση συμμετείχε και ο Μεσσήνιος δρομέας υπεραποστάσεων Βασίλης Κουμανάκος, ο οποίος διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση ανάμεσα σε 99 δρομείς οι οποίοι ρίχτηκαν στη δύσκολη αυτή και σίγουρα ξεχωριστή, μάχη. Ο Βασίλης Κουμανάκος που ολοκλήρωσε 18 γύρους, τρέχοντας ισάριθμες ώρες, συμπλήρωσε 121 χλμ και 2.400 μέτρα θετικής υψομετρικής.
Κάθε κύκλος είχε μήκος 6.706 μέτρα, και οι αθλητές έπρεπε να τον επαναλαμβάνουν μέσα σε μία ώρα, κάθε ώρα.
Ο καιρός ήταν ιδιαίτερα ζεστός για την εποχή, δυσκολεύοντας την προσπάθεια των δρομέων, αλλά η μαγευτική διαδρομή ήρθε να ισορροπήσει τις πολλές δυσκολίες, με τη θέα να τους γαληνεύει. Η άψογη διοργάνωση έδωσε παλμό και χαμόγελα και αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία προσφέροντας απλόχερα, μοναδικές εικόνες και στιγμές.

Τριήμερες εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο του «Kefalonia Backyard Ultra», πραγματοποιήθηκαν τριήμερες εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο Θαλασσόμυλο Αργοστολίου, με την υποδοχή των αθλητών, σύντομους χαιρετισμούς από εκπροσώπους των διοργανωτών του αγώνα και φορέων, παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Π.Σ. Φωκάτων και pasta party για αθλητές και παρευρισκόμενους.
Την επόμενη ημέρα στις 9 το πρωί ακούστηκε η κουδούνα εκκίνησης του αγώνα και το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε ροκ συναυλία από τη μπάντα Permanent Resident, οι οποίοι με τον ήχο τους απογείωσαν την διάθεση όλων όσοι συμμετείχαν και φυσικά, του κόσμου που έσπευσε να χειροκροτήσει την προσπάθεια των αθλητών, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν τα όρια τους. Το σκηνικό έγινε επικό όταν έπεσε το σκοτάδι, όπου οι αθλητές κινούνταν με φακούς και πλησιάζοντας τη βάση μέσα από κατάφυτο μονοπάτι στο πευκοδάσος της περιοχής, αποτέλεσαν ένα απίστευτο θέαμα στα μάτια εκατοντάδων θεατών και εθελοντών, οι οποίοι επέστρεφαν τα θετικά τους συναισθήματά και το θαυμασμό τους, με το πιο δυνατό τους χειροκρότημα, μετατρέποντας τον αγώνα σε μια μεγάλη γιορτή.
Το 1ο «Kefalonia Backyard Ultra» ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου και έδωσε τη σκυτάλη στο Juniors’ sprint, έναν αγώνα για τα παιδιά, ενώ πραγματοποιήθηκε workshop με Yoga και Pilates για τους μικρούς φίλους.
Η ιδέα της διοργάνωσης η οποία ήταν κατά κοινή ομολογία εξαιρετική, ανήκε στον Μεσσήνιο στην καταγωγή Γιώργο Ισσαουή ο οποίος με μια παρέα ανθρώπων που ζουν στο καταπράσινο νησί του Ιονίου και τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, επέλεξε τον Θαλασσόμυλο, λίγο έξω από το κέντρο της πόλης του Αργοστολίου και σχεδίασε μια πανέμορφη κυκλική διαδρομή, μέτριας δυσκολίας με μικτό τερέν (άσφαλτος 10%, μονοπάτια καθαρά και σηματοδοτημένα 45%, χωματόδρομος 45%).
Σε αυτήν υπήρξε μία ανάβαση στο λόφο του Αγίου Αθανασίου, ενώ η συνολική θετική και αρνητική υψομετρική διαφορά ήταν περίπου 135 μέτρα. Εκτός από την συγκεκριμένη ανάβαση, το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής ήταν επίπεδο ή ελαφρώς κατηφορικό. Η διαδρομή κινήθηκε αρχικά δίπλα στη θάλασσα, διερχόμενη από πανέμορφες ακτές και το γραφικό Φανάρι του Αργοστολίου και συνέχιζε στο πευκοδάσος της περιοχής του Πινιατώρου και του λόφου του Αγίου Αθανασίου, αφήνοντας πίσω της το Μνημείο των Πεσόντων Ιταλών και καταλήγοντας στο σημείο εκκίνησης/τερματισμού, στο ιδιαίτερης ομορφιάς παραδοσιακό κτίριο του Θαλασσόμυλου.