Παρασκευή, 14 Δεκέμβριος 2018 14:43

ΑΛΑΚ: "Το επίπεδο ανεβαίνει συνεχώς στη Μεσσηνία", λέει ο Παν. Πολυμενέας

Γράφτηκε από τον

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει φανατικούς φίλους και η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας, είναι από τις πιο δραστήριες στη χώρα, με παρουσίες σε πολλούς αγώνες και επιτυχίες κάθε χρόνο.

Ενας από τους οδηγούς της ΑΛΑΚ που ξεχώρισαν τη χρονιά που φεύγει είναι ο Παναγιώτης Πολυμενέας, που κατέκτησε το Νοέμβριο το κύπελλο χώματος. Ο Πολυμενέας αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία F/2, που είναι αυτοκίνητα μέχρι 2000 κυβικά μπροστινοκίνητα ή πισωκίνητα.

Παράλληλα ήταν πρώτος στην κατηγορία C/5, που είναι από 1400 έως 1600 κυβικά. Ο Μεσσήνιος οδηγός πήρε μέρος στους αγώνες με Citroen Saxo VTS 1600 κυβικών και παρότι είχε να ανταγωνιστεί μεγαλύτερου κυβισμού αυτοκίνητα, κατέκτησε το κύπελλο,

Συνοδηγός ήταν ο Ιαν Παπανικολάου, ο οποίος είναι μέλος της Αγωνιστικής Λέσχης Πύργου και είχε και αυτός, όπως λέει, ο οδηγός της ΑΛΑΚ σημαντικό μερίδιο σε αυτή τη διάκριση.

"Με τις δικές του οδηγίες και εμπειρία καταφέραμε μαζί να πάρουμε το κύπελλο χώματος και τον ευχαριστώ πολύ", λέει ο Παναγιώτης Πολυμενέας, ο οποίος είναι στην ΑΛΑΚ από το 2008, αλλά το 2016 πήρε το δικό του αγωνιστικό αυτοκίνητο και τρέχει σε αγώνες τα δύο τελευταία χρόνια. Να σημειωθεί ότι το 2008 ήταν συνοδηγός με το σημερινό πρόεδρο της Λέσχης Γιάννη Πολυχρονόπουλο. Τονίζει ωστόσο ότι: "Το μικρόβιο υπήρχε από παλιά και το κόλλησα από τον πατέρα μου. Γενικότερα μου άρεσε η ταχύτητα, αλλά για οικονομικούς λόγους δεν μπορούσα να πάρω νωρίτερα ένα δικό μου αγωνιστικό αυτοκίνητο". Η μεγαλύτερη επιτυχία για τον Παναγιώτη Πολυμενέα είναι η κατάκτηση της πρωτιάς στο πρόσφατο κύπελλο χώματος, με δεδομένο ότι είχε να συναγωνιστεί πολύ καλύτερα αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα συμμετείχε σε τρεις αγώνες, στην Καλαμάτα, την Αμαλιάδα και την Κόρινθο.

Πρόθεση του είναι να συμμετάσχει στο κύπελλο και το 2019, εφόσον διατηρηθεί ο θεσμός και μπορεί να συνδυάζει τις επαγγελματικές υποχρεώσεις με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Διότι από το 2004 εργάζεται στην καπνοβιομηχανία “Καρέλια”.Το 2016 απέκτησε το δικό του αυτοκίνητο, το 2017 συμμετείχε σε δύο αναγνωριστικούς αγώνες σε Αμαλιάδα και Καλαμάτα, για να έρθει η φετινή διάκριση. Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Πολυμενέας το 2003 συμμετείχε σ' ένα σεμινάριο αγωνιστικής οδήγησης, με τίτλο "Γίνε πρωταθλητής", που διοργάνωνε το περιοδικό "4 Τροχοί" με εκπαιδευτές καταξιωμένους οδηγούς αγώνων και είχε βγει μέσα στους 10 καλύτερους στη χώρα.

Η εμπειρία αυτή, όπως λέει, του άλλαξε τον τρόπο οδήγησης. Για το επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Μεσσηνία, ο οδηγός της ΑΛΑΚ παρατηρεί ότι: "Ανεβαίνει συνεχώς και αυτό φαίνεται από τις επιτυχίες που έχουμε σε όλες τις διοργανώσεις. Υπάρχουν πολύ καλά αυτοκίνητα και στο χώμα και στην άσφαλτο και έρχονται συνεχώς νέοι οδηγοί". Αυτό που λείπει, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Πολυμενέα είναι "Η οδηγική παιδεία. Εγώ κυκλοφορώ στους δρόμος και φοβάμαι. Ο καθένας κάνει ότι θέλει. Πρέπει με κάποιο τρόπο τα παιδιά να ενημερώνονται από μικρή ηλικία ώστε να έχουμε σωστή οδηγική συμπεριφορά στους δρόμους". Οσο για το πως προετοιμάζεται για τους αγώνες σημειώνει "Εχουμε πάει με το συνοδηγό μου και γράφουμε τη διαδρομή σε τετράδιο, για τις στροφές, την ταχύτητα κ.τ.λ. Στο χώμα το αυτοκίνητο έχει μεγαλύτερη καταπόνηση και πρέπει ειδικά η ανάρτησή του να είναι καλή, γιατί υπάρχουν φθορές".

Το σπορ που έχει επιλέξει ο Π. Πολυμενέας έχει πάντως πολλά έξοδα και γι' αυτό είναι απαραίτητη η οικονομική βοήθεια από τους χορηγούς, τους οποίους και ευχαριστεί, όπως και την οικογένεια του που τον στηρίζει σε κάθε βήμα. Ακόμα κάνει ιδιαίτερη μνεία στον Παναγιώτη Παναγέα που φροντίζει ώστε το αγωνιστικό αυτοκίνητο να μην έχει κανένα πρόβλημα στους αγώνες. Πλέον ετοιμάζεται για νέες αγωνιστικές προκλήσεις το 2019, όπου θα επιλέξει και πάλι τους αγώνες χώματος.