Δευτέρα, 23 Σεπτέμβριος 2019 15:34

ΑΛΑΚ: Πλούσιο θέαμα και πλήθος κόσμου στην 1η Ανάβαση Τσακώνας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις προσέφερε η 1η Ανάβαση Τσακώνας, που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας – Τρίπολης.

Το Σάββατο έγιναν τα δοκιμαστικά και την Κυριακή ο αγώνας με 42 συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα. Η διαδρομή ήταν από την Αλλαγή έως το Δερβένι και ως εκ τούτου η παλιά εθνική οδός παρέμεινε κλειστή για πολλές ώρες και η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν από τη νέα εθνική οδό. Στο χώρο του αγώνα δημιουργήθηκε το... αδιαχώρητο, αφού εκτιμάται ότι βρέθηκαν 5.000 θεατές! Ηταν άλλωστε ένας αγώνας που “κυνηγούσε” χρόνια η ΑΛΑΚ για να τον διοργανώσει και πλέον στόχος είναι να γίνει θεσμός και να ενταχθεί και στους πρωταθληματικούς αγώνες. “Η Ανάβαση ήρθε για να μείνει” είναι το σύνθημα των ανθρώπων της ΑΛΑΚ.

Να σημειωθεί ότι ο αγώνας της Τσακώνας, εντασσόταν στο κύπελλο Αναβάσεων, με την ΑΛΑΚ πέρα από οργανωτική να έχει και αγωνιστική επιτυχία, αφού πήρε τις πρωτιές στις περισσότερες κατηγορίες. Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Γαλανόπουλος με Citroen Saxo ήταν πρώτος στην κατηγορία 1401 έως 1600 cc, ο Κώστας Δρούγας με BMW E36 ξεχώρισε4 στην κατηγορία 2000 cc και άνω, ο “Κανέλος” με Peugeot 106 στην κατηγορία Formula Saloon (ατμοσφαιρικά) και ο Σωτήρης Σπυρόπουλος με Mitsubishi Lancer στην κατηγορία Formula Saloon (Turbo).

Ο Γιάννης Πλάγος (OΜΑΘ) με Honda Civik Τype R πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία 1601 έως 2000 cc