Τρίτη, 12 Μάιος 2020 12:39

Σοκαριστική εκτίμηση: "Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ίσως δεν χρειάζονται πια τη Formula 1"

Γράφτηκε από τον
Σοκαριστική εκτίμηση: "Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ίσως δεν χρειάζονται πια τη Formula 1"

Το παράδειγμα της Honda χρησιμοποίησε το αφεντικό της Racing Point, για να εξηγήσει ότι δεν θα του προκαλέσει έκπληξη αν μεγάλα ονόματα της Formula 1 αποφασίσουν να αποχωρήσουν από το άθλημα.

Την ώρα που ουδείς γνωρίζει αν και πότε θα εκκινήσει το πρωτάθλημα του 2020, την ώρα που το άθλημα έχει ζημιά 84% στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2019, την ίδια ώρα 10 Grand Prix έχουν είτε αναβληθεί, είτε ακυρωθεί και οι ομάδες βρίσκονται για τα καλά χωμένες σε μια μαύρη τρύπα που καταπίνει εκατομμύρια από τα έσοδά τους. Η Formula 1 ζει δραματικές στιγμές, τις οποίες κάνουν ακόμη χειρότερες οι εκτιμήσεις του αφεντικού της Racing Point για την επόμενη μέρα μετά από την πανδημία του κορονοϊού.

"Αν είσαι ένας μεγάλος κατασκευαστής, τότε πρέπει να αναρωτηθείς αν οι αγώνες είναι η αρχή και το τέλος για εσένα. Ποια είναι η πραγματικότητα; Πως δεν είναι τα πάντα, οι πωλήσεις είναι το σημαντικό και με αυτές πρέπει να πάρεις τις αποφάσεις σου" είπε ο Ότμαρ Ζαφνάουερ και συνέχισε: "Θυμάμαι τη Honda να περιμένει και να περιμένει, να ελπίζει και να μη θέλει να αποχωρήσει από τη Formula 1. Τελικά, δυστυχώς το 2008 δεν φαινόταν το τέλος της κρίσης και οι πωλήσεις της δεν μπορούσαν να ανακάμψουν, οπότε το πήραν απόφαση και έφυγαν από το άθλημα. Αποδείχθηκε ότι οι πωλήσεις ανέκαμψαν και αυτό ελπίζω πως θα συμβεί και τώρα. Θα το ξεπεράσουμε, αλλά το σημαντικό είναι να αρχίσουμε ξανά τους αγώνες το συντομότερο δυνατό".

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη μέρα που η Κλερ Γουίλιαμς, η γυναίκα που παίρνει τις αποφάσεις στη Williams, είχε δηλώσει ότι η πανδημία μπορεί να οδηγήσει εκτός Formula 1 πολλές ομάδες. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη μέρα που ανακοινώθηκαν τα ακριβή νούμερα της ζημιάς στο πρώτο τρίμηνο του 2020 και από τη δήλωση του Τσέις Κάρι για πιθανότητα να ακυρωθεί όλο το φετινό πρωτάθλημα. Μακάρι όλα αυτά τα σενάρια να μη γίνουν ποτέ πραγματικότητα.

Μακάρι ομάδες όπως η Mercedes, η Ferrari και η Renault να μην αποχωρήσουν ποτέ.

Πηγή: sport24.gr