Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2020 17:40

To Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WRC

Γράφτηκε από τον
To Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WRC

Το «Ράλλυ των Θεών» επανέρχεται στη φυσική του θέση ως κομμάτι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WRC, κατά πάσα πιθανότητα ήδη από το φθινόπωρο του 2021 και για τουλάχιστον δύο χρόνια. αλλά με προοπτική μονιμοποίησης!

Το Ράλλυ Ακρόπολις θα ενταχθεί και πάλι στο αγωνιστικό καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WRC. Αυτό προκύπτει από το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Τάκη Πουρναράκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του WRC Promoter, Jona Siebel.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μνημόνιο, που καθορίζει τους όρους συνεργασίας των δύο πλευρών, εντάσσεται αρχικά το Ράλλυ Ακρόπολις ως αναπληρωματικός αγώνας στο καλεντάρι του WRC για το 2021. Ακολούθως θα ενταχθεί το «Ράλλυ των Θεών» ως κανονικός αγώνας στο καλεντάρι του 2022 και του 2023, πάντα με την προϋπόθεση ότι θα δώσει η FIA την απαιτούμενη τυπική της έγκριση.

Όπως ανέφερε στο gazzetta.gr ο Τάκης Πουρναράκης, ακόμη και για το 2021 είναι πολύ ισχυρές οι πιθανότητες (κοντά στο 90% κατά την άποψή του), να δούμε το Ράλλυ Ακρόπολις να πραγματοποιείται ήδη το 2021 λόγω των αναμενόμενων ανατροπών εξαιτίας του κορονοϊού. Σε αυτή την περίπτωση εκτιμά ο Τάκης Πουρναράκης, ότι θα αντικαταστήσει τον Σεπτέμβριο ένα από τα Ράλι Μεγάλης Βρετανίας ή Χιλής.

Η επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC έγινε εφικτή χάρη στην πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης και την εντατική δουλειά της οργανωτικής επιτροπής. Ωστόσο και οι ίδιοι οι άνθρωποι του WRC επιθυμούν να επιστρέψει μόνιμα ο συγκεκριμένος αγώνας στο καλεντάρι του θεσμού, επειδή σύμφωνα με τις έρευνές τους ανήκει το Ράλλυ Ακρόπολις στα τρία εμβληματικότερα του κόσμου, μαζί με το Ράλι Σαφάρι στην Κένυα και το Ράλι Μόντε Κάρλο στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε τα εξής μετά την υπογραφή του σχετικού μνημονίου:

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να εκπληρώσουμε την υπόσχεση που δώσαμε στον ελληνικό λαό και τους φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, τονίσαμε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την επαναφορά της χώρας μας, σε επίπεδο μηχανοκίνητου αθλητισμού, στη θέση που της αξίζει. Η σημερινή συμφωνία εντάσσει το Ράλλυ Ακρόπολις εκεί που πραγματικά ανήκει. Θέλω να ευχαριστήσω τους επιτελείς του WRC Promoter για την άριστη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πλάνο μας, όπως και τα μέλη της Επιτροπής που δούλεψαν μεθοδικά για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από σήμερα κιόλας ξεκινάει η προσπάθεια ώστε να οργανώσουμε τον κορυφαίο αγώνα του θεσμού, μια προσπάθεια που απαιτεί τη συστράτευση όλων των δυνάμεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας!»

Ο Jona Siebel ανέφερε ως εκπρόσωπος των διοργανωτών του WRC τα εξής: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένα εμβληματικό κομμάτι της ιστορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ – ιδρυτικός αγώνας του θεσμού από το 1973. Είμαστε ενθουσιασμένοι από το επίπεδο υποστήριξης και δέσμευσης από τα υψηλότερα κλιμάκια της Ελληνικής κυβέρνησης και πιστεύουμε ότι θα δούμε την επιστροφή του αγώνα στο WRC το συντομότερο δυνατό – είτε ως αναπληρωματικό αγώνα το 2021, ή σαν κανονικό αγώνα στο πρόγραμμα του 2022».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που συστάθηκε με απόφαση του Υφυπ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της για την προετοιμασία της διοργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις, ενώ σήμερα διαμορφώνει τους χώρους που θα την φιλοξενήσουν με έδρα το ΟΑΚΑ.

Την Motorsport Greece απαρτίζουν στελέχη που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στις διεθνείς διοργανώσεις, στελέχη της ΟΜΑΕ, οδηγοί αγώνων, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, στελέχη του κλάδου του αυτοκινήτου και γενικότερα εμβληματικές προσωπικότητες από το χώρο του αγωνιστικού αυτοκινήτου.