Δευτέρα, 05 Σεπτέμβριος 2022 10:40

Στην Καλαμάτα η διεθνής συνάντηση μοτοσυκλετιστών

Γράφτηκε από τον
Στην Καλαμάτα η διεθνής συνάντηση μοτοσυκλετιστών

Την ετήσια συνάντηση τους θα πραγματοποιήσουν σε λίγες ημέρες στην Καλαμάτα τα μέλη του “The Kings Riders Club” στην Καλαμάτα.

Η φετινή είναι η 12η συνάντηση που πραγματοποιεί το “The Kings Riders Club” και θα έχει ως έδρα την Καλαμάτα. Τα μέλη θα ξεναγηθούν και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι μέλος του κλαμπ είναι ο γνωστός Καλαματιανός Καρδιολόγος Χαράλαμπος Καρακύκλας, μοναδικός Ελληνας από την Πελοπόννησο. Ομως υπάρχει και άλλο μέλος από την Πελοπόννησο ο συνταξιούχος Γερμανός Burkhard Muhr, που διαμένει στο Νερόμυλο Μεσσηνίας.
Ο κ. Καρακύκλας πρότεινε στους υπεύθυνους του κλαμπ η φετινή συνάντηση να διεξαχθεί στην Καλαμάτα και η πρόταση του έγινε δεκτή.
Το “The Kings Riders Club” είναι ένα κλαμπ που απαρτίζεται από μοτοσυκλετιστές-ιδιοκτήτες μηχανών μεγάλου κυβισμού που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και διοργανώνει συναντήσεις κάθε χρόνο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, της Ευρώπης, αλλά και σε άλλες χώρες. Το club διοργανώνει μια φορά το χρόνο στην Ελλάδα την διεθνή συνάντηση. Ολα τα club ανήκουν στην παγκόσμια ομοσπονδία Goldwing που έχει έδρα στις ΗΠΑ.
Στη 12η συνάντηση εκτός από την Ελλάδα, το παρών θα δώσουν άτομα από Ιταλία, Τουρκία, Τσεχία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Γαλλία, Σουηδία, Ισραήλ, Κύπρο, Γερμανία, Βουλγαρία και Σερβία.
Η διεθνής αυτή συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει από την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 12 του μήνα, θα έχει έδρα όπως προαναφέραμε την Καλαμάτα και θα γίνουν επισκέψεις  σε διάφορες περιοχής της Μεσσηνίας, τη δεύτερη ημέρα θα μεταβούν στην Ολυμπία, όπου θα γίνει ξενάγηση στο στάδιο και στα δύο μουσεία.  
Για το αναλυτικό πρόγραμμα της παραπάνω συνάντησης μίλησε στην “Ελευθερία” ο κ. Καρακύκλας, ο οποίος είναι και ο Διευθυντής 12ης Συνάντησης του “The Kings Riders Club”.
“Από τις 8 μέχρι τις 12/09/22 θα γίνει στην Καλαμάτα η 12η συγκέντρωση του “The Kings Riders Club” με συμμετοχή μοτοσικλετιστών από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, την Τουρκία και το Ισραήλ. Ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι, ως συνήθως άλλωστε, από την Ιταλία με 31 άτομα. Υπολογίζουμε ότι οι μηχανές θα είναι περισσότερες από 70, με 120 έως 130 επισκέπτες, ίσως και παραπάνω. Το The Kings Riders Club είναι ένα club μοτοσυκλετιστών-ιδιοκτητών Goldwing με έδρα την Θεσσαλονίκη και ανήκει στην παγκόσμια ομοσπονδία Goldwing. Από την Πελοπόννησο είμαστε 2 μέλη, εγώ και ο Burkhard Muhr, συνταξιούχος Γερμανός που διαμένει στο Νερόμυλο Μεσσηνίας.

Ολοι οι μοτοσικλετιστές που θα έρθουν εδώ είναι μεγάλης ηλικίας άτομα και ενδιαφέρονται εκτός από την μεταξύ τους ιδιαίτερη φιλία, για την ιστορία, τα αξιοθέατα, τις συνήθειες, τις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες και για ότι καλό προσφέρει ο τόπος που επισκέπτονται. Θα ξεκινήσουμε το πρωί της 6/9 από τη Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι, γιατί μερικοί θα έρθουν από την Ευρώπη στην Καλαμάτα μέσω Πατρών, για το Ναύπλιο όπου θα παραμείνουμε και την επόμενη ημέρα (7/9). Θα γίνει περιήγηση και ξενάγηση στην πόλη του Ναυπλίου. Στις 8/9 από το Ναύπλιο μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, τον γνωστό Κωλοσούρτη, θα πάμε στην Τρίπολη, στην κεντρική πλατεία της πόλεως όπου θα παραμείνουμε για 2-3 ώρες. Το απόγευμα θα έρθουμε στην Καλαμάτα. Την επόμενη, 9/9, θα ξεκινήσουμε για το πρώτο tour με επίσκεψη-προσκύνημα στο Ιερό Ναό Παναγίας Σγράπας, στη Γιάλοβα Μεσσηνίας από όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσουμε από εκεί ψηλά τον όρμο του Ναβαρίνου και την λιμνοθάλασσα Διβάρι. Θα γίνει και ξενάγηση στην αγγλική γλώσσα από Ιερέα του Ναού. Ακολούθως θα επισκεφθούμε την Πύλο, το Δημαρχείο της πόλεως, το κάστρο και το μουσείο όπου θα γίνει ξενάγηση με αναφορά στην Ιστορία και τη σημασία της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου. Θα παραμείνουμε στην πλατεία της Πύλου για λίγο χρόνο και στη συνέχεια, θα πάρουμε τον δρόμο για Μεθώνη, Φοινικούντα, Κορώνη, Πεταλίδι, Καλαμάτα. Την επόμενη,10/9 ημέρα Σάββατο, θα κάνουμε το δεύτερο tour με επίσκεψη στην Ολυμπία, στο στάδιο και στα δύο μουσεία, όπου θα γίνει ξενάγηση και ακολούθως ένας περίπατος στα τοπικά τουριστικά καταστήματα. Μετά την επιστροφή μας, στην Καλαμάτα, το βράδυ θα γίνει γιορτή στην παραλία, στο Πανελλήνιο, με καλλιστεία μοτοσυκλετών και βραβεύσεις όσων συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων της συνάντησης. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 11/9, μετά την εκκλησία θα γίνει παρέλαση των εθνών (οι μοτοσυκλέτες στολισμένες με τη σημαία προέλευσης του κάθε αναβάτη) και στάθμευση στην κεντρική πλατεία της πόλεως, ώστε να φωτογραφηθούν και να δει από κοντά ο κόσμος τις εκπληκτικές αυτές μοτοσυκλέτες. Το απόγευμα της Κυριακής είναι ελεύθερο για να απολαύσουμε τον Μεσσηνιακό Κόλπο ή για μια βόλτα στον Ταΰγετο, για όποιον το επιθυμεί. Δευτέρα, 12/9, είναι η μέρα αναχώρησης για τις χώρες προέλευσης των επισκεπτών. Σίγουρα είναι ένα μεγάλο event για την Καλαμάτα και την Μεσσηνία γενικότερα, λόγω της προβολής που έχουν αυτές οι συγκεντρώσεις στα διεθνή περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και τουρισμού. Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, που συμβάλλει ενεργά στην επιτυχία της”.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ