Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 10:42

Με τον καλαματιανό Γιάννη Πλάγο “τρέχει” η Ελληνική Αστυνομία στο Ράλι Ακρόπολις

Γράφτηκε από τον

Στην επετειακή version για τα 70 χρόνια του μεγαλύτερου αγώνα motorsport στη διεθνή αθλητική σκηνή, η Ελληνική Αστυνομία «τρέχει» έχοντας στο τιμόνι τον Γιάννη Πλάγο.

Οπως και το 2021 έτσι και φέτος η επίσημη παρουσίαση του οχήματος και του πληρώματος της Ελληνικής Αστυνομίας θα γίνει στην γενέτειρα του Γιάννη Πλάγου, την Καλαμάτα.
Συγκεκριμένα αύριο Σάββατο στις 20:30 στο λιμάνι της Καλαμάτας θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου οχήματος με το οποίο το δίδυμο της ΕΛ.ΑΣ. θα «τρέξει» στο 70ο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις και φυσικά οι δυο πρωταγωνιστές θα αποκαλύψουν τα όνειρα και τις προσδοκίες τους για τον φετινό θεσμό.
Ο φετινός ανταγωνισμός …χτυπά «κόκκινο» καθώς ο αγώνας συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό πληρωμάτων των τελευταίων 17 ετών. Ο 10ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA επιστρέφει δυναμικά και διακρίνεται για την ποιότητα των συμμετοχών σε κάθε κατηγορία. Συνολικά 72 πληρώματα από 31 χώρες με τους διεκδικητές όλων των τίτλων να επιλέγουν την Ελλάδα και να επιβεβαιώνουν τη δυναμική του σπορ.
Οι φιλόδοξοι οδηγοί θα εκκινήσουν κάτω από την Ακρόπολη το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου, με τη Μεσσηνία να εκπροσωπείται από τον πολύπειρο Γιάννη Πλάγο με νέο αυτοκίνητο, αλλά σε διαφορετική - εξίσου ανταγωνιστική – κατηγορία. Ο Μεσσήνιος «πιλότος» της ΕΛ.ΑΣ. επιστρέφει στον ιστορικό θεσμό του WRC με Ford Fiesta της SV Motorsport, και συνοδηγό τον Άλκη Ρέντη.