Παρασκευή, 01 Απρίλιος 2016 15:13

"Η Καλαμάτα '80 επιστρέφει στην Παραλία" - Τουρνουά στο ιστορικό γήπεδο του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον

 

Με στόχο την συμβολική επιστροφή του μπάσκετ της Καλαμάτας '80 στο ιστορικό γήπεδο του ΝΟΚ απ' όπου ξεκίνησε πριν μερικές δεκαετίες, αλλά και την προώθηση του μηνύματος ότι πρέπει να αξιοποιηθούν τα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, η Καλαμάτα '80 διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Παραλίας.

Θα συμμετέχουν η Καλαμάτα '80 και ομάδες πέντε δημοτικών σχολείων του 4ου, 7ου, 8ου, 10ου και 19ου. 

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν αύριο Σάββατο. Στις 11 π.μ. θα παίξει για τον 1ο όμιλο το 10ο με το 4ο Δημοτικό. Και στις 12.30 π.μ. θα παίξει για τον 2ο όμιλο το 7ο με το 8ο Δημοτικό. 

Για τον 1ο όμιλο θα έχει ρεπό η Καλαμάτα '80 και για τον 2ο όμιλο ρεπό θα έχει το 4ο Δημοτικό.

Θα γίνουν τρία ματς σε κάθε όμιλο, με την 2η αγωνιστική να γίνεται στις 9 Απριλίου και την τρίτη στις 16 Απριλίου. 

Στις 23 Απριλίου θα ακολουθήσουν αγώνες κατάταξης ανάλογα με την θέση που πήραν οι ομάδες στους ομίλους. 

Αφιερωμένο στον Λάμπη Καρατζά, θα παίξουν τα δημοτικά της Παραλίας

Το τουρνουά μπάσκετ αφορά μαθητές των δημοτικών σχολείων της Παραλίας και θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του επί σειρά ετών προέδρου της ομάδας Λάμπη Καρατζά. 

Χθες οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο εντευκτήριο του ΝΟΚ όπου αναφέρθηκαν στην διοργάνωση. 

Ο πρόεδρος Απ. Τσόπελας τόνισε: 

«Είμαι συγκινημένος που βλέπω το γήπεδο από όπου ξεκίνησε η δημιουργία της ομάδας το 1980. Παίζοντας τότε έπεσε η ιδέα να γίνει η ομάδα. Η Καλαμάτα '80 είναι συνδεδεμένη με το χώρο αυτό. Καλώ τους γυμναστές των σχολείων και τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους να γυμναστούν στην ομάδα μας η οποία προσφέρει ειδικευμένους προπονητές και έχει μεγάλη ιστορία ειδικά στις μικρές ηλικίες».

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του τμήματος μπάσκετ Ντίνος Κουμανάκος σημείωσε: «Θέλαμε να αξιοποιήσουμε το γήπεδο και να αποσυμφορήσουμε άλλους χώρους. Έτσι μεταφέρθηκε ένα μέρος της ακαδημίας εδώ από πέρυσι, συνεχίζει φέτος και τώρα έχουμε το τουρνουά. Ελπίζουμε να γίνει αποδεκτό από την αθλητική κοινωνία της πόλης και να γίνει θεσμός. Ευχαριστούμε τους γυμναστές, τον Αθλητικό Φορέα του Δήμου και φυσικά το ΝΟΚ για την φιλοξενία. Το τουρνουά είναι αφιερωμένο στη μνήμη του επί σειρά ετών εμβληματικό πρόεδρο Λάμπη Καρατζά. 

Ο προπονητής Νίκος Πεφάνης τόνισε: «Χωρίς τους ανθρώπους που ξεκίνησαν την Καλαμάτα '80 τότε δεν θα είχε αυτή την εξέλιξη το Καλαματιανό μπάσκετ. Τώρα υπάρχουν πολλά σωματεία που καλλιεργούν το μπάσκετ και αυτό είναι καλό. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για τα παιδιά να δείξουν το ταλέντο τους και εμείς να δούμε τι γίνεται στα σχολεία της Παραλίας».

Η προπονήτρια Μίνα Μάλαμα επισήμανε: Εύχομαι να γίνει μια γιορτή του αθλητισμού, στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι και να το χαρούν τα παιδιά. Αν οι γονείς θέλουν θα θωρακίσουν τα παιδιά τους από τις προκλήσεις της εποχής, τι καλύτερο από το να τα φέρουν στον αθλητισμό»;

 

Την συνέντευξη παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννης Κουτραφούρης.