Τρίτη, 19 Απρίλιος 2016 17:28

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Για το 1-2 σήμερα με Λαμποράλ Κούτσα στο "καυτό" ΟΑΚΑ

Γράφτηκε από τον

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι μας άφησαν κληρονομιά πολλά πράγματα, όπως τις περίφημες πάνσοφες ρήσεις τους. Μια απ' αυτές αναφέρει: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Για το... τρις εξαμαρτείν από μια ομάδα δεν είπαν τίποτα.

Στον Παναθηναϊκό, όμως, λέει τα πάντα σήμερα (9.15μ.μ., Novasports 2) αυτό το «τρις εξαμαρτείν» και το «τριφύλλι» θέλει να κάνει τα πάντα για να αποδειχτεί σοφό. Να μην αφήσει να... τριτώσει το κακό με τη Λαμποράλ Κούτσα, διότι θα χάσει τα πάντα και θα μείνει στον άσο. Το «τριφύλλι» με νίκη μειώνει τη σειρά σε 2-1, ενώ οι Βάσκοι με διπλό σήμερα κάνουν το 3-0 και πάνε Βερολίνο, ενώ ο Παναθηναϊκός μένει Αθήνα μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν της διοργάνωσης.

ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ: «Η μαγική λέξη είναι να πολεμήσουμε»

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς τόνισε ότι η ομάδα του έχει βάλει... παρωπίδες και βλέπει μόνο το σήμερα και θα κοιτάξει το αύριο από... αύριο και ξεκαθάρισε ότι θέλει από τους παίκτες του να παλέψουν και να μην κάνουν «δώρα» στους Βάσκους, ενώ επισήμανε ότι όλοι στον Παναθηναϊκό πιστεύουν στην ανατροπή: «Ασφαλώς και όλοι έχουμε πίστη για την ανατροπή. Είναι μόνο ένα παιχνίδι. Υπάρχει το αυριανό (σ.σ.: σημερινό) ματς και μετά θα σκεφτούμε το επόμενο (σ.σ.: την Πέμπτη). Ενα βήμα κάθε φορά. Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε την ιστορία και τη στατιστική, που εσάς σας αρέσει πολύ. Πρέπει να σκεφτούμε τη δουλειά μας, που είναι να νικήσουμε στο επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να επιλέξω πολλά πράγματα από το δεύτερο παιχνίδι. Θέλω να ξεχάσω πολλά πράγματα από το πρώτο παιχνίδι. Πιστεύω ότι στο δεύτερο ματς βγήκαμε έξω πιο δυνατά για να παλέψουμε, που είναι η μαγική λέξη για μας. Πρέπει να παλέψουμε ξανά, να παίξουμε σκληρά και σε αυτό ποντάρω ότι μπορούμε να κάνουμε. Δεν πρέπει να τους κάνουμε δώρα, όπως κάναμε πολύ στα δύο πρώτα παιχνίδια».

Ψυχολογική ντόπα από Δημήτρη

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε χθες στο ΟΑΚΑ και παρακολούθησε μέρος της προπόνησης, σε μια προσπάθεια να ντοπάρει ψυχολογικά την ομάδα. Ο ισχυρός άνδρας των «πράσινων» μίλησε και με τους ανθρώπους της ομάδας και ξεκαθάρισε ότι θεωρεί πως το «τριφύλλι» θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή.

Παραμένει εκτός ο Χαραλαμπόπουλος 

Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν χθες την προετοιμασία τους για την αποψινή μετωπική με τους Βάσκους χωρίς... απρόοπτα, πέραν του γνωστού προβλήματος με τον Χαραλαμπόπουλο, που είναι τραυματίας και θα χάσει και τον σημερινό αγώνα.

8Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε χθες ότι η εταιρεία προϊόντων φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής, βιταμινών και τροφίμων ειδικής διατροφής Superfoods ανήκει στο κλαμπ των επίσημων χορηγών του συλλόγου.

Πάει για νέο ρεκόρ 

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θέλει 10 πόντους απόψε για να καταρρίψει άλλο ένα ρεκόρ. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έχει 2.487 πόντους στα 277 παιχνίδια του με το «τριφύλλι» στην Ευρωλίγκα και θέλει 10 ακόμα για να προσπεράσει τον Μάικ Μπατίστ (2.496π.) και να ανέβει στην 5η θέση της λίστας των αρχισκόρερ της ιστορίας της διοργάνωσης. Πρώτος στη λίστα όλων είναι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο (3.869π. σε 300 συμμετοχές) και 2ος είναι ο Βασίλης Σπανούλης (2.984π. σε 220 ματς).

ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: «Μπορούμε να το γυρίσουμε»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξεκαθάρισε ότι η ομάδα μπορεί να φέρει τούμπα τη σειρά και να πάρει την πρόκριση στο φάιναλ φορ. «Σίγουρα πιστεύουμε ότι μπορούμε να το γυρίσουμε, όλη η ομάδα το πιστεύει. Θεωρώ ότι όλη η ομάδα καταλαβαίνει ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο από αυτό που παρουσιάσαμε στα πρώτα παιχνίδια, ειδικά στο πρώτο. Παίζουμε όντως με μία πολύ καλή ομάδα, αλλά είμαστε κι εμείς πολύ καλή ομάδα. Είμαστε στο 0-2. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από το να κερδίσουμε».

Ο «3D» τόνισε, πάντως, ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει τη μεγάλη βοήθεια του κόσμου του και αν η ομάδα θέλει να κάνει το 1-2, θα πρέπει να αλλάξει πολλά σε σχέση με τα ματς της Βιτόρια. «Θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου, στην έδρα μας είμαστε καλύτεροι και θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι στο παιχνίδι της Τρίτης. Θα πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε ό,τι κάναμε λάθος. Δεν θα διάλεγα ένα πράγμα μόνο που θα έπρεπε να κάνουμε καλύτερα. Είναι πολλά πράγματα. Πολύ σημαντικό είναι η διάθεση, το πώς θα παρουσιαστούμε και να μπορέσουμε να το τρενάρουμε. Δεν θα κερδίσουμε από το πρώτο λεπτό. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

«Να μη φτάνουμε στο τελευταίο σουτ» 

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ρωτήθηκε και για το αν θα έπαιρνε πάλι το τελευταίο σουτ, αν το ματς πήγαινε εκεί, και τόνισε ότι δεν θα ήθελε να φτάσει ο αυριανός αγώνας ως εκεί. «Δεν είναι θέμα να πάρω εγώ το τελευταίο σουτ. Το θέμα είναι να μη φτάνουμε στο τελευταίο σουτ. Θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε πράγματα για να μη φτάσουμε εκεί. Δεν υπάρχει ένα τεράστιο θέλω μόνο από μένα. Οπως όλη η ομάδα, έτσι κι εγώ το θέλουμε πολύ. Κι εγώ θέλω, αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή είναι η τελευταία μου χρονιά, εγώ το θέλω περισσότερο».

ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ: Μπλόφα με Κοζέρ και Χάνγκα;

Οι τραυματίες Φαμπιάν Κοζέρ και ο Ανταμ Χάνγκα ήρθαν κανονικά στην Αθήνα με την αποστολή της Λαμποράλ Κούτσα και έκαναν προπόνηση χθες στο ΟΑΚΑ. Ο τεχνικός των Βάσκων, Βέλιμιρ Περάσοβιτς, πάντως, είπε σε δηλώσεις του στο Radio Vitoria ότι οι δυο παίκτες δεν θα παίξουν. Το γεγονός, πάντως, ότι προπονήθηκαν χθες ίσως δείχνει ότι τα λόγια του Κροάτη είναι... μπλόφα και έτσι σήμερα θα φανεί μια και καλή αν οι δυο παίκτες δεν θα παίξουν.

ΦΩΤΣΗΣ: «Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας»

Ο Αντώνης Φώτσης επισήμανε ότι η ομάδα έχει πίστη στις δυνάμεις της: « Σίγουρα μπορούμε. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Ετσι όπως είναι τα πράγματα δεν έχουμε άλλη επιλογή. Είμαστε στο 0-2, οπότε κοιτάμε να πάρουμε τώρα στην έδρα μας τους δύο αγώνες. Να κερδίσουμε το πρώτο αρχικά και μετά βλέπουμε. Χρειάζεται να παίξουμε πολύ καλύτερα, έχουμε το αβαντάζ της έδρας και πρέπει να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να ξεκινήσουμε και θα δούμε. Η ομάδα αυτό που πρέπει να κάνει καλύτερα είναι να πολεμήσει. Η Κούτσα είναι πολύ μαχητική και βγάζει πολλή ενέργεια. Αν καταφέρουμε να το κάνουμε κι εμείς, θα έχουμε πολλές πιθανότητες. Εμείς δεν περιμένουμε να μην παίξει κανένας για να κερδίσουμε. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η δική μας ομάδα».

ΤΙΓΙ: «Μας εξήγησε ο Μπουρούσης...»

Ο Κιμ Τιγί τόνισε ότι ο Γιάννης Μπουρούσης εξήγησε στους συμπαίκτες του τι... εστί ΟΑΚΑ. «Ο Μπουρούσης είναι ο... ειδικός για το ΟΑΚΑ, μας εξήγησε πως θα ναι δύσκολα. Ο κόσμος είναι παθιασμένος κάθε φορά. Αλλά πρέπει να ξεχάσουμε πώς είναι εκεί και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Είμαστε στον σωστό δρόμο».

Ο Γάλλος παίκτης των Βάσκων τόνισε ότι η Λαμποράλ μπορεί να πάρει την πρόκριση. «Εχουμε πίστη στις δυνατότητές μας. Είμαστε ένα βήμα μακριά από το φάιναλ φορ. Θα τα δώσουμε όλα για τον στόχο μας, αποτελεί το όνειρό μας απ' την αρχή της χρονιάς». 

9.15 μ.μ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ιλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ολεγκς Λάτισεβς (Λετονία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλλη ομάδα

Ο Παναθηναϊκός θέλει να είναι άλλη ομάδα σήμερα από εκείνη που δέχτηκε τις δυο σφαλιάρες στη Βιτόρια. Οι «πράσινοι» θέλουν απόψε να... θυμηθούν τι σημαίνει άμυνα, να ελέγξουν τον ρυθμό, να πιέσουν αφόρητα ειδικά στην περιφέρεια και να σκάσουν τους... Ανταμς και Τζέιμς, ενώ στην άμυνα οι ψηλοί θα πρέπει πάση θυσία να αναχαιτίσουν τον Μπουρούση.

ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Μαρκέζ Χέινς, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Σάσα Πάβλοβιτς, Αντώνης Φώτσης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Ογκνιεν Κουζμιτς, Βινς Χάντερ, Γιώργος Παπαγιάννης. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Σάσα Τζόρτζεβιτς

ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ

Στον ίδιο δρόμο

Η Λαμποράλ θέλει και πάλι να πιέσει τον Παναθηναϊκό. Να τον πάει σε αργές επιθέσεις. Να κλείσει την άμυνά της προς τα μέσα και να του δώσει κάποια σουτ (το έκανε στα δυο πρώτα ματς και ο Παναθηναϊκός έσπασε τα στεφάνια). Να κλείσει τους διαδρόμους στον Γουίλιαμς. Στην επίθεση οι Ανταμς, Τζέιμς, Μπουρούσης θα σηκώσουν ξανά όλο το βάρος.

ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Μαμαντού Ντιόπ, Ντάρκο Πλάνινιτς, Γιάκα Μπλάζιτς, Ιλιμάνε Ντιόπ, Αλμπέρτο Κορμπάτσο. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Βέλιμιρ Περάσοβιτς

Πηγή: sentragoal.gr