Τρίτη, 10 Μάιος 2016 11:54

Στην Τέντα την Τετάρτη ο πρώτος τελικός Καλαμάτα B.C. - Δρομείς Τρίπολης

Γράφτηκε από τον

 

Η Καλαμάτα B.C. και οι Δρομείς Τρίπολης πήραν σχετικά εύκολα την πρόκριση για τον τελικό των πλέι οφ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, αφού στην ημιτελική φάση ξεπέρασαν τα εμπόδια του ΓΣ Μεσσήνης και της Καλαμάτας '80 αντίστοιχα. 

 

Συγκεκριμένα για να φτάσουν στον μεγάλο τελικό, στους ημιτελικούς του Σαββάτου η Καλαμάτα B.C. κέρδισε στην Τέντα τον ΓΣ Μεσσήνης με 71-60 και οι Δρομείς στην Τρίπολη την Καλαμάτα '80 με 57-51. 

Αύριο Τετάρτη λοιπόν ξεκινά η σειρά των τελικών. Πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα φθάσει πρώτη τις τρεις νίκες με το μεταξύ τους σκορ από την κανονική περίοδο να είναι 1-1 και την Καλαματιανή ομάδα να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Το πρώτο ραντεβού είναι στις 7 μ.μ. στην Τέντα με την Καλαματιανή ομάδα να θέλει να κάνει το πρώτο βήμα, να προηγηθεί με 2-1 και να βρεθεί μια μόλις νίκη μακριά από τον τίτλο και την άνοδο στην Γ' εθνική. 

Ο επόμενος τελικός θα γίνει το Σάββατο στις 7 μ.μ. στην Τρίπολη. Σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν πάει στο 2-2, τότε το τελευταίο και καθοριστικό ματς που θα κρίνει τον τίτλο θα γίνει την Τετάρτη 18 Μαίου, στις 7 μ.μ. στην Τέντα. 

Στην Καλαμάτα, ο προπονητής Θοδωρής Γιαννακόπουλος δεν θα έχει στην διάθεση του τον τραυματία Σταθάκη, ωστόσο στο μελανόλευκο στρατόπεδο θεωρούν ότι η ομάδα θα δείξει το καλό της πρόσωπο και θα πάρει τη νίκη. Στις τάξεις της Μεσσηνιακής ομάδας περιμένουν και την συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου στο αυριανό ματς, ο οποίος μπορεί να σπρώξει την ομάδα στην νίκη.