Πέμπτη, 19 Μάιος 2016 13:06

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C. - ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 61-55: Πάρτι ανόδου στην Τέντα - Πανάξια στη Γ' εθνική οι Μεσσήνιοι

Γράφτηκε από τον

Μέρα γιορτής για το Μεσσηνιακό μπάσκετ ήταν η χθεσινή καθώς η Καλαμάτα B.C. πανηγύρισε στην Τέντα τον τίτλο και την άνοδο της στην Γ' εθνική! 


Οι «μελανόλευκοι» κατάφεραν να λυγίσουν με 61-55 την αντίσταση των Δρομέων Τρίπολης στον τελευταίο τελικό της Α' κατηγορίας  της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και στο φινάλε γιόρτασαν την πολυπόθητη άνοδο μαζί με περίπου 1.500 φιλάθλους που βρέθηκαν στην εξέδρες και έσπρωξαν την ομάδα στην νίκη. 
Οι Μεσσήνιοι έτσι πέτυχαν αυτό που είχαν θέσει ως στόχο το περασμένο καλοκαίρι, την άνοδο στην Γ' εθνική μόλις στην πρώτη συμμετοχή τους στην Α' κατηγορία. Πέρα από την άνοδο όμως κέρδισαν και τον φίλαθλο κόσμο ο οποίος μετά από πολλά χρόνια βρέθηκε τόσο μαζικά σε ένα αγώνα μπάσκετ. 
Η Καλαματιανή ομάδα είχε τον τίτλο του φαβορί χθες, όμως το ματς μόνο εύκολο δεν ήταν. Οι Δρομείς μπήκαν καλύτερα στο ματς εκμεταλλευόμενοι το άγχος και την νευρικότητα των γηπεδούχων και προηγήθηκαν με 10-11 στο πρώτο δεκάλεπτο. 
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Καλαμάτα Β.C. βρήκε κάποια περιφερειακά σουτ, βελτίωσε την άμυνα της και έκλεισε το ημίχρονο με 10 πόντους διαφορά (30-20), δείχνοντας στο σημείο εκείνο ότι μπορεί να καθαρίσει το ματς. 
Οι Δρομείς ωστόσο αντέδρασαν στο τρίτο δεκάλεπτο, μάζεψαν την διαφορά και στο 28' πήραν προβάδισμα με 37-39. 
Στο καθοριστικό αυτό σημείο ένα τρίποντο του Τριανταφυλλόπουλου και μια καλή άμυνα έδωσαν ξανά προβάδισμα στην Καλαμάτα. Η Τέντα σηκώθηκε στο… πόδι με τον κόσμο να παίζει το δικό του σημαντικό ρόλο στο κρίσιμο αυτό σημείο και η Μεσσηνιακή ομάδα πήρε ξανά ένα προβάδισμα 6-7 πόντων το οποίο τελικά κατάφερε να διατηρήσει μέχρι το τέλος. 
Το φινάλε βρήκε τους παίκτες της Καλαμάτας να πανηγυρίζουν έξαλλα μαζί με τον κόσμο την σημαντική αυτή επιτυχία και στην συνέχεια να σηκώνουν το κύπελλο του πρωταθλητή!
Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Αναστόπουλος και Ναστός.
Τα δεκάλεπτα ήταν 10-11, 30-20, 41-39, 61-55.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Κούτρης 3(1), Κριμιλής 5, Τσικούρης 13(1), Γιαννουκάκης 14, Γεωργανάς 9, Φωτάκης 2, Τριανταφυλλόπουλος 9(3), Γερμανός 6(2), Γαρίνης.
ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαλής 10(1), Παπακώστας 4, Δελλής 13(1), Μπούρης 11 (2), Κουτσούγερας 4, Κοσκινάς 8(2), Μικέλης 2, Καλούλι, Μαρκόπουλος 3(1), Σωτηρόπουλος. 

Θ. Γιαννακόπουλος: "Αξίζαμε την άνοδο"

Ο προπονητής των Μεσσηνίων Θοδωρής Γιαννακόπουλος δεν έκρυβε την χαρά του, τονίζοντας ότι η ομάδα του άξιζε την τον τίτλο: : "Θεωρώ ότι την άνοδο την αξίζαμε από την πρώτη στιγμή. Ευχαριστώ τους παίκτες μου, την διοίκηση που ήταν κοντά μας όλη τη χρονιά και τους φιλάθλους μας που δεν έλειψαν από κανένα ματς. Συγχαρητήρια και στους Δρομείς που απέδειξαν ότι είναι πολύ καλή ομάδα".
Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις του συνεργάτη του Γιαννακόπουλος Αντώνη Κούτρη: "Η άνοδος ήταν το επιστέγασμα της πολύ μεγάλης φετινής προσπάθειας. Δουλέψαμε σκληρά όλη τη χρονιά και δικαιωθήκαμε. Συγχαρητήρια και στην ομάδα της Τρίπολης για την παρουσία της".
Ο παίκτης της Καλαμάτας Γιάννης Φωτάκης από την πλευρά του τόνισε: "Σίγουρα είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Αξίζουνε συγχαρητήριας σε όλους τους συμπαίκτες και σε όλους όσους βρέθηκαν κοντά στην ομάδα. Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά έχοντας λυμένα σχεδόν όλα τα προβλήματα μας".