Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2016 12:27

Ξεκινά το Σάββατο η ακαδημία της Καλαμάτας '80

Γράφτηκε από τον

 

Ξεκινά το Σάββατο την λειτουργία της για τη νέα χρονιά η ακαδημία μπάσκετ της Καλαμάτας '80. Η έναρξη θα γίνει στο ανοικτό γήπεδο του συλλόγου νότιας της Τέντας, ενώ οι προπονήσεις θα συνεχιστούν στο ίδιο μέρος και την Κυριακή.

Οι προσωρινές ώρες προπόνησης θα έχουν ως εξής:

Παιδιά Α', Β', Γ' Δημοτικού 10.30 με 11.30 π.μ.

Παιδιά Δ', Ε', Στ' Δημοτικού 9.30 με 10.30 π.μ.

Παιδιά 1ης και 2ας Γυμνασίου και Τμήμα Μίνι 8.30-9.30 π.μ.

Από το επόμενο Σαββατοκύριακο 10 και11 Σεπτεμβρίου οι προπονήσεις θα γίνονται και στην Τέντα.

Οι εγγραφές γίνονται τα Σαββατοκύριακα στις ώρες των προπονήσεων στο γήπεδο της Τέντας. 

(Τηλέφωνο επικοινωνίας κ. Κορογώνας 6983686465 και κα. Μάλαμα 6948182193). 

Η σχετική ανακοίνωση της Καλαμάτας '80 αναφέρει ακόμη:

«Τα τελευταία 29 χρόνια η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου Καλαμάτα 1980 λειτουργεί συστηματικά και είναι κάθε χρόνο συνεπής και συντονισμένη με τους στόχους και τα οράματα του κάθε αγοριού και κοριτσιού της Μεσσηνίας, που αγαπούν το μπάσκετ. Πολλοί διακεκριμένοι αθλητές  ξεκίνησαν  από την Ακαδημία, συνέχισαν στα αγωνιστικά τμήματα του Συλλόγου  και στελέχωσαν ομάδες  στο ανώτατο Σωματειακό  και Εθνικό επίπεδο. (Ν. Χατζής, Ν. Παπανικολόπουλος, Διον. Γιαννακόπουλος, Γ. Πολιτόπουλος) 

Η ενασχόληση του παιδιού με τον αθλητισμό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι μία τυχαία επιλογή. Η εκμάθηση ενός αθλήματος είναι μια στοχευμένη διαδικασία και αναπτύσσει ολόκληρη την προσωπικότητα του παιδιού. 

Βασικό μέλημα λοιπόν των προπονητών της Ακαδημίας Μπάσκετ του Α.Ο. Καλαμάτας 1980 που είναι όλοι Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, είναι η εκμάθηση των βασικών τεχνικών της καλαθοσφαίρισης και η βελτίωση  των φυσικών και κινητικών ικανοτήτων του κάθε μικρού μπασκετμπολίστα/στριας, παράλληλα με τη σωστή διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών και αθλητριών. Το παιχνίδι  αποτελεί βασικό συστατικό της λειτουργίας της Ακαδημίας και μέσω αυτού επιχειρείται η υλοποίηση των παραπάνω  στόχων. 

 

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός της Ακαδημίας περιλαμβάνει φιλικές συναντήσεις  με άλλες Ακαδημίες , εκδρομές και παρακολούθηση αγώνων των Εθνικών Κατηγοριών, αλλά και των Εθνικών μας ομάδων, εσωτερικό πρωτάθλημα της Ακαδημίας και  καλοκαιρινό camp μπάσκετ στο τέλος της χρονιάς».

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ