Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2016 15:10

Τα «μηνύματα» της κλήρωσης

Γράφτηκε από τον

 

Η αρχή του «ταξιδιού» στα παρκέ των «μαγευτικών» εθνικών κατηγοριών πλησιάζει.

Η κληρωτίδα της ΕΟΚ, έβγαλε δίπλα στην Καλαμάτα τον Κεραυνό Αιγίου, για την πρεμιέρα του 1ου ομίλου του Νότου της Γ’ Εθνικής. Στις 9 Οκτωβρίου και μπροστά στο κοινό της, η ομάδα του Θοδωρή Γιαννακόπουλου θα έχει τη δυνατότητα για να μπει με το «δεξί» στη δεύτερη σεζόν μετά την αρχή της λειτουργίας της, σε μία κατηγορία με διαφορετικές συνθήκες από τις τοπικές.

Κι αν τα τελευταία τραγικά συμβάντα της πόλης, επηρέασαν όπως είναι λογικό και την προετοιμασία της ομάδας, και δη στο κομμάτι του αγωνιστικού της «στησίματος», τότε ήρθε η κλήρωση να «πατσίσει» αυτή την ατυχία. Στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, που είναι πάντοτε ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον μίας «νεοφώτιστης» ομάδας, έχει την ευκαιρία να «χτυπήσει» τρία εξ αυτών στην Τέντα, με τα ταξίδια στην Αθήνα για τα ματς με Πορφύρα και ΚΑΠ ενδιάμεσα να χαρακτηρίζονται από σημαντική δυσκολία. Δε θα πάρουμε και «όρκο» ότι θα κερδίσει και τα τρία, αλλά κανείς από τους τρεις επισκέπτες δε θα αποτελέσει φόβητρο. Ο Κεραυνός διαθέτει τρομερές μονάδες, όπως ο Φωτίου, ο Αγγελόπουλος και ο Στογιάνοβιτς, αλλά πέραν αυτών δεν τρομάζουν οι εναλλακτικές του λύσεις, η Αχαγιά είναι στα μέτρα της Καλαμάτας και είναι άξιο απορίας πώς μία τόσο νεανική ομάδα, όπως ο Ίκαρος Καλλιθέας, θα αντιδράσει μπροστά σε ένα τόσο «θερμό» κοινό, σαν αυτό της μεσσηνιακής ομάδας. Ο κόουτς Τάκης Πανούλιας βέβαια, ξέρει πολύ καλά να διαχειρίζεται τέτοια δεδομένα, αλλά η επίσκεψη σε μία από τις πιο «καυτές» έδρες του πρωταθλήματος, δεν είναι ποτέ εύκολη αποστολή.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, είναι ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη του κόσμου. Κι αυτό, γιατί απλούστατα τέτοιους φιλάθλους, όπως αυτούς που μπορεί να προσελκύσει η Καλαμάτα, δύσκολα θα βρεις στις 28 ομάδες συνολικά που αγωνίζονται στους δύο ομίλους του Νότου. Αν τους προσθέσει κανείς σε ένα σύνολο με αρκετούς αξιόλογους παίκτες, με κάποιους εξ αυτών να έχουν και προοπτική για το μέλλον, τότε μπορεί να δημιουργηθεί ένα «εκρηκτικό μείγμα» για τα εντός έδρας παιχνίδια. Η δημιουργία μίας τέτοιας ψυχοσύνθεσης στις τάξεις της «Μαύρης Θύελλας», μπορεί να είναι και το «μυστικό» της επιτυχίας. Επιτυχία, σαφώς, θα θεωρηθεί η απλή καθιέρωση της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες, γιατί δεν χρειάζονται «άλματα». Πιο σόφρονα είναι τα μικρά «βηματάκια» προόδου, τα οποία μπορούν να εγγυηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό τη μακροημέρευση.

Σε κάθε περίπτωση, η κλήρωση της Γ’ Εθνικής ήταν ένα καλό «σημάδι» για την Καλαμάτα και τους στόχους που διαθέτει. Αν αποδείξει ότι μπορεί να είναι μέσα στο παιχνίδι, για τα πρώτα τρία ματς της Τέντας, τότε σε όλη τη σεζόν θα είναι πιθανότατα και μέσα στο παιχνίδι της παραμονής. Αυτή η κλήρωση, ίσως είναι το «σύνθημα» για την πρόσθεση μεγαλύτερης έντασης, στην καλή δουλειά που ήδη γίνεται, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη στην αρχή. Γιατί αυτή η αρχή, είναι πολύ πιθανό να ισοδυναμεί με ό,τι κατακτήσει στο φινάλε…

 

Ραφαήλ Αλαγάς