Πέμπτη, 06 Οκτώβριος 2016 11:59

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Ετοιμη για την πρεμιέρα - οι δηλώσεις Γιαννακόπουλου και παικτών (video)

Γράφτηκε από τον

Λίγες μόλις μέρες έμειναν για την πρεμιέρα της Γ' εθνικής του μπάσκετ που θα βρει την Καλαμάτα B.C. να υποδέχεται την Κυριακή στις 5 μ.μ. στην Τέντα τον Κεραυνό Αιγίου.

Ενα ιστορικό παιχνίδι για τους «μελανόλευκους» που μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Α' κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, φέτος ελπίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στο σαφώς πιο απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.
Μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης στην Τέντα ο τεχνικός της Μεσσηνιακής ομάδας Θοδωρής Γιαννακόπουλος και οι παίκτες της ομάδας μίλησαν για τη φετινή πρόκληση της Γ' εθνικής και δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους.
Παρά τον σοβαρό τραυματισμό του Γιαννουκάκη που θα μείνει αρκετούς μήνες εκτός δράσης, αλλά και το πρόβλημα τραυματισμού του Λεωνίδα Τριανταφυλλόπουλου, που όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα επιτρέψει την συμμετοχή του στο Κυριακάτικο ματς, οι Μεσσήνιοι πιστεύουν ότι είναι σε θέση να μπουν με το δεξί στο πρωτάθλημα, κάτι που θα βοηθήσει πολύ και στο ψυχολογικό κομμάτι της νεοφώτιστων Μεσσήνιων.. 
Οσον αφορά τον στόχο όλοι κάνουν λόγο για εύκολη παραμονή, χωρίς πάντως να βάζουν ταβάνι στις φιλοδοξίες τους. Παράλληλα δεν κρύβουν ότι ποντάρουν πολλά στην στήριξη του κόσμου της πόλης, που πέρυσι έπαιξε το δικό του καταλυτικό ρόλο για την άνοδο.



Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Δημήτρης Τσικούρης: "Από την αρχή της προετοιμασίας έχουμε κάνει καλή δουλειά. Παρά τις ατυχίες με τους Γιαννουκάκη και Τριανταφυλλόπουλο, πιστεύω ότι έχουμε τις λύσεις να ανταπεξέλθουμε. Χρειάζεται υγεία και λίγη τύχη για μια καλή πορεία. Θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα με πολλές αξιόλογες ομάδες. Υπάρχει ένα άγχος εν όψει της πρεμιέρας όμως όλα ξεχνιούνται όταν μπαίνεις στις 4 γραμμές του γηπέδου. Περιμένουμε από τον κοσμο να μας βοηθήσει στα δύσκολα σημεία καθώς η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ο Κεραυνός είναι μια ομάδα με κοινούς στόχους, δηλαδή πρώτα παραμονή και μετά ότι καλύτερο προκύψει".

Στάθης Σπηλιώτης: "Ξεκινήσαμε προετοιμασία αρχές Αυγούστου, ρίξαμε πολύ ιδρώτα στο γήπεδο και τώρα ήρθε η ώρα που περιμέναμε. Είναι θετικό ότι η ομοιογένεια μας είναι σε καλό επίπεδο. Στόχος στην πρεμιέρα είναι η καλή εμφάνιση και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο. Το ματς είναι στα μέτρα μας και αν είμαστε προσεκτικοί δεν θα έχουμε πρόβλημα. Στόχος είναι να κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να μην κινδυνεύσουμε. Θα δώσουμε το 110/% και προσδοκούμε ο κόσμος της πόλης να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται".

Αρις Σκοπέτος: "Περιμέναμε πολύ καιρό αυτό το ματς και έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά. Εχουμε ένα άγχος αλλά το σημαντικό είναι να προσπαθήσουμε να βγάλουμε στα γήπεδο αυτά που έχουμε δουλέψει. Δεν χρειάζεται να βάζουμε ταβάνι στους στόχους μας, αλλά να δουλεύουμε και ο καιρός θα δείξει που μπορούμε να φτάσουμε".

Αλέξανδρος Μαγιντόμπε: "Πρέπει να δούμε την πρεμιέρα σαν ένα ματς όπως όλα τα άλλα. Ο Κεραυνός είναι καλή ομάδα και θα χρειαστεί να βγάλουμε πάθος, ενέργεια και ψυχή. Ο κόσμος, το γεμάτο γήπεδο θα μας δώσει δύναμη για να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στο πρωτάθλημα".

Παναγιώτης Κίσσας: "Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα κάνουμε καλή αρχή στο πρωτάθλημα παρά τις δύο πολύ σημαντικές απουσίες που έχουμε. Ο Κεραυνός είναι στα μέτρα μας και θέλουμε τη νίκη για να πάμε με καλή ψυχολογία στη συνέχεια. Εχουμε πετύχει το δέσιμο της ομάδας και παιχνίδι με παιχνίδι η χημεία θα βελτιώνεται. Θέλουμε εύκολη παραμονή αλλά θα είναι καλοδεχούμενο ότι παραπάνω προκύψει".

Βασίλης Δελλής: "Εχουμε δουλέψει αρκετά και οι ατυχίες που είχαμε μας έχουν συσπειρώσει. Θα προσπαθήσουμε για την γρήγορη  παραμονή αλλά πιστεύω ότι η ομάδα έχει τα φόντα και για κάτι καλύτερο. Στο τέλος του α' γύρου θα έχει ξεκαθάρισει ποιος θα είναι ο στόχος της ομάδας. Ειδικά στην έδρα μας πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Γιώργος Μπάκας: "Είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο παρά τους τραυματισμούς και τα προβλήματα από τις πλημμύρες όπου χάθηκαν κάποιες προπονήσεις. Θέλουμε ο κόσμος να είναι ο 6ος παίκτης της ομάδας και περιμένουμε να μας ενισχύσει όπως έκανε και πέρυσι. Δεν ξέρουμε τόσο καλά τον Κεραυνό. Ξέρουμε όμως ότι πρέπει να πάρουμε το παιχνίδι, χωρίς αυτό να μας αγχώνει.

Γιάννης Παθιάκης: "Η παρουσία του κόσμου ντοπάρει την ομάδα και δίνει επιπλέον κίνητρα στους παίκτες. Είμαστε σε καλή κατάσταση και αισιοδοξούμε για ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα".

ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
"Εχω πίστη στα παιδιά…"

Ο τεχνικός της Καλαματιανής ομάδας Θοδωρής Γιαννακόπουλος αισιοδοξεί για την πρεμιέρα ενώ εκφράζει την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας. "Είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο με βάση τους τραυματισμούς και τις δυσκολίες, αν και θα ήθελα να είμαστε λίγο πιο βελτιωμένοι σε κάποια πράγματα. Είμαι όμως αισιόδοξος. Ο Κεραυνός δεν είναι μια από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν άνοδο, έχει όμως κάποια έμπειρα παιδιά όπως ο Φωτίου που σκοράρει περίπου 25 πόντους. Το δικό μας πλεονέκτημα είναι το βάθος. Θέλουμε να τους κουράσουμε και να πάμε ψηλά το σκορ. Εχω τρομερή πίστη στα παιδιά, υπάρχει αρμονία με την διοίκηση για αυτό και αισιοδοξώ. Στόχος είναι να παίζουμε για τη νίκη σε όλα τα ματς στην έδρα μας και να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε εκτός έδρας. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα δούμε που θα φτάσουμε".

"Ανεβήκαμε από τον κόσμο"

Επιπλέον, ο Γιαννακόπουλος θυμίζει πως ο κόσμος έπαιξε το δικό του καθοριστικό ρόλο στην περσινή άνοδο και ότι με την παρουσία του θα μπορέσει να κάτι το κάτι παραπάνω η ομάδα.
"Πέρυσι ξεκινήσαμε ως φαβορί στην Α' κατηγορία αλλά στο τέλος το πήραμε από τον κόσμο. Ο κόσμος έκανε το κάτι παραπάνω στους τελικούς και ανεβήκαμε. Φέτος στόχος είναι η σωτηρία αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι μόνο με τον κόσμο μπορεί να γίνει το κάτι παραπάνω. Τους ευχαριστούμε πολύ και για πέρυισ και περιμένουμε τη στήριξη τους και φέτος".