Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2016 15:34

Σε τρεις φάσεις το νέο αναπτυξιακό της ΕΟΚ

Γράφτηκε από τον
Σε τρεις φάσεις το νέο αναπτυξιακό της ΕΟΚ

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ε.Ο.Κ, επικεφαλής του οποίου τα τελευταία χρόνια είναι ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και μέλος του δ.σ. της ομοσπονδίας Γιάννης Κουτραφούρης. υπήρξε επί σειρά ετών, η αστείρευτη πηγή δημιουργίας για το ελληνικό μπάσκετ, με την ανάδειξη νέων αθλητών, που στελεχώνουν όλα τα εθνικά συγκροτήματα και οδήγησαν το άθλημα του μπάσκετ στις υψηλότατες βαθμίδες διεθνούς διάκρισης και καταξίωσης.

Η διοίκηση της Ε.Ο.Κ. λοιπόν, στην επιθυμία της να δώσει άλλη διάσταση και να θέσει νέες βάσεις στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης, αποφάσισε την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, το αναπτυξιακό να λειτουργήσει σε τρεις (3) φάσεις ως εξής:

Α΄ φάση

Κάθε Ένωση και Τοπική Επιτροπή, θα δημιουργήσει κλιμάκια Ανάπτυξης Παμπαίδων και Παγκορασίδων, σε κάθε πρωτεύουσα Νομού, το χρονικό διάστημα από 01/10/2016 έως 31/01/2017. Τα κλιμάκια αυτά θα προπονούνται μία με δύο φορές την εβδομάδα και σ΄ αυτά θα μπορούν να συμμετέχουν και αθλητές, από την ευρύτερη περιοχή του Νομού, οι οποίοι όμως θα μετακινούνται με ευθύνη των σωματείων τους. Οι προπονητές των Κλιμακίων Πόλεων, θα επιλεγούν από τις Ενώσεις και θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Στόχος το χρονικό διάστημα από 01/12/2016 έως και 31/01/2017, να διεξαχθούν Τουρνουά μέσα σε κάθε Ένωση, με τη συνδρομή των Ο.Ν.Α. των Δήμων, προκειμένου να καλυφθούν με δημοτικά λεωφορεία οι μετακινήσεις των κλιμακίων. (Τουρνουά Πόλεων).

Β΄ φάση

Κάθε Ένωση και Τοπική Επιτροπή, θα επιλέξει έναν περιφερειακό προπονητή, τόσο στους παμπαίδες, όσο και στις παγκορασίδες, για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Οι περιφερειακοί προπονητές, θα παρακολουθούν τις εκδηλώσεις των κλιμακίων πόλεων (προπονήσεις - αγώνες) και θα επιλέγουν την μικτή ομάδα της Ένωσης, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα αυτή θα προετοιμάζεται μία φορά την εβδομάδα, προκειμένου να συμμετέχουν οι αθλητές σε προπονητικά camps, που θα διοργανώνουν οι Ενώσεις, καθώς και προπονήσεις επιλογής, σε συνεργασία με τους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς, αλλά και συναντήσεις με όμορες Ενώσεις.

Οι προπονήσεις θα διεξάγονται στην έδρα των κλιμακίων των πόλεων, προκειμένου να αποφεύγονται οι μετακινήσεις Προπονητών και Αθλητών.

Γ΄ φάση

1) Τουρνουά Χριστουγέννων

 

Με συμμετοχή 48 επιλεγμένων αθλητών θα διεξάγονται π ροπονητικά Camps και αγώνες, για μεν τους Παμπαίδες από 26-30/12/2016, για δε τις παγκορασίδες, 3-7/01/2017. 2) Τελική Φάση Αναπτυξιακού Προγράμματος Με τη διεξαγωγή FINAL-FOUR(48 επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών) το τριήμερο 13-15/04/2017. 3) Διεξαγωγή 3ου Διεθνούς Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης Ανδρών U15, Δήμου Πύδνας Κολινδρού. Οι αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ανάπτυξης, θα πρέπει να έχουν γεννηθεί τα έτη, 2002 , 2003 και 2004.