Κυριακή, 06 Νοέμβριος 2016 16:04

Αυτή την φορά δεν φτάνει η εμφάνιση...

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της για τη Γ’ Εθνική, αλλά μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα με τον Κεραυνό Αιγίου, φαίνεται πως κατά κάποιο τρόπο έμεινε σε εκείνο το αποτέλεσμα και στη συνέχεια δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει.

Κόντρα σε Πορφύρα, Αχαγιά και Έσπερο Πατρών, υπήρξαν αρκετές ιδιαιτερότητες που οφείλονται στις τρεις συνεχόμενες ήττες. Από την άλλη πλευρά, όμως, μπορεί να πει κανείς πως το ρεκόρ 1-3 σε τέσσερις αγώνες, ίσως παραπλανά για την εικόνα των παικτών του Θοδωρή Γιαννακόπουλου στο παρκέ.

Δεν υπήρξε κάποιο ματς, στο οποίο δεν ήταν ανταγωνιστική η ομάδα. Κάθε άλλο. Κόντεψε να κάνει «ματ» στο Πορφύρα και να πάρει μόλις στη δεύτερη αγωνιστική ένα τρομερό «διπλό» στον Πειραιά. Με την Αχαγιά, πλήρωσε ακριβά το κακό διάστημα μετά τα μέσα της δεύτερης περιόδου, όταν ένα σερί 0-15 των φιλοξενούμενων ουσιαστικά έκρινε το ματς, καθώς έκτοτε, σε οποιαδήποτε προσπάθεια των «μελανόλευκων» για ανατροπή, είχαν την απάντηση. Ο Έσπερος, είναι μία εξαιρετική ομάδα, για την οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι βρέθηκε στη Γ’ Εθνική… πριν λίγες μέρες, λόγω της δικαίωσης της ΚΑΠ στο ΑΣΕΑΔ, που την οδήγησε στη Β’ Εθνική αντί αυτού και η σθεναρή αντίσταση της Καλαμάτας για ένα ημίχρονο έδειξε και πάλι ικανοποιητικά στοιχεία για τη συνέχεια.

Όταν, όμως, απλώς δημιουργείς καλές εντυπώσεις στους αγώνες σου, τότε κάποια στιγμή μπορεί να αποπροσανατολιστείς από το στόχο σου. Και για να το θέσουμε ξεκάθαρα, σκοπός της «Μαύρης Θύελλας» δεν είναι η… συλλογή καλών στοιχείων και απλώς το «κηνύγι» των αποτελεσμάτων σε κάθε ματς. Καλά είναι και αυτά, αλλά την παραμονή δε θα την φέρουν. Το ουσιώδες, θα είναι να έρθουν αυτές οι νίκες, οι οποίες θα την φέρουν τουλάχιστον σε μία πλεονεκτική θέση, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της. 

Το καλό νέο, είναι ότι υπερέχει βαθμολογικά έναντι δύο εξ αυτών (Πεύκη και Άρης Πετρούπολης χωρίς νίκη) και με τρεις ακόμη ισοβαθμεί (Κεραυνός Αιγίου, Ίκαρος Καλλιθέας, Ερμιονίδα με μία νίκη), με την νίκη-έκπληξη του Πορφύρα επί του ΚΑΟΚ να του δίνει μεγαλύτερη άνεση. Παρά το γεγονός, όμως, ότι παλεύει στα ίσια με πέντε αντιπάλους, τώρα υπάρχει πίεση. Και πριν καταφέρει να κάνει τον εαυτό της να νιώσει βολικά, πρέπει να την ξεπεράσει.

Όσο υπερβολικό κι αν ακουστεί, ο σημερινός αγώνας με τον Ίκαρο Καλλιθέας είναι ένας «τελικός». Μία νίκη στην πρώτη σημαντική πεντάδα αγώνων, δε θα είναι ικανοποιητικός απολογισμός, ενώ μία ήττα, και δη εντός έδρας, από την εν λόγω ομάδα θα φέρει την Καλαμάτα να μειονεκτή «διπλά» και απέναντι σε αυτή. Ίσως τα τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα να έχουν… βοηθήσει τους Μεσσήνιους, καθώς αποτελούν μία σημαντική αφορμή να δείξουν χαρακτήρα από πολύ νωρίς και να στείλουν το αντίστοιχο «μήνυμα» στους υπόλοιπους, καίτοι «νεοφώτιστοι». 

Ήδη είναι σπουδαίο να βλέπεις τους παίκτες να αγωνίζονται για την τελευταία μπάλα με απαράμιλλο πάθος, ακόμη κι αν γνωρίζουν ότι το ματς έχει χαθεί. Την Κυριακή, όμως, αυτό δε θα φτάνει…

 

Ραφαήλ Αλαγάς