Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 13:01

Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Τζάμπολ με 7 Μεσσηνιακές ομάδες

Γράφτηκε από τον
Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Τζάμπολ με 7 Μεσσηνιακές ομάδες

Ξεκινά το Σαββατοκύριακο η Α' κατηγορία μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με το Μεσσηνιακό χρώμα να είναι ιδιαίτερα έντονο καθώς θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα εφτά ομάδες από το Νομό μας.

Την 12άδα του πρωταθλήματος συμπληρώνουν ακόμη τρεις ομάδες από την Αρκαδία και δύο από την Λακωνία, σε μια διοργάνωση που αναμένεται και φέτος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Το φετινό πρωτάθλημα θα γίνει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, σε δύο φάσεις καθώς μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ. Εκεί θα συμμετέχουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή που οδηγεί απευθείας στην Γ' εθνική. Υπάρχει μια περίπτωση να αναδειχθεί ο πρωταθλητής από την κανονική περίοδο, χωρίς πλέι οφ, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση να έχει πέντε βαθμούς διαφορά από την δεύτερη, κάτι αρκετά δύσκολο.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου θα πάρουν το δρόμο για την Β' κατηγορία, αν υποβιβαστεί η Καλαμάτα B.C. από την Γ' εθνική. Αν η Καλαμάτα B.C. μείνει στην Γ' εθνική, τότε από την Α' κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θα υποβιβαστεί μόνο η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας. 

Όσον αφορά την μάχη της κορυφής, Καλαμάτα '80 και Σπαρτιατικός φαίνεται να έχουν, βάση ρόστερ, το προβάδισμα ενώ είναι και οι μοναδικές ομάδες που έχουν στόχο τον τίτλο. Ο ΓΣ Μεσσήνης θέλει σε πρώτη φάση να είναι στην 4άδα ενώ οι υπόλοιποι σκέφτονται αρχικά το πως θα εξασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία. Όλα αυτά βέβαια στα χαρτιά καθώς η δυναμική κάθε ομάδας φαίνεται πάντα στο γήπεδο. 

Νέες ομάδες στην κατηγορία, σε σχέση με πέρυσι, είναι ο Σπαρτιατικός που υποβιβάστηκε από την Γ' εθνική και οι Θουρία με τον Πελασγό Μεγαλόπολης που ανέβηκαν από την Β' τοπική. 

Οι εφτά Μεσσηνιακές ομάδες

Η Καλαμάτα '80 ξεκινά με τον Αλέξη Κορογώνα να παραμένει στον πάγκο και στόχο την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Γ' εθνική. Ο ΓΣ Μεσσήνης συνεχίζει με τον Μιχάλη Μπακογιάννη στον πάγκο και στοχεύει σε μια θέση στην πρώτη τετράδα. 

Οι υπόλοιπες ομάδες στοχεύουν αρχικά σε παραμονή. Η Θουρία επέστρεψε μετά από τρία χρόνια στην Α' κατηγορία και έχει και φέτος στον πάγκο της τον Νίκο Μπαλόπουλο. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Α' κατηγορία θα αγωνιστεί ο Ευκλής που έχει και φέτος στον πάγκο τον Ηλία Στακιά. Με την ίδια... συνταγή στον πάγκο, τον Αντώνη Παυλή συνεχίζει και ο Άτλας Καλαμάτας ενώ στον ΝΟ Πύλου επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία ο Κώστας Αρβανίτης. Ο Ακάδημος έχει νέο τεχνικό τον Φώτη Τσόπελα. 

Οι ομάδες Αρκαδίας και Λακωνίας

Με νέους τεχνικούς ξεκινούν οι δύο ομάδες της Λακωνίας. Ο Σπαρτιατικός μετά τον υποβιβασμό από την Γ' εθνική ξεκινά με τον Μιχάλη Βερβαινιώτη στον πάγκο και φιλοδοξεί να επιστρέψει άμεσα στην Γ' εθνική. Η άλλη εκπρόσωπος της Λακωνίας, η ΑΕ Σπάρτης, ξεκινά με τον Στέφανο Χίο νέο προπονητή και πρωταρχικό στόχο να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή. 

Με τρεις ομάδες θα εκπροσωπηθεί η Αρκαδία στο πρωτάθλημα. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης, μετά την ήττα στους περσινούς τελικούς με την Καλαμάτα B.C. και την αποτυχημένη προσπάθεια να ανέβει στην Γ' εθνική, φέτος αποδυναμώθηκε και ξεκινά με χαμηλότερους στόχος. Στον πάγκο παραμένει ο Ηλίας Μπαλλής. 

Ο Απόλλωνας Τρίπολης θα αγωνιστεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Α' κατηγορία με προπονητή ξανά τον Χρήστο Γεννιά και στόχο την παραμονή. Τέλος, ο νεοφώτιστος Πελασγός Μεγαλόπολης, που μετρά μόλις τρία χρόνια ζωής, κράτησε στον πάγκο τον Γιώργο Τσατσουλή και ξεκινά το πρωτάθλημα με νεανικό ρόστερ και πρώτο στόχο την παραμονή. 

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Σάββατο 12 Νοεμβρίου

Ακάδημος - Θουρία

Τέντα 8 μ.μ.

ΑΕ Σπάρτης - ΝΟ Πύλου

Σπάρτη 5.30 μ.μ.

Σύλλογος Δρομέων - Ατλας

Τρίπολη 8 μ.μ.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου

Ευκλής - Απόλλωνας Τρίπολης

Τέντα 5.30 μ.μ.

Καλαμάτα '80 - Πελασγός

Τέντα 7.30 μ.μ.

ΓΣ Μεσσήνης - Σπαρτιατικός

 

Μεσσήνη 5 μ.μ.