Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2017 13:25

You wanna ride or die?

Γράφτηκε από τον

Το 2017 μπήκε και δύο εβδομάδες μετά τους εορτασμούς για την είσοδο του νέου χρόνου, ξεκινούν και πάλι οι υποχρεώσεις της Καλαμάτας για τη Γ’ Εθνική.

Η «Μαύρη Θύελλα», που σε έναν καθ’ υπερβολήν ισχυρισμό θα μπορούσε να έχει το αντίστροφο του 4-7 ρεκόρ, παίζει με αντίπαλο την πρωτοπόρο Δάφνη Δαφνίου και, για να είμαστε ευθείς, υποβάλλεται σε ένα δυνατό «τεστ», με τα δύσκολα να ξεκινούν.

Τι σημαίνει η λέξη «δύσκολα»; Στο παιχνίδι στο Χαϊδάρι, πολύ δύσκολα θα τα καταφέρουν οι «μελανόλευκοι». Η ομάδα του Μάριου Δεσποτάκη έχει επιβεβαιώσει στο απόλυτο τις προβλέψεις που υπήρχαν πριν το ξεκίνημα της σεζόν, ούσα πρώτη και με την προοπτική να κερδίσει την άνοδό της χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, βασισμένη σε ένα τρομερό ρόστερ, το οποίο έχει αποδείξει πολλάκις την ικανότητά του να κερδίζει παντού. Πόσο μάλλον στην έδρα του, που είναι από τις πιο δυνατές του πρωταθλήματος, καθώς δεν έχει χάσει ακόμη στο «Χρ. Αγγουράκης». Πολύ πιθανό είναι και το σενάριο να μείνει αήττητη έως το τέλος στο «σπίτι» της.

Την ίδια ώρα, ο Κεραυνός Αιγίου υποδέχεται την Ερμιονίδα και με νίκη του φτάνει την Καλαμάτα σε περίπτωση ήττας της από τη Δάφνη, ενώ την προσεχή Τετάρτη την προσπερνά κιόλας (18/1), ακόμη και με ήττα στην Νέα Σμύρνη από τον Ίκαρο, μιας και οι παίκτες του Θοδωρή Γιαννακόπουλου θα έχουν ρεπό. Αυτό σημαίνει, ότι για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό, η Καλαμάτα θα είναι μάλλον στην «επικίνδυνη ζώνη». Λέμε «μάλλον», γιατί ενημέρωση από την ΕΟΚ σχετικά το πόσοι πέφτουν δεν υπάρχει, αλλά η λογική λέει αυτή τη στιγμή, ότι από τον 1ο όμιλο του Νότου θα υποβιβαστούν πέντε.

Και κάπου εκεί ξεκινούν τα «δύσκολα» που αναφέραμε. Κάπου εκεί, αρχίζει ένα πολύ «καυτό» δίμηνο, το οποίο θα κρίνει αν η ομάδα μπορεί, χωρίς Γιαννουκάκη και Τριανταφυλλόπουλο, να επανέλθει σε θέση «οδηγού», αναφορικά με τις ομάδες που διεκδικούν τη σωτηρία, ή σε θέση να «κυνηγά». ΚΑΟΚ εντός, Άρης Πετρούπολης και Κεραυνός Αιγίου εκτός, Πορφύρας εντός, Αχαγιά εκτός και Έσπερος Πατρών εντός, συνθέτουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ένα περίεργο «παζλ» αγώνων, όπου αναζητούνται νίκες που θα αποτρέψουν το δεύτερο προαναφερθέντα ρόλο. Και είναι περίεργο, γιατί αφενός παίζει στην έδρα της κυρίως με ομάδες δυνατές και με μεγαλύτερες επιδιώξεις, έχοντας ωστόσο αποδείξει πως στην Τέντα τίποτα δεν είναι σίγουρο γι’ αυτές, αφετέρου στις εκτός έδρας αποστολές της, αντιμετωπίζει σύνολα που ξεκίνησαν στην «αφετηρία» του πρωταθλήματος με τους ίδιους στόχους. Στη δεύτερη περίπτωση, όμως, είναι πιο πιθανό από ποτέ να ξεκινά τους αγώνες, ενώ θα βρίσκεται «από κάτω», τη στιγμή που θα χρειαστεί να κοιτάξει και διατήρηση ή υπερκέραση διαφορών.

Το «πλήγμα» που επέφεραν οι ήττες, οι οποίες ήρθαν στο «νήμα» ή ανέλπιστα, λοιπόν, είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που φαινόταν πριν από λίγο καιρό. Η εικόνα της Καλαμάτας στα πρώτα 11 παιχνίδια της, όμως, δείχνει πως είναι στο χέρι της να ανταποκριθεί στη στιγμή που πολλά θα κριθούν, αναφορικά με τη θέση, όπου θα βρίσκεται, όταν θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Στον τίτλο, μεταφέραμε ένα στίχο από το τραγούδι «Hail Mary» του 2pac, ο οποίος σε πιο ελεύθερη μετάφραση σημαίνει πως στο προσεχές διάστημα, η ομάδα είτε θα είναι «καβάλα στο άλογο» είτε θα «πεθάνει».

Αν πάντως αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει αποδείξει πως διαθέτει, τότε δε θα χρειαστεί καμία βοήθεια… από την Παναγία, όπως αναφέρει ο τίτλος του τραγουδιού…

Ραφαήλ Αλαγάς