Κυριακή, 12 Φεβρουάριος 2017 19:23

Μεγάλη νίκη για την Καλαμάτα B.C., 59-57 τον Πορφύρα

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη αλλά πολύ σημαντική, σύμφωνα με την βαθμολογία, νίκη της για το 2017 σημείωσε το απόγευμα η Καλαμάτα B.C. επί του Πορφύρα με 59-57, αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε έντονα από παίκτες, προπονητές, διοίκηση και πάνω από 500 φίλους της που βρέθηκαν στην κερκίδα της Τέντας.


Εκτός όμως από την κατάκτηση του ροζ φύλλου της επιτυχίας, η νίκη έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τους ασπρόμαυρους αφού η υπέρ τους τελική διαφορά των δύο πόντων, καλύπτει και την ήττα του αγώνα στον Πειραιά με ένα πόντο, γεγονός πολύ σπουδαίο για την περίπτωση της τελικής ισοβαθμίας των χθεσινών αντιπάλων.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες του Γιαννακόπουλου δεν μπήκαν όπως ήθελε ο νεαρός τεχνικός, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν άριστα οι Πειραιώτες και χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο προηγήθηκαν στο 5΄ με 9-0, στο 10΄με 16-9, στο 14΄με 22-19 και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 33-26.
Σε αυτό το διάστημα που η καλαματιανή ομάδα έψαχνε να βρει τα πατήματά της παρά τις αλλαγές προσώπων και σχημάτων από τον προπονητή της. Καλύτεροι ήταν οι Μπάκας και Τσικούρης.
Μετά την 15λεπτη ανάπαυλα και την επιστροφή για το δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι άρχισαν επιτέλους να έχουν τις σωστές λύσεις τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση στοιχεία που "ξύπνησαν" για τα καλά την κερκίδα και τους έδωσαν την δυνατότητα αφού μείωσαν στο 26΄σε 40-35 στο 30΄ να έχουν ισοφαρίσει σε 45-45.

Ετσι το παιχνίδι στο τελευταίο 10λεπτο απέκτησε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον με τις δύο ομάδες να ζητούν με κάθε τρόπο την επιτυχία η οποία τελικά χαμογέλασε στην ασπρόμαυρη ομάδα. Αυτό συνέβη γιατί οι παίκτες της κράτησαν την ψυχραιμία τους στα δύσκολα χρονικά σημεία και το καθαρό μυαλό που πρέπει να υπάρχει σε ανάλογες καταστάσεις ανεξάρτητα με το όνομα του αντιπάλου.
Παρόλο λοιπόν που στο 35΄ οι φιλοξενούμενοι ήταν πάλι μπροστά στο σκορ με 49-48, στο 38΄.30΄΄ η Καλαμάτα είχε πάλι ανατρέψει την κατάσταση με 56-55 και έφτασε στα μεγάλα για αυτήν πανηγύρια της επιτυχίας, αλλά και της κάλυψης της διαφοράς στα τελευταία 00.11΄΄ με 3/4 εύστοχες βολές του Μαγιντόμπε.
Σημαντική προσφορά στην πέμπτη φετινή επιτυχία για την εκπρόσωπο του Νομού μας στην Γ' εθνική κατηγορία είχαν εκτός από τους Μπάκα, Τσικούρη, ο Τριανταφυλλόπουλος που επανεμφανίστηκε μετά την εγχείρηση οι Μαγιντόμπε, Σκοπέτος αλλά και ο Κούτρης με το πολύτιμο τρίποντο που σημείωσε λίγο πριν γυρίσει ο αριστερός του αστράγαλος.
Θυμίζουμε ότι θα υποβιβαστούν 4 ή 5 ομάδες ανάλογα με το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν από την Β' εθνική.
Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Λιότσιος και Καμήτσος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C. (Γιαννακόπουλος):Κίσσας 3(1), Σκοπέτος 6(2), Μαγιντόμπε 8, Κούτρης 3(1), Γεωργανάς 1, Μπάκας 16, Τσικούρης 13(1), Δελής 2, Κουτίβας 2, Τριανταφυλλόπουλος 5(1).
ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Πιτσικάλης): Σίμος 3, Παλτογλου 8(1), Στεφανής 6, Παπαφωτίου, Βούλγαρης 19(1), Πρέκας 3, Ιορδάνου, Καλαμαράς 8(2), Μπαρμπαρής 7, Οικονόμου 3(1), Κωνσταντίνου, Ντόκος.