Κυριακή, 05 Μάρτιος 2017 12:45

«Μάχες» επιβίωσης, μέρος τρίτο

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα δεν κατάφερε ούτε απέναντι στον Έσπερο Πατρών να πετύχει την υπέρβαση που θα της έδινε μία μεγάλη βαθμολογική και ψυχολογική «ώθηση».

Αυτό είναι και ένα από τα στοιχεία που την έχουν κρατήσει στο «τρενάκι» των ομάδων της παραμονής, καθώς υπάρχουν αντίπαλοί της που, σε αντίθεση με αυτήν, έχουν κερδίσει μία ή δύο από τις ομάδες της πρώτης τετράδας. Γι’ αυτό και αναγκάζεται σε αγώνες «ζωής και θανάτου», όπως κι αυτός της Κυριακής (5/3, 17:00) στην Καλλιθέα.

Αυτή είναι και η διαφορά. Οι προηγούμενες δύο «μάχες» επιβίωσης, με Ίκαρο Καλλιθέας στον πρώτο γύρο και Πορφύρα πριν από λίγες εβδομάδες, ήταν στην Τέντα, εκεί όπου τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αυτή την φορά, ο Ίκαρος περιμένει τη «Μαύρη Θύελλα» με την ψυχολογία του στο «ζενίθ», αφού έχει προηγηθεί ένα μεγάλο του «διπλό» στην Πάτρα, κόντρα στον Γλαύκο. Και η νίκη που πρέπει να πετύχουν οι παίκτες του Θοδωρή Γιαννακόπουλου, θα έχει «τριπλή» σημασία.

Αρχικά, θα αποτελεί μία νίκη που θα τη διατηρεί «γερά» στο «κόλπο» της σωτηρίας, ελπίζοντας πως την ίδια ώρα - γιατί πρέπει να σκέφτεται και τα άλλα ματς πλέον - τα αποτελέσματα στους αγώνες Πορφύρας-Άρης Πετρούπολης και Πεύκη-Γλαύκος θα καταλήξουν θετικά για την ίδια («άσσος» και «διπλό» αντίστοιχα σε ιδανική περίπτωση), με μία κρίσιμη εντός έδρας αναμέτρηση με την Πεύκη να ακολουθεί. Έπειτα, θα είναι ένα πανίσχυρο «όπλο» για πιθανές ισοβαθμίες στο τέλος της χρονιάς, αφού αυτή πρώτα κρίνεται στις νίκες και οι δύο κόντρα στον Ίκαρο μπορεί να αποβούν καταλυτικής σημασίας, αν και με πιθανή του ήττα ο τελευταίος ουσιαστικά θα αναιρέσει το «διπλό» του με τον Γλαύκο. Τέλος, έχει την ευκαιρία να ανακτήσει εκ νέου την πεποίθηση, ότι μπορεί να κερδίζει και εκτός έδρας τόσο κρίσιμα παιχνίδια, καθώς έχει περάσει πολύς καιρός από την επικράτηση στην Πεύκη, η οποία εμφάνιζε τότε εικόνα «διάλυσης».

Είναι, λοιπόν, πολλαπλοί οι λόγοι που καθιστούν επιτακτικής ανάγκης την «απόδραση» από το Κλειστό του Εσπέρου, χώρια του ότι μία ήττα και μάλιστα με απώλεια του -9 από τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα θα αποτελούσε καταστροφή. Η διατήρηση αυτής της διαφοράς, θα ήταν μάλλον το μοναδικό θετικό «σημάδι» σε περίπτωση τρίτου σερί αρνητικού αποτελέσματος.

Καλό, ωστόσο, θα ήταν να μη σκέφτεται όλα αυτά τα «αν» ή τα «ίσως» και να δείξει άμεσα τη διάθεση να πάρει την νίκη που θα την οδηγήσει ξανά σε ήσυχα «μονοπάτια», με το ματς κόντρα στην Πεύκη να ακολουθεί. Αυτή η δυάδα αγώνων, μπορεί και να σημαίνει τα πάντα, στην προσπάθεια για την παραμονή…

Ραφαήλ Αλαγάς