Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 16:03

Τζάμπολ στους ημιτελικούς της Α1

Γράφτηκε από τον

Αρχίζει σήμερα Τετάρτη η ημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Ο Ολυμπιακός, που τερμάτισε πρώτος, αντιμετωπίζει με πλεονέκτημα έδρας τον Άρη, ενώ ο Παναθηναϊκός, που κατέλαβε την 2η θέση της κανονικής περιόδου, θα κοντραριστεί με την ΑΕΚ. Πρώτοι θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» ο Ολυμπιακός και ο Άρης σήμερα (19:00) στο ΣΕΦ.  Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την παράδοση με το μέρος τους, αφού και τις 8 προηγούμενες φορές που έχουν αναμετρηθεί με τον Άρη στα πλέι οφ τον έχουν αποκλείσει. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του εκτός του Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του στον αστράγαλο. 

Στο άλλο ζευγάρι, η πρώτη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ θα γίνει την Πέμπτη (19:00) στο ΟΑΚΑ, με τυπικά γηπεδούχους τους «πράσινους», οι οποίοι έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Το «τριφύλλι» καλείται να αποδείξει πως έχει αφήσει πίσω του τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Φενέρμπαχτσέ στα πλέι οφ της Euroleague και τα όσα ακολούθησαν.

Απο την πλευρά της, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση και να μπει σφήνα στους δύο «αιωνίους». Για τον Παναθηναϊκό κανονικά αναμένεται να αγωνιστεί ο Μάικ Τζέιμς, που ξεπέρασε την τενοντίτιδα  που τον ταλαιπωρούσε, ενώ για την Ένωση επιστρέφει ο Μάικλ Ντίξον, που έχασε τη σειρά με το Ρέθυμνο λόγω προβλήματος με τη μέση του. Υπενθυμίζεται πως οι σειρές θα κριθούν στις τρεις νίκες. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων δύο αγώνων της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ: 

1ος αγώνας 

Τετάρτη

Ολυμπιακός-Άρης (19:00)

  

Πέμπτη

Παναθηναϊκός-ΑΕ  (19:00)

  

2ος αγώνας 

Σάββατο, 13/5 

Άρης-Ολυμπιακός    (17:00)

  

Κυριακή, 14/5 

 

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός   (19:00)