Δευτέρα, 10 Ιούλιος 2017 15:10

Σάρωσε τους τίτλους φέτος η Καλαμάτα '80

Γράφτηκε από τον

 

Μια σεζόν γεμάτη τίτλους ετοιμάζεται να κλείσει το τμήμα μπάσκετ της Καλαμάτας '80.

Οι «λύκοι» έχουν πετύχει ένα εντυπωσιακό επίτευγμα καθώς μέχρι τώρα έχουν κατακτήσει όλα τα πρωταθλήματα στα οποία έχουν συμμετάσχει τα τμήματα τους!

Συγκεκριμένα η Καλαμάτα '80 μετρά τέσσερις τίτλους σε ισάριθμα πρωταθλήματα ενώ στις 12 Ιουλίου θα έχει την ευκαιρία να κάνει το 5 στα 5, παίζοντας στον τελικό του πρωταθλήματος μίνι με αντίπαλο τον Πελασγό Μεγαλόπολης.

Ακόμη και αν δεν κατακτηθεί και αυτός ο τίτλος όμως, οι τέσσερις πρωτιές που ήδη μετρά αποτελούν ένα μοναδικό, στο πλαίσιο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, επίτευγμα.

Ο πρώτος και σημαντικότερος τίτλος ήρθε από την ανδρική ομάδα. Με προπονητή τον Αλέξη Κορογώνα και με ένα αρκετά νεανικό ρόστερ αποτελούμενο από Μεσσηνίους παίκτες, η Καλαμάτα '80 πήρε το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και από τη νέα χρονιά επιστρέφει στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.

Η Μεσσηνιακή ομάδα πήρε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο ενώ στα πλέι οφ απέκλεισε στον ημιτελικό τον Πελασγό Μεγαλόπολης και στον τελικό επικράτησε με 3-2 νίκες του Σπαρτιατικού.

Οι άλλοι τρεις τίτλοι για την Καλαμάτα '80' έχουν έρθει στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Στους παίδες, του έφηβους και το προμίνι ενώ εκκρεμεί το μίνι, όπου όπως προαναφέρθηκε η Καλαμάτα '80 έχει προκριθεί στον τελικό και θα παίξει με τον Πελασγό.