Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018 14:10

Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: «Πρωταγωνιστές οι παίκτες» - Μπακογιάννης και Κούτρης μιλούν για το Γ.Σ. Μεσσήνης - Καλαμάτα BC

Γράφτηκε από τον

ΓΣ Μεσσήνης και Kalamata BC συναντώνται για έναν «τελικό», που μπορεί να αποβεί καθοριστικός για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, με τους προπονητές των δύο ομάδων, Μιχάλη Μπακογιάννη και Αντώνη Κούτρη, να μιλούν στην «Ελευθερία» για τη σπουδαιότητα του αγώνα και το πώς θα προσπαθήσουν οι παίκτες τους να πάρουν το αποτέλεσμα, δίνοντας παράλληλα το δικό τους κοινό «σύνθημα».

Ένα παιχνίδι, ένας «τελικός» και - ίσως - μία άνοδος για τη Γ’ Εθνική στο Κλειστό της Μεσσήνης. Ο αγώνας μεταξύ ΓΣ Μεσσήνης και Kalamata BC (17/3, 18:00) είναι, αναμφίβολα, το μεγαλύτερο γεγονός, μέχρι τα επόμενα… τεύχη στα playoffs, στην Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Δύο ομάδες που είχαν παλέψει «σώμα με σώμα» στο πρώτο ματς, με το τρίποντο του Γιώργου Μαθιόπουλου να αποτελεί αφορμή έξαλλων πανηγυρισμών για τους «μελανόλευκους», οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στην πρώτη θέση με διαφορά δύο νικών από το μεγάλο τους ανταγωνιστή, μοιάζοντας ακόμη και με ήττα να έχουν ξεκάθαρα το πάνω χέρι.

Η διαφορά αυτή ισχύει, επί της ουσίας, λόγω της απρόσμενης ήττας του ΓΣ Μεσσήνης στην τελευταία του υποχρέωση από τον Ευκλή, έχοντας πλέον σημαντικό έδαφος να καλύψει. Μιλώντας στην «Ε», όμως, ο προπονητής-ηγέτης των γηπεδούχων στο παρκέ, Μιχάλης Μπακογιάννης, που θα περιοριστεί στα καθήκοντα του τεχνικού, λόγω τραυματισμού που υπέστη στο ίδιο ματς, ξεκαθάρισε ότι «το κλίμα, παρά την ήττα αυτή, είναι πολύ καλό και τα παιδιά είναι παθιασμένα. Θέλουν να δείξουν, ότι μπορούν να συνέλθουν και να δώσουν τα πάντα για την νίκη. Θεωρώ, ότι το κενό που δημιουργείται με τον τραυματισμό μου, θα καλυφθεί ικανοποιητικά εκ των έσω, γιατί… δεν είμαι εγώ όλη η ομάδα. Έχουμε δυνατότητα να πάρουμε το παιχνίδι και να κάνουμε το 1-1. Σε αυτό το πνεύμα κάνουμε προετοιμασία, περιμένοντας όλο το κοινό της Μεσσήνης να μας στηρίξει».

Πιστεύουν στη νίκη

Ικανοποιημένος από την κατάσταση της ομάδας του, είναι και ο τεχνικός της Kalamata BC, Αντώνης Κούτρης, όπως τόνισε στην «Ε». «Η ομάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή κατάσταση και, μάλιστα, για πρώτη φορά είμαστε πλήρεις (πλην Γιαννουκάκη), μετά από 4.5 μήνες! Το κλίμα, πρέπει να πούμε ότι είναι πολύ καλό, διότι τα παιδιά είναι εξαίρετοι χαρακτήρες».

Τι περιμένουν οι δυο τους, όμως, από το παιχνίδι; «Θα είναι ένα ντέρμπι από την αρχή με πάθος και σημασία έχει ποιος θα επιβάλει το ρυθμό του», είπε ο Μιχάλης Μπακογιάννης και συνέχισε: «Μπορεί εγώ να λείπω από το παρκέ, αλλά θα κάνω από την πλευρά μου ό,τι μπορώ στον πάγκο, για να διατηρήσουμε το ρυθμό, έχοντας εμπιστοσύνη στα παιδιά. Είναι, φυσικά, δική μου δουλειά επίσης να χτίσουμε προπονητικά το ματς στην άμυνα, που εξαρτάται εν πολλοίς από το πάθος μας, διεκδικώντας κάθε μπάλα, τρέχοντας παράλληλα στο τρανζίσιον επιθετικά. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά, πάντως. Σε αυτά τα ματς, απλά μπαίνεις και νικάς». Ο Αντώνης Κούτρης επέλεξε να είναι πιο… λακωνικός, αλλά αρκούντως ουσιώδης στα λόγια του: «Η Καλαμάτα, για να πάρει αυτό το παιχνίδι, πρέπει απλά να είναι… ο εαυτός της. Να παίξει, δηλαδή, το μπάσκετ που της αρέσει, με πολλή ένταση και στις δύο πλευρές του παρκέ».

Ο αγώνας αυτός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για τον ΓΣ Μεσσήνης, ως μία ευκαιρία να πάρει μία μικρή ρεβάνς, για τον οδυνηρό τρόπο που ήρθε η ήττα του πρώτου γύρου. «Ναι, είναι αλήθεια ότι παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία σε αυτά τα ματς και στην Τέντα σπαταλήσαμε μία μεγάλη ευκαιρία. Είχαμε την κατάσταση στα χέρια μας, αλλά νομίζω ότι δε μας ευνόησε η τύχη. Θέλουμε να αποδείξουμε, ότι είμαστε καλύτεροι και να απαντήσουμε, είτε με τραυματισμούς είτε χωρίς. Είναι ένα παιχνίδι που, όποιος το πάρει έχει τον πρώτο λόγο στα playoffs, και δη η Καλαμάτα», ανέφερε σχετικά ο Μιχάλης Μπακογιάννης. Από την άλλη πλευρά, όμως, μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως ένα «διπλό» της Kalamata BC φέρνει… τίτλο. Ο Αντώνης Κούτρης είναι κατηγορηματικά αντίθετος με αυτή την άποψη και λέει πως «τίτλο δεν παίρνεις κατά τη διάρκεια της σεζόν. Μετράει το τι θα κάνει στα playoffs. Εμείς βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και σε όλα δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την νίκη». Με το ίδιο ύφος απαντά και στο αν η ήττα του ΓΣ Μεσσήνης από τον Ευκλή φέρει λιγότερη πίεση στην Kalamata BC, αφού αν πήγαινε στη Μεσσήνη με διαφορά μίας νίκης, είχε μόλις την ισχνή διαφορά τριών πόντων να διαχειριστεί, σε περίπτωση που το ματς πήγαινε στραβά. «Επειδή στο τέλος κάνεις ταμείο, δε μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Εμείς βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση και σε πολλούς αγώνες μάλιστα, λόγω τραυματισμών, αλλά ανταπεξήλθαμε, γιατί είμαστε… ο ορισμός της ομάδας. Δουλεύουμε πολύ μέσα στο γήπεδο, κοιτάζοντας μόνο το πώς θα βελτιωθούμε», ανέφερε στην «Ε».

“Κάθε παιχνίδι να είναι γιορτή”

Για το τέλος, οι δυο τους είχαν να στείλουν ένα κοινό μήνυμα, ζητώντας από άπαντες να ασχοληθούν μόνο με τους αληθινούς πρωταγωνιστές του μεγάλου ντέρμπι, ήτοι τους αθλητές των δύο ομάδων, για να δοθεί μία όμορφη παράσταση στο κοινό. «Καλό θα είναι στο παιχνίδι, πρωταγωνιστές να είναι μόνο οι παίκτες και να μην υπάρξει το παραμικρό με τους διαιτητές. Πρέπει να σεβαστούν και τις δύο ομάδες. Είναι ένα μεγάλο θέμα που μας απασχόλησε και φέτος, και δεν αναφέρομαι μόνο στη δική μας ομάδα, γιατί υπήρξαν περιπτώσεις που και η Καλαμάτα δεν είχε σωστή αντιμετώπιση», υπογράμμισε ο γηπεδούχος Μιχάλης Μπακογιάννης, για να συμπληρώσει ως εξής ο Αντώνης Κούτρης: «Κάθε παιχνίδι θέλουμε να είναι γιορτή, να το ευχαριστιούνται πρώτα οι παίκτες που είναι οι πρωταγωνιστές, και μετά ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο να περάσει όμορφα. Στα τόσα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, άλλωστε, ο αθλητισμός μόνο χαρά πρέπει να δίνει».

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Σάββατο
ΑΕ Σπάρτης - ΑΟ Θουρίας
ΚΔΓ Σπάρτης, 8 μ.μ.
Δούβρης, Μπακετέας
Σπαρτιατικός - Πελασγός
ΚΔΓ Σπαρτης, 6 μ.μ.
Δούβρης, Μπακετέας
Απόλλωνας Τρίπολης - Ατλας
ΑΚΔ Τρίπολης, 6 μ.μ.
Μαγκαφάς, Μητσέας
ΓΣ Μεσσήνης - Καλαμάτα B.C.
ΔΣ Μεσσήνης, 6 μ.μ.
Κυριακόπουλος, Ρίζος


Κυριακή
ΣΔΥ Τρίπολης - Πολύβιος
ΑΚΔ Τρίπολης, 6 μ.μ.
Δούβρης, Τσούβαλης
Λακωνικός Κρόνος - Ευκλής
ΚΔΓ Σπάρτης, 6 μ.μ.
Αναστόπουλος, Ξηρόκωστας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 18 αγώνες)

1. Καλαμάτα B.C. 35

2. Γ.Σ. Μεσσήνης 33

3. Σύλλογος Δρομέων 32

4. Σπαρτιατικός 31

5. Λακωνικός Κρόνος 29

-. Πελασγός 29

7. Πολύβιος 26

8. Ατλας 24

-. Ευκλής 24

10. Απόλλωνας Τρίπολης 22

11. Α.Ε. Σπάρτης 21

12. Θουρία 18

 

Του συνεργάτη μας, Ραφαήλ Αλαγά