Πέμπτη, 24 Μάιος 2018 17:06

Τζάμπολ στην ημιτελική φάση της Α1

Γράφτηκε από τον
Τζάμπολ στην ημιτελική φάση της Α1

 

Το πλεονέκτημα έδρας έναντι των αντιπάλων τους θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στην ημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Αυτό, δηλαδή, που δεν έκαναν αμφότεροι στα πλέι οφ της Euroleague, με αποτέλεσμα να απουσιάσουν από το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει το «εμπόδιο» του ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός αυτό του Προμηθέα Πατρών.

Στόχος των δύο «αιωνίων» είναι να βρεθούν αντίπαλοι στη σειρά των τελικών της Α1 για 13η διαδοχική χρονιά. Από τη σεζόν 2005-06 μέχρι σήμερα, οι τελικοί της Α1 αποτελούν δική τους... υπόθεση!

Στους αγώνες τίτλου, προκρίνεται από τα δύο ζευγάρια η ομάδα που θα συμπληρώσει 3 νίκες στους ημιτελικούς.

Ο -αήττητος από το εναρκτήριο τζάμπολ της φετινής σεζόν και πολυνίκης στο ελληνικό πρωτάθλημα με 35 τίτλους- Παναθηναϊκός υποδέχεται στους πρώτους δύο αγώνες της ημιτελικής φάσης τον 4ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετρά 2 τρόπαια πρωταθλητή Ελλάδας (1959, 1992), πέρασε στην τελική 4άδα για 4η φορά στα τελευταία οκτώ χρόνια και 12η φορά στην ιστορία του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Το πρώτο ματς είναι προγραμματισμένο για σήμερα (20:00), ενώ το δεύτερο θα διεξαχθεί πάλι στην Αθήνα, το Σάββατο στις 17:30. Η σειρά εν συνεχεία θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη και στην Πυλαία για 3ο ή και 4ο αγώνα, εφόσον χρειαστεί.

Ο 2ος στην κανονική περίοδο Ολυμπιακός μετρά 12 τίτλους, έχοντας κατακτήσει τον τελευταίο τη σεζόν 2015-16. Στα ημιτελικά φιλοξενεί την ομάδα ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, 3η στην α΄ φάση και για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τετράδα, Προμηθέα Πατρών, στο ΣΕΦ, σήμερα (18:00). Το Σάββατο (26/5, 19:300), οι δύο ομάδες παίρνουν και πάλι θέση στο τζάμπολ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι 3οι αγώνες της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ είναι προγραμματισμένοι για την Τρίτη 29 Μαΐου. Εφόσον χρειαστεί 4ο ή 5ο παιχνίδι στο ένα ή και στα δύο ζευγάρια, αυτά θα διεξαχθούν στις 31/5 και στις 3/6, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 1ης αγωνιστικής στην ημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

Σήμερα

Ολυμπιακός-Προμηθέας Π, 6 μ.μ.Αναστόπουλος Π.-Τσαρούχα-Συμεωνίδης (Βιδάλης)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ , 8 μ.μ. Πουρσανίδης Γ.-Παναγιώτου-Βαρδάλος (Μουζάκης Στ.)