Παρασκευή, 31 Αύγουστος 2018 14:34

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Αύριο το πρώτο ραντεβού για την ακαδημία μπάσκετ

Γράφτηκε από τον

 

Ραντεβού στην Τέντα έχουν αύριο στις 9.30 το πρωί οι αθλητές της ακαδημία της Καλαμάτας ‘80, καθώς ξεκινά η νέα σεζόν, ενώ θα γίνει προπόνηση και την Κυριακή από τις 9.30 το πρωί έως τις 11.15 π.μ.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Δημήτρης Αβδάλας, πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και κάτοχος διπλώματος προπονητικής FECC από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Ακόμα προπονητές στην Καλαμάτα ‘80 είναι οι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση Νίκος Πεφάνης Αλέξης Κορογώνας, Αντώνης Παυλής, Θανάσης Γεωργίου και Σταυρούλα Μάλαμα.

Οι εγγραφές γίνονται τα Σαββατοκύριακα στις ώρες των προπονήσεων στο γήπεδο της Τέντας (τηλ. επικοινωνίας: κ. Μάλαμα 6948182193).

Η Μεσσηνιακή ομάδα με ανακοίνωσή τονίζει ότι η ακαδημία καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου Καλαμάτα 1980 κλείσει 31 χρόνια λειτουργίας. Και προσθέτει ότι: “ Αυτά το 31 χρόνια η ακαδημία λειτουργεί συστηματικά και είναι συνεπής και συντονισμένη με τους στόχους και τα οράματα του κάθε αγοριού και κοριτσιού της Μεσσηνίας, που αγαπούν το μπάσκετ. Πολλοί διακεκριμένοι αθλητές ξεκίνησαν από την ακαδημία, συνέχισαν στα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου και στελέχωσαν ομάδες στο ανώτατο Σωματειακό και Εθνικό επίπεδο.( Χατζής Ν., Παπανικολόπουλος Ν., Γιαννακόπουλος Διον. ,Γραμματικός Ιωάννης Περρωτής Αθανάσιος, Πολιτόπουλος Γ. Παπουτσής Νικ. και πολλοί άλλοι. Η ενασχόληση του παιδιού με τον αθλητισμό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι μία τυχαία επιλογή. Η εκμάθηση ενός αθλήματος είναι μια στοχευμένη διαδικασία και αναπτύσσει ολόκληρη την προσωπικότητα του παιδιού. Βασικό μέλημα λοιπόν των προπονητών της Ακαδημίας Μπάσκετ του Α.Ο. Καλαμάτας 1980 που είναι όλοι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, είναι η εκμάθηση των βασικών τεχνικών της καλαθοσφαίρισης και η βελτίωση των φυσικών και κινητικών ικανοτήτων του κάθε μικρού μπασκετμπολίστα/στριας, παράλληλα με τη σωστή διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών και αθλητριών. Το παιχνίδι αποτελεί βασικό συστατικό της λειτουργίας της ακαδημίας και μέσω αυτού επιχειρείται η υλοποίηση των παραπάνω στόχων.

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ακαδημίας περιλαμβάνει φιλικές συναντήσεις με άλλες Ακαδημίες , εκδρομές και παρακολούθηση αγώνων των Εθνικών Κατηγοριών, αλλά και των Εθνικών μας ομάδων, εσωτερικό πρωτάθλημα της Ακαδημίας και καλοκαιρινό camp μπάσκετ στο τέλος της χρονιάς”.