Σάββατο, 05 Ιανουάριος 2019 14:40

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: Ξεχωρίζει το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Γράφτηκε από τον

 

Tο ντέρμπι, Ολυμπιακός-ΑΕΚ, στο ΣΕΦ, προγραμματισμένο για την Κυριακή (6/1, 19:30), ανήμερα δηλαδή των Φώτων ξεχωρίζει από τις αναμετρήσεις της προτελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ.

Μετά το ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο την Παρασκευή (4/1), ο Ολυμπιακός έχει μόλις μία ημέρα να προετοιμαστεί για τον αγώνα με τους «κιτρινόμαυρους» που βρίσκονται στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα με 2 νίκες λιγότερες από τους «ερυθρόλευκους». Kι ενώ ακολουθεί «διαβολοβδομάδα» στη Euroleague! Tέσσερα ματς σε επτά ημέρες θα δώσει δηλαδή ο Ολυμπιακός, καθώς μετά τον Παναθηναικό και την ΑΕΚ, υποδέχεται την Μπασκόνια την Τρίτη (8/1) και «πετάει» άμεσα για Μαδρίτη, αφού την Πέμπτη (10/1) αντιμετωπίζει τη Ρεάλ στην Ισπανία. Η ΑΕΚ στον αντίποδα υποδέχτηκε το νέο μεταγραφικό της απόκτημα Ντελρόι Τζέιμς, ο οποίος επέστρεψε στην Ένωση μετά από λίγους μήνες στην Τουρκία και την Γκαζιαντέπ, ενώ το Σάββατο (5/1) στην Αθήνα αναμένεται και ο Τζόρνταν Θίοντορ, ο οποίος δεν προλαβαίνει να αγωνιστεί στο Φάληρο την Κυριακή (6/1).

Εύκολο έργο έχει συγκριτικά με τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός που την Κυριακή (6/1, 17:00) υποδέχεται το Χολαργό στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» θα... έχουν το μυαλό τους στα ματς με Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ (9/1) και Μπαρτσελόνα στην Ισπανία (11/1).

Ο Ηφαιστος Λήμνου πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στην Α1 στο Ρέθυμνο στις 29 Δεκεμβρίου και την Κυριακή (6/1, 17:00) φιλοδοξεί να τις διπλασιάσει στη Θεσσαλονίκη, στο ματς με τον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν στη Χαλκίδα από την Κύμη για την 11η αγωνιστική, η οποία ήταν και η 6η διαδοχική! Από τις 10 Νοεμβρίου, στην 5η αγωνιστική, έχουν να δοκιμάσουν τη γεύση της νίκης στον Άρη, όταν είχαν περάσει νικηφόρα από τη Ρόδο (61-72) επί του Κολοσσού.

Με ένα νέο πρόσωπο θα εμφανιστεί στην... αυγή της νέας χρονιάς το Λαύριο που ανακοίνωσε την απόκτηση του 28χρονου Αμερικανού σούτινγκ γκαρντ Ουίλιαμ Μπιούφορντ. Η ομάδα του Χρήστου Σερελή μετρά 5 σερί ήττες και ήταν απέναντι στον Κολοσσό, όπως και ο Άρης, που χαμογέλασε τελευταία φορά (74-70) για την 6η αγωνιστική, στις 17 Νοεμβρίου. Αντίπαλός του το Σάββατο (5/1, 17:30) η Κύμη που προέρχεται από τη 2η νίκη της στην Α1, επί του Άρη και στόχο έχει μια 3η στο σύνολο και 2η εκτός έδρας.

Mε... προβλήματα και σημαντικές απουσίες θα αντιμετωπίσει τον ουραγό Κολοσσό στη Ρόδο ο ΠΑΟΚ. Μπορεί ο Φιλ Γκος να επέστρεψε στις προπονήσεις, ωστόσο η προετοιμασία της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα, ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με σημαντικές απουσίες στη γραμμή των ψηλών καθώς ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Γιάνικ Μορέιρα και Ντάριους Γκάρετ. Ο Αγκολέζος σέντερ αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ντάριους Γκάρετ δεν κατάφερε να ξεπεράσει απόλυτα το πρόβλημα τραυματισμού του στο γόνατο, παρέμεινε και κλινήρης λόγω ίωσης και δεν θα ταξιδέψει στη Ρόδο.

Στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», το Περιστέρι είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί υποδεχόμενο το Ρέθυμνο το Σάββατο (5/1, 17:30), ενώ ίδια ημέρα και ώρα αμφίρροπη κρίνεται η «μάχη» του Πανιωνίου με τον Προμηθέα Πατρών, στη Νέα Σμύρνη.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών έχουν ως εξής:

Σάββατο

Κολοσσός Ρόδου - ΠΑΟΚ (3.15 μ.μ.)

Πουρσανίδης Γ.-Ψαριανός-Παντελίδης (Ξάνθος)

Περιστέρι - Ρέθυμνο (5.30 μ.μ.)

Σώμος-Πουρσανίδης Κ.-Ευφραιμίδης (Μουζάκης Στ.)

Λαύριο - Κύμη (5.30 μ.μ.)

Καρακατσούνης-Βαρδάλος-Λόρτος (Ορφανός )

Πανιώνιος - Προμηθέας Πάτρας (5.30 μ.μ.)

Παπαπέτρου-Τζαφλέρης-Μπίκας (Βιδάλης)

Κυριακή

Άρης - Ήφαιστος Λήμνου (5 μ.μ.)

Αναστόπουλος-Μπήτης-Ξενικάκης (Δροσόπουλος)

Παναθηναϊκός - Χολαργός (5 μ.μ.)

Σταματόπουλος-Κατραχούρας-Ταρενίδης Στ. (Τεφτίκης)

Ολυμπιακός - ΑΕΚ (7.30 μ.μ.)

Κορομηλάς-Μαγκλογιάννης-Τσώνος (Ντίνος)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 21

2. Παναθηναϊκός 20

-. Περιστέρι 20

4. ΑΕΚ 19

5. Προμηθέας Πατρών 18

6. Χολαργός 17

-. Ηφαιστος Λήμνου 17

-. ΠΑΟΚ 17

9. Λαύριο 14

-. Πανιώνιος 14

11. Ρέθυμνο 13

-. Αρης 13

-. Κύμη 13

14. Κολοσσός Ρόδου 12

- Ενα ματς λιγότερο έχουν Παναθηναϊκός και Κολοσσός Ρόδου