Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2019 13:05

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: “Μάχη μέχρι το τέλος για την παραμονή”, λέει ο Παύλος Νώντας

Γράφτηκε από τον

Σε ρυθμούς πρωταθλήματος Γ’ εθνικής μπήκε και πάλι η Καλαμάτα B.C,, η οποία θα δώσει αυτή την Κυριακή στην Τέντα το πρώτο επίσημο ματς του νέου έτους, με αντίπαλο το Ληξούρι.

Η μεσσηνιακή ομάδα μετρά δύο στα δύο στην έδρα της με τον Παύλο Νώντα στον πάγκο και ευελπιστεί να συνεχίσει το σερί.

Μόνο νίκη με Ληξούρι

“Οπως σε κάθε ματς, έτσι και σε αυτό στόχος είναι να κερδίσουμε. Βρισκόμαστε σε δύσκολη βαθμολογική θέση και πρέπει να πάρουμε τις νίκες που χρειάζονται για την παραμονή”, λέει στην “Ελευθερία” ο τεχνικός της Καλαμάτας B.C. o οποίος ανέλαβε τα ηνία στις 21 Νοεμβρίου, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Αντώνη Κούτρη που παραιτήθηκε. Ο Παύλος Νώντας τονίζει στη συνέχεια ότι: “Είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις τα ματς στην έδρα σου. Ακόμα δεν έχει τελειώσει ούτε ο πρώτος γύρος και συνεπώς δεν έχει τελειώσει τίποτα όσον αφορά το στόχο μας. Θα δώσουμε μάχη μέχρι το τέλος για την παραμονή. Ακόμα πάντως και να είχαν κριθεί όλα σε κάθε ματς ο στόχος θα ήταν η νίκη”.

Οσο για το αν το κυριακάτικο ματς με το Ληξούρι είναι “τελικός” με δεδομένο ότι οι Νησιώτες βρίσκονται στην ίδια βαθμολογική μοίρα, ο κ. Νώντας ξεκαθαρίζει ότι: “Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι από βαθμολογικής πλευράς, αλλά δεν μας προκαλεί μεγαλύτερο άγχος. Για εμάς όλοι οι αγώνες από εδώ και πέρα είναι σημαντικοί”. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω ματς θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να διευκολυνθούν οι φιλοξενούμενοι στο ταξίδι της επιστροφής. Το Ληξούρι έχει ένα βαθμό περισσότερο από την Καλαμάτα B.C. και βρίσκεται στην 11η θέση του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής μπάσκετ. Εκτός έδρας μετρά πάντως μόνο ήττες, ενώ η μεσσηνιακή ομάδα έχει δύο σερί νίκες στο γήπεδό της που είναι και οι μόνες στη σεζόν. Ως εκ τούτου ισοβαθμεί με τον Λέοντα στην προτελευταία θέση και δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητη την Κυριακή η παρουσία του φίλαθλου κόσμου, ο οποίος στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια την Καλαμάτα B.C.