Σάββατο, 09 Φεβρουάριος 2019 15:31

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Κρίσιμο ματς στην Τέντα με Κεραυνό Αιγίου

Γράφτηκε από τον

 

Τον Κεραυνό Αιγίου θα υποδεχτεί την Κυριακή στην Τέντα (5 μ.μ.) η Καλαμάτα B.C. σ’ ένα κρίσιμο ματς όσον αφορά την παραμονή, παρότι βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου.

Η Μεσσηνιακή ομάδα με 17 βαθμούς βρίσκεται στην προτελευταία θέση του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής μπάσκετ, ενώ ο Κεραυνός έχει ένα βαθμό περισσότερο και το μεταξύ τους αποτέλεσμα έχει διπλή σημασία. Στο αντίστοιχο παιχνίδι στο Αίγιο οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει 65-56 και η Καλαμάτα B.C. θα επιδιώξει να καλύψει τη διαφορά των 9 πόντων ώστε να υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Το σημαντικότερο όμως είναι να επιστρέψει στις επιτυχίες ύστερα από τρεις σερί ήττες.

Η διοίκηση με ανακοίνωσή της ζητά από τον κόσμο να φανεί συνεπής σε αυτό το ραντεβού, ώστε να έρθει η τέταρτη εντός έδρας νίκη. Μάλιστα όπως και στις 13 Ιανουαρίου, έτσι και αύριο το ραντεβού είναι διπλό για το μεσσηνιακό κοινό, καθώς την ίδια μέρα αγωνίζεται στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και η “Μαύρη Θύελλα”.

Η ανακοίνωση της διοίκησης

“Το «διπλό» ραντεβού είναι και πάλι γεγονός για το μεσσηνιακό κοινό και είναι το ίδιο σημαντικό, όπως ήταν αυτό στις 13 Ιανουαρίου. Αυτή την Κυριακή (10/2), όλα ξεκινούν από το γήπεδο του Μεσσηνιακού. Εκεί, η «Μαύρη Θύελλα», μετά από ένα σπουδαίο «διπλό» επί του Παναργειακού, με τη συγκλονιστική για εκτός έδρας ματς παρουσία του κόσμου της, περιμένει την ΑΕ Πελλάνας-Καστορείου, με το παιχνίδι να αρχίζει στις 3 το μεσημέρι, για να γίνει άλλο ένα καθοριστικό «βήμα» προς το στόχο, που δεν είναι άλλος, από την άνοδο στη Β’ Εθνική. Η τύχη των παικτών του Γιάννη Χριστόπουλου είναι, πάντα, αποκλειστικά στα δικά τους χέρια. Υπάρχει, όμως, αμέσως μετά ένα δεύτερο κρίσιμο ραντεβού για το κοινό της πόλης μας και αυτό είναι λίγα μέτρα πιο μακριά.

Στις 5 το απόγευμα, μία από τις έξι σπουδαίες «μάχες» παραμονής της Kalamata BC ξεκινά, με αντίπαλο τον Κεραυνό Αιγίου. Η μπασκετική ομάδα της πόλης χρειάζεται οπωσδήποτε την τέταρτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, κόντρα σε έναν εκ των κυρίων ανταγωνιστών της, ενώ υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να κάνει ένα «άλμα» για τη σωτηρία της, αν κάλυπτε τη διαφορά των εννέα πόντων από το παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει σε πρώτο πλάνο. Εκείνο που ενδιαφέρει, πρώτα και κύρια, είναι το θετικό αποτέλεσμα, αυτό που θα δώσει κι άλλη «ώθηση» στους παίκτες του Παύλου Νώντα, ώστε να μπουν σε ένα δρόμο μεγάλων επιτυχιών, που θα εξασφαλίσουν την καθιέρωση στις εθνικές κατηγορίες, για την οποία διοίκηση, τεχνικό επιτελείο, παίκτες και κόσμος έχουν κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αυτή η προσπάθεια θα επιβραβευτεί. Και οι παίκτες της Kalamata BC περιμένουν το κοινό τους, που πάντα είναι παρών στις μεγάλες της «μάχες», στο πλευρό της. Όπως και στο παιχνίδι με τον ΝΕΟ Ληξουρίου, όπου παρά τα προβλήματα που υπήρξαν στην Τέντα, με την αναγκαστική μετάθεση του αγώνα στο Κλειστό της Μεσσήνης, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκλονιστική, η ομάδα επιθυμεί να είμαστε άπαντες συνεπείς σε ένα νέο μεγάλο ραντεβού. 5 το απόγευμα της Κυριακής (10/2), λοιπόν, άλλη μια κρίσιμη συνάντηση. Μια συνάντηση παραμονής…”.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Κυριακή

Καλαμάτα B.C – Κεραυνός Αιγίου

Γήπεδο Τέντας

Ραχιώτης Αργυρούδης

Αχαγιά 82 – Ιωνικός ΑΣ Ν.Φ

Γήπεδο Κάτω Αχαγιάς

Κουτσουμπός, Ντάνος

Ηλυσιακός – Λέοντας 2014

Γήπεδο ‘’Α. Φώτσης’’

Μαρινάκης, Λάμπος

ΝΕΟ Ληξουρίου – Πέρα

Γήπεδο Ληξουρίου

Ρίζος, Καββαδάς

Αιγάλεω – Έσπερος ΑΟΠΑ

Γήπεδο ‘’Στ. Βενέτης’’

Αλ. Καρανικόλα, Κοντογιαννόπουλος

Ακράτα – ΑΕ Ν. Κηφισιάς

Γήπεδο Ακράτας

Μακρής, Ασημακάκη

Άρης Νίκαιας – ΝΕ Μεγαρίδας

Γήπεδο Νίκαιας ‘’Ο Πλάτων’’

Ραχιώτης, Λαζόγκα

* Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ, εκτός από το ΝΕΟ Ληξουρίου – Πέρα και Αιγάλεω – Έσπερος ΑΟΠΑ, που θα αρχίσουν στις 2 μ.μ και στις 6 μ.μ, αντίστοιχα.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 14 αγώνες)

1. Αιγάλεω 28

2. Ν.Ε. Μεγαρίδας 26

-. Ιωνικός Α.Σ. ΝΦ 26

4. Α.Ο. Αχαγιά 25

5. Ηλυσιακός 21

-. Α.Ο. Ακράτα 21

7. ΑΣ Πέρα 20

8-. Α.Ε. Ν Κηφισιάς 19

. ΝΕΟ Ληξουρίου 19

-. ΓΝΟ Αρης Νίκαιας 19

11. Εσπερος ΑΟΠΑ 18

-. Κεραυνός Αιγίου 18

13. Καλαμάτα B.C 17

14. Λέοντας 2014 16

* Εκκρεμεί η απόφαση για το ματς Κηφισιά – Αρης Νίκαιας μετά την ένσταση της πρώτης.