Σάββατο, 09 Μάρτιος 2019 13:33

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Μονόδρομος η νίκη με Λέοντα σήμερα στην Τέντα

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Μονόδρομος η νίκη με Λέοντα σήμερα στην Τέντα

Παρότι το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής μπάσκετ έχει διακοπεί λόγω των Αποκριών, η Καλαμάτα B.C. δεν μπορεί να έχει το μυαλό της στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, μιας και σήμερα θα δώσει ένα από τα πιο κρίσιμα ματς για την παραμονή.

Η Μεσσηνιακή ομάδα θα υποδεχτεί στις 6 το απόγευμα στην Τέντα τον Λέοντα 2014 σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 17η αγωνιστική του 1ου ομίλου.

Το εν λόγω ματς δεν είχε γίνει στις 24 Φεβρουαρίου λόγω έλλειψης γηπέδου και ορίστηκε γι’ αυτό το Σάββατο.

Η Καλαμάτα B.C. με 21 βαθμούς βρίσκεται στην προτελευταία θέση και ο Λέοντας με 19 στην τελευταία και δείχνει καταδικασμένος σε υποβιβασμό. Αντίθετα οι Μεσσήνιοι μπορεί να σώσουν την παρτίδα εφόσον εκμεταλλευτούν την έδρα τους και νικήσουν επιτέλους και μακριά από την Τέντα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια, σήμερα με την ομάδα από το Λέχαιο και την επόμενη Κυριακή με τον Εσπερο Πατρών, που έχει ένα βαθμό περισσότερο από την Καλαμάτα B.C. Η νίκη και στους δύο αγώνες κρίνεται μονόδρομος, αν και όλα τα ματς από εδώ και πέρα είναι τελικοί. Θυμίζουμε ότι υποβιβάζονται απευθείας οι τέσσερις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η ομάδα που θα τερματίσει στην 10η θέση θα δώσει αγώνα μπαράζ.

Για το σημερινό ματς με τον Λέοντα, ο προπονητής Παύλος Νώντας προσμένει να δει καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το παιχνίδι με τον Α.Σ. Πέρα, όπου η ομάδα του γνώρισε “βαριά” ήττα με 90-56. Επίσης προσμένει και από τον φίλαθλο κόσμο να δώσει το “παρών” ώστε να βοηθήσει ψυχολογικά τους παίκτες.

Νοκ – άουτ παραμένει ο Γιώργος Μπάκας, ενώ αμφίβολη λόγω τραυματισμού κρίνεται η συμμετοχή του Κώστα Κοντόπουλου.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μηλαπίδης και Τηγάνης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 18 αγώνες)

1. Αιγάλεω 36

2. Ιωνικός ΝΦ 34

3. Μεγαρίδα 32

4. Αχαγιά 31

5. Ηλυσιακός 27

6. Αρης Νίκαιας 26

-. Α.Ε. Ν Κηφισιάς 26

-. ΑΣ Πέρα 26

9. Ακράτα 25

10. Ληξούρι 23

-. Κεραυνός Αιγίου 23

12. Εσπερος ΑΟΠΑ 22

13. Καλαμάτα B.C 21

14. Λέοντας 2014 19

* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Εσπερος, Καλαμάτα B.C., Λέοντας και Ληξούρι.