Τετάρτη, 03 Απρίλιος 2019 15:05

Λαβωμένη η ΑΕΚ με Μπάμπεργκ για την πρόκριση στο φάιναλ φορ

Γράφτηκε από τον

Τη νίκη με +5 απέναντι στην Μπάμπεργκ, για να προκριθεί στο φάιναλ φορ του Basketball Champions League, θα διεκδικήσει η ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, σήμερα στις 7.:30 μ.μ. στο πλαίσιο των Β΄ αγώνων της προημιτελικής φάσης.

Οι φίλαθλοι της κατόχου του τίτλου, ΑΕΚ, έχουν κάνει ανάρπαστα τα εισιτήρια για το ματς με την ομάδα του Νίκου Ζήση και το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων αναμένεται να είναι κατάμεστο. Η «βασίλισσα» θα παραταχθεί λαβωμένη, πάντως, και θα τα δώσει όλα σε έναν αγώνα ειδικών συνθηκών απέναντι στους Γερμανούς.

Στο πρώτο ματς, στη Γερμανία, η ΑΕΚ δεν έχασε μόνο το ματς με 71-67, αλλά έχασε και τον πιο σταθερό παίκτη της, τον Γιόνας Ματσιούλις. Ο 34χρονος Λιθουανός υπέστη κάταγμα στο αριστερό χέρι στο πρώτο μισό του αγώνα, χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ δύσκολα θα προλάβει να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με την εθνική της πατρίδας του.

H ατυχία «χτύπησε» και τον Τζόρνταν Θίοντορ ενόψει της κρίσιμης ρεβάνς με την Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ. Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος είχε ταλαιπωρηθεί από βαριά κάκωση στην αριστερή ποδοκνημική, αποχώρησε τραυματίας στο 23΄ της αναμέτρησης με τον Άρη στην Α1 (διάταση συνδέσμου στο δεξί πόδι) και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει να είναι έτοιμος απέναντι στην Μπάμπεργκ. Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Βασίλη Ξανθόπουλου και του Βασίλη Καββαδά. Οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν από τους «8», θα διεκδικήσουν το τρόπαιο σε φάιναλ φορ, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 3-5 Μαΐου, στην έδρα μίας εκ των τεσσάρων φιναλίστ. Μέχρι στιγμής, η FIBA δεν έχει ανακοινώσει την πόλη διεξαγωγής της καταληκτικής φάσης, κάτι που θα γίνει γνωστό στις αρχές Απριλίου. Θα διενεργηθεί νέα κλήρωση που θα καθορίσει τα ζευγάρια των ημιτελικών.

Το πρόγραμμα των Β΄ αγώνων της προημιτελικής φάσης του Basketball Champions League έχει ως εξής:

ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 67-71 19:30

Αντβέρπ (Βέλγιο)-Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) 83-68 20:00

Τενερίφη (Ισπανία)-Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) 73-75 19:30

Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)-Ναντέρ (Γαλλία) 75-83 20:30