Δευτέρα, 22 Απρίλιος 2019 14:32

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Υποβιβάστηκε ο Ατλας

Γράφτηκε από τον
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Υποβιβάστηκε ο Ατλας

 

Ο υποβιβασμός του Ατλαντα Καλαμάτας οριστικοποιήθηκε μετά τα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής (προτελευταίας) της Α1 κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Θυμίζουμε ότι η προτελευταία αγωνιστική είχε ανοίξει την περασμένη Τετάρτη με τον Ατλαντα να κερδίζει με 78-68 τον Πελασγό, ένα αποτέλεσμα όμως που στάθηκε αρκετό για να του δώσει ελπίδες παραμονής.

Και αυτό γιατί το Σάββατο κέρδισε ο Ευκλής το Κάστρο Μονεμβασιάς ενώ χθες κέρδισε και η Καλαμάτα ‘80 τον Σπαρτιατικό. Παράλληλα, χθες οριστικοποιήθηκε ότι οι θέσεις υποβιβασμού από την Α1 κατηγορία είναι 3 και όχι 2, καθώς υποβιβάστηκε από την Γ’ εθνική η Καλαμάτα B.C. (η παραμονή της άλλαζε τον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται από την Α1 κατηγορία, σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ).

Ετσι μετά τον Αρκαδικό και τον Ατλαντα θα υποβιβαστεί μια ακόμη ομάδα. Σε πιο δύσκολη θέση είναι ο Ευκλής που ισοβαθμεί με την Καλαμάτα ‘80, η οποία όμως υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Την τελευταία αγωνιστική θα παίξει ο Ακάδημος με τον Ευκλή και η Καλαμάτα ‘80 με τον Λακωνικό Κρόνο. Μαθηματικά δεν έχει εξασφαλιστεί ούτε ο ΓΣ Γαργαλιάνων, ο οποίος όμως υποβιβάζεται μόνο σε μια περίπτωση, αν πάει σε τριπλή ισοβαθμία με Καλαμάτα ‘80 και Ευκλή.

Η πιθανότητα να κριθεί

ο τίτλος τη Μ. Τετάρτη

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης, που έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, επικράτησε εκτός έδρας του ΓΣ Γαργαλιάνων με 67-59 σημειώνοντας έτσι την 22η νίκη του σε 23 παιχνίδια! Οι Δρομείς έχουν 4 βαθμούς διαφορά από Πολύβιο και Ακάδημο. Ο Πολύβιος όμως θα κάνει το ρεπό του την τελευταία αγωνιστική. Αν λοιπόν χάσει ο Ακάδημος από τον Ευκλή και κερδίσουν οι Δρομείς τον Σπαρτιατικό, τότε η ομάδα της Αρκαδίας θα πάρει απευθείας τον τίτλο χωρίς πλέι οφ, αφού θα έχει (όπως προβλέπεται από την προκήρυξη) πέντε βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Αν, αντίθετα η διαφορά των Δρομέων από τον Ακάδημο μείνει στους 4 βαθμούς ή μειωθεί τότε θα έχουμε πλέι οφ με την συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων. Στην περίπτωση αυτή ο Λακωνικός Κρόνος θα ακολουθήσει τους Δρομείς, Ακάδημο και Πολύβιο καθώς εξασφάλισε και μαθηματικά την τέταρτη θέση (υπερτερεί στην ισοβαθμία του ΓΣ Μεσσήνης).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Ατλας - Πελασγός 78-68

Ευκλής - Κάστρο Μονεμβασιάς 73-69

Γ.Σ. Μεσσήνης - Πολύβιος 73-49

Γ.Σ. Γαργαλιάνων - ΣΔΥ Τρίπολης 59-67

Σπαρτιατικός - Καλαμάτα '80 55-60

Λακωνικός Κρόνος – Ακάδημος 78-70

Ρεπό: Αρκαδικός

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΣΔΥ Τρίπολης 45

2. Ακάδημος 41

-. Πολύβιος 41

4. Λακωνικός Κρόνος 38

5. ΓΣ Μεσσήνης 37

6. Σπαρτιατικός 36

7. Κάστρο Μονεμβασιάς 35

8. Πελασγός 32

9. ΓΣ Γαργαλιάνων 31

10. Καλαμάτα ‘80 30

-. Ευκλής 30

12. Ατλας 28

13. Αρκαδικός 26

- Δεν έχει κάνει το ρεπό του ο Πολύβιος.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μ. Τετάρτη 24/4

Αρκαδικός - Γ.Σ. Γαργαλιάνων

ΑΚΔ Τρίπολης, 6 μ.μ.

ΣΔΥ Τρίπολης - Σπαρτιατικός

ΑΚΔ Τρίπολης, 8 μ.μ.

Καλαμάτα '80 - Λακωνικός Κρόνος

Τέντα, 8 μ.μ.

Ακάδημος - Ευκλής

Τέντα, 6 μ.μ.

Κάστρο Μονεμβασιάς - Ατλας

ΚΔΓ Μολάων, 6 μ.μ.

Πελασγός - Γ.Σ. Μεσσήνης

ΚΔΓ Μεγαλόπολης, 6 μ.μ.

Ρεπό: Πολύβιος