Δευτέρα, 27 Μάιος 2019 15:25

Ξέσπασμα Πιτίνο: "Αυτό που έγινε φέτος είναι αναρχία"

Γράφτηκε από τον

Ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ για τα play offs, χαρακτήρισε ως αναρχία τη στάση του Ολυμπιακού και τόνισε πως ο ίδιος θα ήθελε να τους κερδίσει μέσα στο γήπεδο.

Ξέσπασε ο Ρικ Πιτίνο στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του ΕΣΑΚΕ μετά από σχετική ερώτηση για τον Ολυμπιακό που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί χαρακτηρίζοντας ως αναρχία τη στάση του.

Αρχικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε:

"Προέρχομαι από διαφορετική σχολή. Δεν έχει σχέση με το ποιες ομάδες δεν είναι εδώ. Εάν βλέπαμε ΝΒΑ πριν από δύο εβδομάδες, θα πιστεύαμε ότι στους τελικούς θα έπαιζαν οι Γουόριορς με τους Μπακς. Και αν βλέπατε και το κολεγιακό πρωτάθλημα θα λέγατε ότι το Κεντάκι θα πάει σίγουρα στο Final-4.

Όλες οι ομάδες που είναι εδώ είναι καλές και μπορούν να νικήσουν. Σε κάθε μικρή σειρά θα μπορούσαν να κερδίσουν. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το Τορόντο θα κέρδιζε τέσσερις συνεχόμενες φορές το Μιλγουόκι.
Οπότε δεν πρέπει κανείς να υποθέσει ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα εύκολο δρόμο να διαβεί. Είχαμε όντως δύο εύκολα παιχνίδια στον 1ο γύρο. Οι παίκτες πήγαν στην Μύκονο, εγώ έμεινα εδώ αλλά αυτά θα είναι δύσκολα παιχνίδια".

Και σε ερώτηση που έγινε και στους τέσσερις προπονητές για την αποχώρηση του Ολυμπιακού απάντησε:

"Προπονώ 42 χρόνια και αυτοί οι προπονητές που είναι εδώ είναι εξίσου καλοί με τους προπονητές των ΗΠΑ. Κατά την άποψή μου υπάρχουν εξαιρετικά πράγματα. Είμαι τολμηρός προπονητής. Έλεγα στους παίκτες μου ότι θα πρέπει να χαϊδεύεις τις ντίβες στo ΝΒΑ. Ο Καλάθης είναι εξαιρετικός παίκτης και ένας από τους καλύτερους που έχω δουλέψει.

Ο Greek Freak, ο Γιάννης, έχει κάνει τόσα πολλά καλά πράγματα για το ελληνικό μπάσκετ και τη δημοφιλία του στις ΗΠΑ τον υποστηρίζουν και τον αγαπούν. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος.

Οι ομάδες που δεν παρουσιάζονται στους αγώνες σκοτώνουν το ελληνικό μπάσκετ. Μου λένε από την ημέρα που ήρθα εδώ πέρα ότι το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός είναι η καλύτερη κόντρα στον αθλητισμό. Όχι, δεν είναι σπουδαία κόντρα.

Οι σπουδαίες κόντρες χτίζονται στο σεβασμό. Ο Ολυμπιακός θέλει να σκοτώσει εμάς και εμείς αυτούς στον αγωνιστικό χώρο αλλά στο τέλος ο ένας δίνει το χέρι στον άλλο. Εάν δεν σεβόμαστε όμως ο ένας τον άλλον, δεν έχεις κόντρα, αλλά αναρχία. Φέτος είχαμε αναρχία. Δεν κατηγορώ κανέναν, αλλά φέτος είχαμε αναρχία. Δεν μπορείς να έχεις σπουδαίο μπάσκετ με αυτά που έγιναν φέτος.

Πρέπει επίσης να έχεις καλούς κανονισμούς για να έχεις καλό μπάσκετ. Δεν μπορείς να καπνίζεις μέσα στο γήπεδο και ο Νικ ξέρει πολύ καλά τι εννοώ. Το 90% της εμπειρίας μου στην Ελλάδα είναι καταπληκτικό, αλλά υπάρχει και το 10%, για το οποίο ντρέπομαι. Η ευχή μου για την Ελλάδα είναι να σταματήσουν αυτές οι ανοησίες".

Ενώ σε ερώτηση που έγινε για το που θα έδινε τον τίτλο του καλύτερου προπονητή είπε:

«Δεν μπορώ καν να καταλάβω το ερώτημα, δεν έχει νόημα. Οι προπονητές αν κερδίσουν τον τίτλο, είναι εξαιτίας των παικτών και όχι του μπάτζετ. Δεν μου αρέσει να μιλάω για το ποιος έχει τα περισσότερα λεφτά. Αυτοί οι προπονητές είναι εξαιρετικοί όπως κάθε κόουτς. Το να κερδίσω το πρωτάθλημα έχει τεράστια σημασία για μένα. Δεν με ενδιαφέρουν οι ατομικές διακρίσεις. Θα μπορούσαν να έρθουν οι άλλοι προπονητές σπίτι να τους φιλοξενήσω».

Την ίδια ώρα ο Αργύρης Πεδουλάκης αναγνωρίζει τις δυσκολίες που έχουν οι αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό και η ατάκα του στη συνέντευξη Τύπου ήταν χαρακτηριστική λέγοντας "Είναι σαν να έχεις μια Ferrari και ένα Fiat".

Πηγή: sport24.gr