Παρασκευή, 31 Μάιος 2019 13:50

Πρόταση για 2+1 χρόνια στον Ιτούδη η ΤΣΣΚΑ

Γράφτηκε από τον

 

Η κατάκτηση του τίτλου της Euroleague αποτελούσε το βασικό διακύβευμα για την παραμονή του Δημήτρη Ιτούδη στην τεχνική ηγεσία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το είχε εκφράσει εξάλλου πολλές φορές δημόσια ο διοικητικός ηγέτης της ρωσικής ομάδας Αντρέι Βατούτιν. «Στο είχα υποσχεθεί», είπε στον Βατούτιν ο Ιτούδης την ώρα που οι δύο άνδρες αγκαλιάζονταν, αμέσως μετά τη λήξη του τελικού με την Αναντολού Εφές στη Βιτόρια.

Η πρόταση από πλευράς ΤΣΣΚΑ στον Έλληνα προπονητή ήταν αναμενόμενη. Αυτό που παρέμενε άγνωστο ήταν η διάρκεια του συμβολαίου που θα πρόσφερε ο Βατούτιν στον Ιτούδη. Όπως αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα «Ιζβέστια», ο Ιτούδης έχει στα χέρια του πρόταση για 2+1 χρόνια. Αν την αποδεχτεί, τότε θα γίνει ο μακροβιότερος ξένος προπονητής στην ιστορία της «ρωσικής αρκούδας», αφού μέχρι το 2022 θα συμπληρώσει οκτώ χρόνια ως πρώτος προπονητής της ΤΣΣΚΑ, ξεπερνώντας τον Έτορε Μεσίνα.

Ο Ιταλός προπονητής εργάστηκε για 7 σεζόν στην ΤΣΣΚΑ, σε δύο διαφορετικές θητείες όμως! Όπως συνέβη και με τον Μεσίνα, έτσι και με τον Ιτούδη... οι επιτυχίες είχαν ως αποτέλεσμα να δεχτεί προτάσεις για τη θέση του βοηθού προπονητή στο ΝΒΑ. Ο Δημήτρης Ιτούδης καλείται να αποφασίσει...